• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak: “Adayımız 15 Ocak’ta açıklanacak”

GÜNDEM 10.01.2024 15:00:03 0
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak: “Adayımız 15 Ocak’ta açıklanacak”

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak: “Adayımız 15 Ocak’ta açıklanacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, “Belediye başkanlıklarında başvuru sürecimiz uzatılmadı. Şu an değerlendirme aşamasında. Büyükşehir belediye başkan adayımız Allah izin verirse 15 Ocak’ta açıklanacak” dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler münasebetiyle AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İhlas Haber Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Ocak, halkın belediyecilik alanında liyakati olan kişileri başkan olarak seçmesini beklediğini belirtti.
Büyükşehir belediye başkan adayının 15 Ocak, ilçe belediye başkan adaylarının ise 15-30 Ocak tarihleri arasında genel merkez tarafından açıklanacağını dile getiren Ocak, “Özellikle yerel yönetimlerde dikkat ettiğimiz husus; belediyecilik alanında liyakati olan arkadaşların seçilmesini halk bekliyor. İnşallah genel merkezimizin de hem sahada yapmış olduğu çalışmalardan hem de kanaat önderlerinden bu liyakata sahip olan arkadaşların seçilmesini bekliyoruz. Aday başvuru süresi aslında uzatılmadı. Sadece meclis üyeliği başvuru süresi uzatıldı. En son bu tarih 5 Ocak’tı, 31 Ocak’a uzatıldı. Belediye başkanlıklarında başvuru süreci uzatılmadı. Şu an değerlendirme aşamasında büyükşehir belediye başkan adayımız Allah izin verirse 15 Ocak’ta açıklanacak. İlçe belediye başkan adaylarımız da 15 Ocak ve 30 Ocak tarihleri arasında genel merkez tarafından açıklanacak” dedi.

Diyarbakır’ın Türkiye’de hak ettiği yere gelmesi için ciddi projelere imza atacaklarını ifade eden Ocak, “Diyarbakır ülkemizin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bu süreçte son 5 yılda ciddi hizmetler yapıldı. Ama hala Diyarbakır’ın bölgemizin en iyi şehri olması için, Türkiye’de hak ettiği yere gelmesi için ciddi projelerimiz var. Adaylarımız açıklandığı zaman inşallah bunları da halkımızla paylaşacağız. Yeni yönetimimiz hayırlı olsun. Yönetimimizi ve görevlendirmelerimizi yaptık. Bizi iki tane temel hedefimiz var. Birinci hedefimiz mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışacağız. Vatandaşlarımızın derdiyle dertlenmek istiyoruz. Onların taleplerini dinlemek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ