• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Aileleri deprem bölgesinde kendileri Edirne’de

24 Şubat 2023, Cuma 16:15
24 Şubat 2023, Cuma 16:15
Aileleri deprem bölgesinde kendileri Edirne’de
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Aileleri deprem bölgesinde kendileri Edirne’de

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından kente gelen depremzedelere ikram edilmek üzere Edirne Olgunlaşma Enstitüsü mutfağında yapılan çalışmalarda gönüllü olarak görev alan ve aileleri deprem bölgesinde olan iki üniversite öğrencisi yaraların sarılması için destek olmaya çalışıyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği çerçevesinde çalışma yapan Edirne Olgunlaşma Enstitüsü’nde, deprem bölgelerinden kente gelen depremzede vatandaşlar için ikramlık hazırlanıyor.
Edirne Olgunlaşma Enstitüsü çalışanları ve usta öğreticilerin yanı sıra daha önce aşçılık kursu alan ve aileleri deprem bölgesinde olan 2 üniversite öğrencisi genç de, depremzedelerin yaralarının sarılmasında gönüllü olarak görev alıyor. Yardımlar sonucu toplanan gıda maddeleri ile enstitü mutfağında poğaça, kurabiye ve kek gibi yiyecekler hazırlanıyor. El emeği göz nuru üretilen yiyecekler, Mimar Sinan Spor Salonu’nda oluşturulan yardım merkezinde deprem bölgesinden gelen vatandaşlara ikram ediliyor.
'Bu acıyı depremzedelerle birlikte paylaşıyoruz'
Yaşanan bu acıyı depremzedelerle birlikte paylaştıklarını söyleyen Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Kurucu Müdürü Hakan Çiçek, enstitünün mutfağında personeller ve gönüllülerle birlikte deprem bölgelerinden kente gelen vatandaşlara ikramlıklar hazırladıklarını ifade etti.
Gerek çocuklara, gerekse vatandaşlara kayıt esnasında ikramları takdim ettiklerini belirten Çiçek, yaraların sarılmasına katkı sağlamak amacıyla üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
'Depremzedelere yardım etmek için bir araya geldik'
Kente gelen depremzedeler ve çocukları için ekler, kalem böreği, poğaça, kurabiye gibi ürünler hazırladıklarını söyleyen Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Yiyecek içecek hizmetleri aşçılık usta öğreticisi Halil Solak, depremzedelere yardım etmek bir araya geldiklerini ifade etti.
'Aileleri deprem bölgesinde olan 2 genç de çalışmalara destek oluyor'
Aşçılık kursundan öğrencisi olan iki depremzede gencin de çalışmalara destek verdiğini söyleyen Solak, 'Bu durum bizi çok mutlu etti. Burada öğrenciler birisi Gaziantep, diğeri Adıyaman’dan geliyorlar. Yaptığımız ürünleri ilk olarak Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki yardım toplama merkezine gönderiyoruz. Orada market bölümünde görev alan hocalarımız tarafından öncelikle çocuklara onları sevindirmek adına daha sonra da diğer depremzedelere ürünlerimiz dağıtılıyor' ifadelerine yer verdi.
'Bir nebze de olsa yardımcı olmak için seferber olduk'
Üniversite öğrenimi için Adıyaman’dan Edirne’ye gelen Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Beden Eğitimi Spor Yöneticiliği bölümü öğrencisi Muhammet Erdoğan, Edirne’ye gelen depremzedelere bir nebze de olsa yardımcı olmak için seferber olduklarını ve poğaça, sigara böreği tarzında günlük hemen hızlı şekilde tüketilebilecek ürünlerden yaptıklarını söyledi.
'Bu süreçte tüm Türkiye seferber oldu'
Ailesi deprem bölgesinde olan ve Üniversite öğrenimi için Gaziantep’ten Edirne’ye gelen Ali Yılmaz, deprem bölgesine gidemedikleri için bu süreçte yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak istediklerini ve gönüllü olarak yapılan çalışmalara katıldıklarını ifade etti.
Bu süreçte Edirne başta olmak üzere tüm Türkiye’nin seferber olduğunu söyleyen Yılmaz, 'Bu tür zor durumlarda birlik ve beraberlik içerisinde olmamız milletimizin birbirine ne kadar sadık ve kenetlenen bir ülke olduğumuzu gösterdi. Edirne olgunlaşma enstitüsü ve valiliğe teşekkür ederiz' dedi.

İSKİ'den musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama

Ara tatil sona eriyor: Yarın ders zili çalacak

"Yurt Dışındaki Filistinliler" Ulusal Halk Meclisi kurdu

Batı Şeria'da işgalci rejim saldırıları: Bir şehit, bir yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Doğu'da kar ve sağanak bekleniyor

Trump, Suudi Arabistan'a "F-35" satışını masaya koydu

Sudan ordusu Kuzey Kordofan'da iki bölgeyi geri aldı

İşgalci rejim, El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

Mısır: Gazze'nin bölünmesi ya da Filistinlilerin yerinden edilmesi kırmızı çizgimizdir

Netanyahu, Gazze'de direnişi "zorla" bastıracak uluslararası güç istiyor

Trump yönetimi, Refah'taki direnişçiler için siyonist rejime baskıyı artırdı

Libya açıklarında göçmenleri taşıyan 2 tekne alabora oldu: 4 can kaybı

Meksika'da binlerce kişi sokağa indi

İstanbul'da metro inşaatında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Claudia Fırtınası Portekiz’i etkisi altına aldı: 1 ölü, 28 yaralı

Çanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

İstanbul'daki metro inşaatında iskele çöktü

Batman'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" sahabe programı düzenlendi

Siyonist rejim Gazzeli 15 şehidin naaşını teslim etti

HÜDA PAR'dan Elazığ’daki sanayi planına tepki

Tayvan'da çamur volkanı patladı

Şili'de halk devlet başkanlığı seçimi için sandık başına gidiyor

ABD’nin Gazze tasarısına Rusya ve Çin’den veto

Hafif ticari araç ile cip çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı

Bakanlıklardan gıda zehirlenmelerine karşı uyarı

COP30 zirvesinde "ekokırım suç kabul edilsin" çağrısı

Malatya'da 21 bin 760 konut ve iş yeri için kura çekildi

Çin'den Japonya'ya seyahat uyarısı

Pakistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 5 ölü, 7 yaralı

Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı hizmete açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İSKİ'den musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama

Ara tatil sona eriyor: Yarın ders zili çalacak

"Yurt Dışındaki Filistinliler" Ulusal Halk Meclisi kurdu

Batı Şeria'da işgalci rejim saldırıları: Bir şehit, bir yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Doğu'da kar ve sağanak bekleniyor

Trump, Suudi Arabistan'a "F-35" satışını masaya koydu

Sudan ordusu Kuzey Kordofan'da iki bölgeyi geri aldı