9799,01%-0,08
35,94% 0,03
37,42% 0,22
3302,97% 0,52
5244,78% 0,00
AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi’den 6 Şubat Depremlerinin 2. Yıl Dönümü Mesajı
AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Şansi, bu büyük felaketin acısının hâlâ taze olduğunu belirterek, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara ise geçmiş olsun dileklerini iletti.
AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, 6 Şubat depremlerinin insanlık tarihinin en kadim yerleşim yerlerinden olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde büyük bir yıkıma neden olduğunu hatırlattı. "Bu deprem, bugüne kadar görülen en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçti. Hayatını kaybeden 53 bin 537 kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralanan 100 bini aşkın kardeşimize de acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Şansi, devletin depremin ilk anından itibaren harekete geçtiğini vurgulayarak, milletin gösterdiği dayanışmanın önemine dikkat çekti. "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletimiz, depremin izlerini silmek ve şehirlerimizi yeniden inşa etmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Depremzede vatandaşlarımız için verdiğimiz sözleri yerine getirene kadar durmayacağız." dedi.
Depremin ardından, devletin desteğiyle bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için büyük projelerin hayata geçirildiğini belirten Şansi, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı her törende, binlerce depremzede kardeşimize yeni yuvaları teslim ediliyor. Hedefimiz, deprem bölgesini afetin değil, huzurun ve umudun adresi haline getirmek." ifadelerini kullandı.
Hüseyin Şansi, Türkiye’nin depremin yaralarını sarma konusunda güçlü bir irade gösterdiğini belirterek şu sözleri kaydetti:
"Bu büyük felakete rağmen hiçbir şehrimiz umutsuzluğa kapılmadı, milletimiz birlik ve beraberlik içinde hareket etti. ‘Asrın felaketi’ni yaşayan şehirlerimiz, devletimizin desteğiyle eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıyor."
Şansi, mesajını şu sözlerle tamamladı:
"Bu vesileyle, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi böylesi afetlerden korusun. Devlet ve millet olarak, deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."