• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Aileler, sapkınlığa dur demek için Saraçhane'de bir araya geldi

15 Eylül 2024, Pazar 17:47
15 Eylül 2024, Pazar 17:47
Aileler, sapkınlığa dur demek için Saraçhane
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Aile yapısını bozmak adına yürütülen sapkın çalışmalara dur demek için bir araya gelen vatandaşlar, toplumun hep birlikte ahlaksızlığı karşı durması, devletin de sapkın düşünceleri yasaklaması çağrısında bulundu.

Büyük Aile Platformu tarafından "Dursun Bu Hayâsızca Akın" sloganıyla Fatih Saraçhane Parkı'nda gerçekleştirilen Büyük Aile Buluşması'na Türkiye'nin birçok binlerce kişi katıldı.

Protokol konuşmalarının yapılmadığı programda, cinsiyetsizliğin aşılandığı birçok Batılı ülkede bulunan gayrimüslimlerin dahi gidişattan memnun olmadığını ortaya koyan videolar gösterime sunuldu.

Büyük Aile Buluşması'na farklı illerden katılan vatandaşlar, İLKHA muhabirine konuşarak aileye yönelik yürütülen savaşa karşı birlikte mücadele edilmesi, devletin de bu sapkın akımlara dur demesi gerektiğini ifade etti.

"Ailenin yok olması için ellerinden geleni yapıyorlar"

Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, "Küresel şer güçler, ailenin yok olması ellerinden geleni yapıyorlar. Biz buna cinsi sapıklık diyoruz. Cinsi sapıklığa teşvik ediyorlar. İş ve medya dünyasından, Netflix’ten yayınladıkları film ve dizilerle ailenin yok olması için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de vakıf, cemaat, STK, parti ayrımı olmaksızın Saraçhane Meydanı'nda toplandık. Aileni, gençlerini, dinini, devletini koru diyoruz. Aile olmasa devleti de milleti de koruyamayız. Ailenin korunması için sürekli yayın yapan İlke Haber Ajansı ve kardeş kuruluşlarına, çalışanlarına teşekkür ederim." dedi.

"Ailemizin ve neslimizin yasalarla korunmasını istiyoruz"

Büyük aile Buluşması'na Kayseri'den katılan Kayseri Aile Platformu Başkanı Ahmet Avanlıer, "Ailemiz ve neslimiz için önemli gördüğümüz bu buluşmaya Kayseri'den 2 otobüs olarak geldik. Bugün burada olma amacımız, neslimize verdiğimiz önem ve insanlık tarihinde belki de daha önce hiç görülmemiş aileye karşı yapılan sapkınca dayatmalara dur demektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bu konu hakkında kanun çıkmasını istiyoruz. Devletimize sesimizi duyurmak için bir araya geldik. Küresel, sanatsal ve siyasi alanda inanılmaz dayatmalar var. Biz ailemizi ve neslimizin yasalarla korunması için devletimize sesleniyoruz."  diye konuştu.

"Devlet bu konuya el atmaya başladı ama yeterli değil"

Sağanak yağı anında alana geldiklerini belirten Havva Erdoğan, "yağmurlu bir havad buraya geldik. Denizlerde resmen fırtına vardı ama yağmur da yağsa kar da yağsa burada olacaktık. Çünkü çocuklarımızın geleceğinden endişeliyiz. Çocuklarımızı ve torunlarımızı kurtarabilmek adına hep birlikte çabalamamız gerekiyor. Biz daha önce de böyle programlar yapıyorduk. Bizim ikinci buluşmamamızdan sonra devlet bu konuya el atmaya başladı ama yeterli değil. Daha fazla bu konunun üzerinde durması gerekiyor. Çünkü aile olmasa devlette ayakta durmaz. Çatının sağlam olması gerekiyor. Bunu için devletimizin aileye çok fazla sahip çıkması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Aile hepimizin değeri"

Programa Sakarya'dan gelen Sümeyye Sarı, "Bu sorun bütün insanların sorunu. Bu ne Türkiye'nin ne de Müslümanların sorunu. İnsanların siyasi fikirleri ne olursa olsun bu konuya sahip çıkmaları gerekiyor. Bu siyaset üstü bir mesele. Aile hepimizin değeri. Aileyi onlara yedirmeyeceğiz." dedi.

"Onların Türkiye'de muvaffak olacağına inanmıyorum"

Buluşmaya Kocaeli'nden gelen Nedim Zorlu, "Aileye karşı olan her şeye biz de karşıyız. Aile her şeyimiz. İslam'ın olmazsa olmazı. Ailenin korunması ile ilgili mitinge Kocaeli'nden geldik. Dış güçler aile yapımızı bozmak için birtakım oyunlar oynuyor ama bizim aile yapımız güçlü. İnsanlarımız geleneklerine ve İslam'a bağlı. Dolayısıyla ben onların Türkiye'de muvaffak olacağına inanmıyorum. İnşallah öyle olur." diye konuştu.

"Herkesin hayâsızca akına karşı göğsünü siper etmesi gerekiyor"

Aileye karşı hayâsızca bir akının olduğunu aktaran İsmail Özçelik, Şairin dediği gibi göğsümüzü siper edeceğiz. Herkesin hayâsızca akına karşı göğsünü siper etmesi gerekiyor. Böyle mitingler çok cılız geçiyor. Cılız geçmesi de bizi üzüyor. Müslümanların daha duyarlı olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Yetkililer bu konuya el atmalı"

Aile birliğinin ve temelinin korunması için buluşmaya katıldığını belirten Hakkı Aktaş da şöyle konuştu:

"Bu devirde aile içeriğindeki düzen bozulmuş. Biz de bozuk düzenin düzelmesi için burada toplandık. Yetkililerin bu konuya bir el atması lazım. Git gide düzen bozuluyor. İnternet kullanan yeni nesil tamamen bozuluyor." (İLKHA)

ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı

Malatya'da rezerv alanlar istişare toplantısı yapıldı

Petro: ABD bölgeyi işgal etmek için uyuşturucuyu bahane olarak kullanıyor

Diyarbakır'da gizli buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan tır yoldan çıktı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Endonezya'dan uygunsuz içerikler nedeniyle Grok'a erişim engeli

Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Şanlıurfa'da bir evde tüp patlaması: 3 ölü, 4 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Lübnan: 500 binden fazla Suriyeli ülkelerine geri döndü

Venezuela: ABD'li yetkililer diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için Caracas'ta

ANFİDAP’tan Gazze’de şehit edilen gazeteciler için anlamlı etkinlik

Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

Endonezya açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

Almanya'da etkili olan Elli Fırtınası ulaşımda aksamalara yol açtı

ABD'de silahlı saldırı: 6 ölü, 1 gözaltı

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Küba'dan ABD'ye tepki: Satılık değiliz

Güney Marmara’nın ilk psikoterapi merkezi Bursa'da açıldı

Trafikte sopa ile tehdit olayında şüpheli tutuklandı

Mersin'de yapılan denetimde 500 kilogram et ele geçirildi

Lodos Bursalıların hafta sonu planını alt üst etti: Vatandaşlar birbirlerine tutunarak ilerlemeye çalıştı

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında casus dronu krizi

Fransa'da erken seçim hazırlığı 

Mersin'de park halindeki motosiklet alevlere teslim oldu

Batman Belediyesi: Su fiyatlarındaki artış suyun kendisinden kaynaklanmıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı

Malatya'da rezerv alanlar istişare toplantısı yapıldı

Petro: ABD bölgeyi işgal etmek için uyuşturucuyu bahane olarak kullanıyor

Diyarbakır'da gizli buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı