• BIST 100

    9757,14%-0,01
  • DOLAR

    34,09% 0,03
  • EURO

    37,96% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2823,86% 0,28
  • Ç. ALTIN

    4585,83% 0,18

Ailesinden geriye bir tek o kaldı: Sol kolunu kaybeden Alperen’den sevindiren haber

GÜNDEM 16.02.2023 10:10:46 0
Ailesinden geriye bir tek o kaldı: Sol kolunu kaybeden Alperen’den sevindiren haber

Ailesinden geriye bir tek o kaldı: Sol kolunu kaybeden Alperen’den sevindiren haber

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yıkılan apartmanın enkazında kalan, annesini, babasını, kız kardeşini ve sol kolunu kaybeden Alperen Yılmaz’ın (20) hastanedeki tedavisi sürüyor. Alperen’in sağlık durumuna ilişkin bilgi veren amcası Süleyman Yılmaz, 'Allah bize Alperen’imizi bağışladı. Alperen’in sağlık durumu şuan da iyi. Bu süreçte maalesef kolunu kaybettik. Kendisi ilk başlarda kabullenmek istemedi ama gün geçtikçe daha da kabulleniyor' dedi.
Cumhuriyet Mahallesi 311 Sokak’taki Zafer Apartmanı Kahramanmaraş merkezli depremde yıkıldı, öğretim görevlisi Sinan Yılmaz (51), eşi Ebru (46), çiftin çocukları Alperen (20) ile Sena (15) ise enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında Sinan Yılmaz, eşi Ebru Yılmaz ve kızları Sena Yılmaz’ın cansız bedeni bulundu. Çalışmaların devam ettiği esnada kurtarma ekipleri kepçenin açtığı enkaz çukurunda Alperen Yılmaz’ı gördü. Arama kurtarma ekiplerine, Alperen Yılmaz’ın akrabaları ve çevrede bulunan vatandaşlar da destek verdi. Alperen, 72 saatin ardından sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Yılmaz’ın tedavisine başlandı. 72 saat boyunca enkaz altında kalan Yılmaz’ın, sol kolunda kan dolaşımı olmadığı tespit edildi. Genç adamın sol kolu kesildi. Annesini, babasını ve kız kardeşini depremde kaybeden Alperen’in, hastanedeki tedavisi sürüyor.

'Cenab-ı Allah bize bir emanet bıraktı'
Deprem bölgesinde Alperen ve ailesinin bulunduğu apartmanda arama kurtarma çalışmalarına katılan Alperen’in amcası Süleyman Yılmaz, 'Cenab-ı Allah bize bir emanet bıraktı. 3 kaybımız olmasına rağmen, Alperen Yılmaz’ı enkazdan sağ salim kurtarabildik. Ülke açısından ve özellikle bizim açımızdan çok zor bir süreçti. Depremin olduğu anda biz kendi imkanlarımızla bölgeye intikal ettik. Gündüz oraya varmıştık, sağanak yağmur yağıyordu. Kırıkhan ilçesi resmen bir hayalet ilçe gibiydi. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık ama yapamadık maalesef' dedi.

'Gün geçtikte kabulleniyor'
Alperen’in saatler sonra kurtarıldığını söyleyen Yılmaz, 'Yardımlar 3. günde geldi. 3. günde iş makineleri, yardım ekipleri olsun, Gerede ilçemizin kurtarma ekipleri geldiler. İstanbul ve Mersin’den de yardım ekipleri geldi, Tarsus madencileri ekipmanlarını getirdi. Arama kurtarma çalışması uzun bir süreç oldu. Sonucunda, yarı mutlu olduk diyelim. Allah bize Alperen’imizi bağışladı. Alperen’in sağlık durumu şuan da iyi. Bu süreçte maalesef kolunu kaybettik. Kendisi ilk başlarda kabullenmek istemedi ama gün geçtikçe daha da kabulleniyor. Şu an için sağlık durumu iyi seyrediyor. Ortopedik açıdan, tedavileri tamamlandı. Sanırım birkaç güne taburcu olacak' diye konuştu.

'Sol kolunda dolaşım bozukluğu tespit edildi'
Alperen’in tedavi sürecini yakından takip eden Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, 'Alperen, Bolulu olması sebebiyle yakınları tarafından orada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra özel araçla ilimize getirilen bir kardeşimiz. Yine Sayın Valimizin de talimatları ve süreci yakından takip etmesiyle birlikte İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanemizde kabul ettik. Kendi imkanlarıyla gelen, ailesiyle birlikte gelen kardeşimizin. Tabii acılı da bir durumları vardı. Hem annesini babası, hem kardeşini depremde kaybetmişti. Biz de burada hemen kontrollerimize, sağlık muayenemize başladık. İlk yapılan müdahaleler sonrasında sol kolda dolaşım bozukluğu tespit edildi. Ortopedi ekibimizde değerlendirdiler ve kardeşimizin sol kolunda dolaşım bozukluğu sebebiyle ampütasyonu yapılmış oldu, ampute edildi. Çok şükür, kısa bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra da şu an servise çıktı. Sağlık durumu Elhamdülillah gayet iyi. Doktorlarımız, hastane yönetimimiz, bizler ve tabii Sayın Valimiz de süreci yakından takip ediyoruz. İnşallah süreç olumlu ve iyi ilerliyor. En kısa sürede de sağlığına kavuşup taburcu etmeyi umuyoruz' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',121840,121841,121842,121843,121844']

Myanmar''da Yagi Tayfunu nedeniyle ölü sayısı 268'e yükseldi

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Meteorolojiden şiddetli sağanak uyarısı

Lübnan'da telsiz patlamalarında şehit sayısı 14'e yükseldi

Irak'ın kuzeyine hava harekatı

Portekiz'de orman yangınları: 3 ölü, 20 yaralı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu

Açıkbaş: Bingöl'ü yaşanabilir kentler sıralamasında üst basamaklara çıkarmaya çalışıyoruz

Muğla açıklarında 51 düzensiz göçmen kurtarıldı

Batmanlılar Gazze için duada buluştu

Freni boşalan kamyon dehşet saçtı: 7 yaralı

FED, faiz oranını 50 baz puan düşürdü

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 13 öğrencihastaneye başvurdu

Siyonist işgalciler Gazze'de 2 evi bombaladı: 8 sivil katledildi

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu

BMGK, Lübnan gündemiyle acil toplanıyor

Depremzede öğrenci Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma bölge birincisi oldu

Ürdün’de yeni hükümet yemin ederek görevine başladı

Astronot Alper Gezeravcı, Mardin’de öğrencilerle buluştu

Suudi Veliaht: Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan israille diplomatik ilişki kurmayacağız

Afyonkarahisar'da trafik kazası: 6 yaralı

Şırnak'ta 1 milyon 650 bin yavru balık suya bırakıldı

Lübnan'da iletişim cihazlarında meydana gelen ikinci patlamada 100'den fazla yaralı var

HÜDA PAR Milletvekili Şahzade Demir, Cizre'de muhtarlarla bir araya geldi

Bursa'da 5 katlı apartmanın odun deposunda yangın

Lübnan'da çağrı cihazı patlamalarında ikinci dalga!

Battalgazi Belediyesi Filistin bayrağını hizmet binasındaki ekranlara yansıttı

Mısır'da Sisi ve Blinken görüştü

Kırşehir'de orman yangını

İstanbul'da "Kuyu-25" operasyonu: 7 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku