• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Akademisyen Ceylan: İşgal rejiminin zulmü sürdürülebilir değil, hesabı sorulacaktır

18 Mart 2025, Salı 17:12
18 Mart 2025, Salı 17:12
Akademisyen Ceylan: İşgal rejiminin zulmü sürdürülebilir değil, hesabı sorulacaktır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Akademisyen Ahmet Ceylan, işgal rejimin, sahur vaktinde Gazze’ye düzenlediği saldırıya değinerek, işgal rejimin ateşkese sadık kalmadığını, küresel güçlerin desteğiyle saldırılarını sürdürdüğünü, bu zulmün hesabı bir gün mutlaka sorulacağını vurguladı.

siyonist işgal rejimin, Ramazan ayında sahur vaktinde Gazze’ye saldırı düzenledi. Saldırıda 400’e yakın sivil şehid oldu.

Ceylan, işgal rejimin, ateşkese sadık kalmadığını, küresel güçlerden aldığı destekle Filistin’e yönelik saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

Ceylan, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Normalde işgal rejimi israil, sözüm ona ikinci barış görüşmelerine başlanacaktı. Ateşkes devam edecekti ama tarih şahittir ki siyonistler hiçbir zaman verdikleri sözlere bağlı kalmıyorlar. Şu anda işgalci siyonistlerin arkasında küresel güçlerin desteği var. Anlık uzaydan istihbarat desteği sağlanıyor ve kendilerini çok güçlü görüyorlar. Maalesef İslam dünyasının zafiyetinden, dağınıklığından faydalanarak HAMAS’a ve Filistinli kardeşlerimize saldırıyorlar. Bir gecede 400’e yakın çocuk, kadın, yaşlı demeden insanları sahur vaktinde şehit ettiler.”

“İşgal rejimi, küresel güçlerden destek alıyor”

Ceylan, işgalcilerin,  ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler tarafından silah ve istihbarat desteğiyle beslendiğini aktararak, “Bu, insani bütün değerlerin ayaklar altına alınması demektir. Bu, yeryüzünde fitne ve fesadın artması anlamına gelir ve bunun ucu eninde sonunda bu katliama, bu barbarlığa destek verenlere de kesinlikle bir gün dokunacaktır. Dünya böyle kalmayacak. Asırlar geçince, zaman akınca yeni dünyalar kurulacak ve bu zulmün hesabı mutlaka sorulacaktır.” dedi.

Trump'ın alçakça tehdit ve planlarına değinen Ceylan, “Bizi zamanımızda asıl büyük yapan sebep zaten destekçisi ağabeydir. Son dönemlerde Trump birçok kişiyi tehdit etti. Trump’ı şu anda tilkiyi kümese kral yapmışlar. Şu anda Trump’ın dünyanın en büyük ekonomisinin ve en büyük silahlı kuvvetlerinin başına geçmiş olması, yeryüzünde fitne ve fesadın yayılması anlamına gelir. İşin aslına bakarsanız, Amerika’da kim iktidara gelirse gelsin Yahudilere, daha doğrusu siyonistlere açıkça karşı çıkmıyor. Tamam, Trump bunu daha hoyratça yapıyor. Hiçbir kural, kaide, diplomatik adap tanımadan yapıyor ve maalesef bu da siyonistleri şımartıyor. Onlar da kan akıtmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Ceylan, işgal rejimin yalnızca ABD’den değil, Avrupa ülkelerinden de destek aldığını ifade ederek, “Burada sadece Amerika’nın siyonistleri desteklediğini söylemek mümkün değil. İşin aslına bakarsanız, arkasında Avrupa ülkelerinin çoğu var. İngiltere var, Almanya var ve anlık istihbaratlar sağlanıyor. Ne istiyorlarsa veriliyor. 10 milyarlık, 15 milyarlık silah transferi yapılıyor. Amerika’nın kendi ordusuna bile özenle sakladığı uçakları israil ordusuna hiç pervasızca veriliyor. Bunun sonucunda da her türlü insani kaygıdan, vicdandan ve ahlaki kurallardan uzak bir şekilde kan akıtılıyor.” dedi.

“İnsanlık vicdanı uyanmalı”

Ceylan, Filistin’de yaşanan bu zulmün insanlık vicdanını harekete geçirmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Yeryüzünde bir gecede 300 bebek, kadın, çocuk öldürmek herhalde sürdürülebilir bir şey değildir. Yeryüzünde fesat arttıkça inanıyorum ki imanlı, vicdanlı, merhametli yürekler uyanacak. Ama bunlar uyanana kadar da bu zulüm böyle devam edecektir. Umarım ki insanlık vicdanı çok tez zamanda uyanır da bu katliam fazla sürmez. İclal rejimi ateşkes antlaşmasını ikide bir ‘bitireceğim’ diye tehdit ediyordu. Bahane arıyordu. Bahane de aslında yok. Keyfi olarak bu ateşkes sürecini sona erdirdi.” (İLKHA)

 

 

İngiltere'de Claudia Fırtınası alarmı

Azerbaycan'da 456,8 kilogram eroin ele geçirildi

Şırnak'ta kayganlaşan yolda otomobil takla attı: 2 yaralı

Rusya, Zaporijya'da bir yerleşim biriminde daha kontrolü ele geçirdi

Hindistan'da polis karakolunda patlama: 9 ölü

Rusya'dan Ukrayna'ya hipersonik füze saldırısı

Şırnak'a yılın ilk karı düştü, Beytüşşebap'ın yüksek kesimleri beyaza büründü

Rusya'da trafik kazası: 7 ölü, 12 yaralı

Arjantin'de sanayi bölgesinde patlama: 20 yaralı

Hazım Kasım, Arap Birliği’nden Gazze’deki felaketle ilgili bir tavır ortaya koymasını istedi

Harabe evde yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor

Endonezya'da heyelan: 6 ölü, 17 kayıp

Refüje çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Şırnak'ta baltalı saldırı: Koca öldü, eşi yaralandı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Halk eğlence değil hizmet bekliyor

Malatya'da kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Çileye dönen yol çalışması Siverek'te vatandaşları isyan ettirdi

Şanlıurfa’da 16 Kasım’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu

Afganistan İslam Emirliği: ABD'ye ait İHA'lar hava sahamızı ihlal ediyor

İlkokulda Gazze yararına kermes: 5 saate 400 bin lira toplandı

Şanlıurfa’da iki aile arasında kavga

Devrim Muhafızları Donanması: Umman Denizi’nde kural ihlali yapan tanker durduruldu

Mersin'de orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Bursa sonbaharda göz kamaştırıyor

Güney Afrika, siyonist rejime karşı açtığı soykırım davasını sürdürme kararlılığını yineledi

Ankara'da bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak

İşgalciler Gazze'nin doğusunu yeniden hedef aldı: Şucaiyye ve Cibaliya çevresi ateş altında

Konya’da otogar kavşağında tramvay hattı düzenlemesi başladı

Konya’nın Akşehir ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı: 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İngiltere'de Claudia Fırtınası alarmı

Azerbaycan'da 456,8 kilogram eroin ele geçirildi

Şırnak'ta kayganlaşan yolda otomobil takla attı: 2 yaralı

Rusya, Zaporijya'da bir yerleşim biriminde daha kontrolü ele geçirdi

Hindistan'da polis karakolunda patlama: 9 ölü

Rusya'dan Ukrayna'ya hipersonik füze saldırısı

Şırnak'a yılın ilk karı düştü, Beytüşşebap'ın yüksek kesimleri beyaza büründü