• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile SSB arasında CANGÖZ protokolü imzalandı

26 Şubat 2026, Perşembe 16:39
26 Şubat 2026, Perşembe 16:39
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile SSB arasında CANGÖZ protokolü imzalandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında Yapay Zeka Destekli ve Gerçek Zamanlı İzleme, İkaz ve Güvenlik Risklerinin Yönetimi (CANGÖZ) Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokole, Aile ve Sosy

Savunma Sanayii Başkanlığı Nuri Demirağ Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, hizmet birimlerini daha güçlü kılmak adına önemli bir iş birliğine imza attıklarını söyledi. Sosyal hizmetlerde teknolojiyi daha etkin kullanma vizyonunun yeni bir aşamaya taşındığını belirten Göktaş, bu girişimi devlet koruması altındaki vatandaşların güvenliğini sağlayan ve kurumsal kapasiteyi güçlendiren stratejik bir dönüşüm olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu büyük Türkiye vizyonunda sosyal devlet anlayışının temel sütunlardan biri olduğunu dile getiren Göktaş, son 24 yılda kurumsal kapasite artışı ve yaygın hizmet ağıyla insan odaklı bir sistem inşa edildiğini vurguladı.

Sistem ilk etapta 27 ilde kurulacak

Bakan Göktaş, huzurevi, rehabilitasyon merkezi, engelli ve yaşlı bakım merkezleri, çocuk evleri ve kadın konukevleri gibi birçok hizmet biriminde güvenliğin güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Bu kapsamda SSB tarafından geliştirilen yapay zeka destekli erken alarm ve izleme sisteminin devreye alınacağını ifade eden Göktaş, sistemin ilk etapta 27 ilde kademeli olarak kurulacağını açıkladı.

Yerli savunma sanayi ekosistemi tarafından geliştirilen sistemin görüntüleri anlık analiz ederek riskleri erken tespit edeceğini kaydeden Göktaş, ilgili personelin zamanında uyarılacağını ve olası olumsuz durumlara erken müdahale imkanı sağlanacağını söyledi.

Yapay zeka ile erken müdahale imkanı

Kurulacak yapı sayesinde izleme sistemlerinin merkezden yönetileceğini belirten Göktaş, görüntü işleme altyapısıyla şüpheli hareketlerin, düşme ve bayılma gibi olağan dışı durumların tespit edileceğini; yangın ve duman algılamasıyla anlık alarm sisteminin devreye gireceğini ifade etti.

Görüntülerin sınıflandırılacağını ve ihtiyaç duyulan kayıtlara hızlı erişim sağlanacağını aktaran Göktaş, yapay zeka altyapısının Türkiye’nin sosyo-kültürel yapısına uygun şekilde eğitileceğini ve milli yapay zeka modellerinin geliştirilmesine zemin oluşturacağını kaydetti.

"Yeni bir güvenlik standardı"

Projenin yalnızca hizmet birimlerinin güvenliğini artırmakla sınırlı kalmayacağını belirten Göktaş, yerli ve milli imkanlarla geliştirilecek sistemin savunma sanayi ile sosyal hizmetler arasında güçlü bir sinerji oluşturacağını söyledi.

Bu adımın milli sermayenin yurt içinde kalmasına katkı sağlayacağını ifade eden Göktaş, Türkiye’nin yapay zeka alanındaki teknolojik bağımsızlığına, veri güvenliğine ve uluslararası rekabet gücüne destek sunacağını dile getirdi.

"Bugün attığımız bu imza yalnızca teknik bir altyapı yatırımı değil, sosyal hizmetlerde yeni bir güvenlik standardının ilanıdır." diyen Göktaş, CANGÖZ Projesi ile riski önceden gören, hızlı karar alan ve doğru zamanda harekete geçen kurumsal yapının daha da güçlendirileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün iş birliği protokolünü imzaladı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret

HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi

İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı

Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak

Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak

Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor

Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı

Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak

Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti

İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi

Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!

Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama

Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı

YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı

Konya'da OSB yangını

Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı

Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması

Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü

Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik

Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi

Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki

Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı

HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret

HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi

İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı

Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak