• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Akademisyen-öğrenci buluşmaları sürüyor

24 Eylül 2024, Salı 10:41
24 Eylül 2024, Salı 10:41
Akademisyen-öğrenci buluşmaları sürüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen akademisyen-öğrenci buluşmaları projesi kapsamında öğrencilere ders anlattı.

Batman'daki ortaöğretim kurumlarına yönelik olarak gerçekleştirilen akademisyen öğrenci buluşmalarında 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının ikinci dersi Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp tarafından Batman Fen Lisesinde verildi.

Aynı zamanda bir tıp hekimi olan Dr. Canalp, derste doktorluk mesleğini tanıttı; mesleğin avantajları ve gerekleri üzerinde durdu.

Batman Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen derse öğrencilerin yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile eşi Zeynep Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Üniversite öğretim elemanları ve kurum yöneticileri katıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerin dikkatini Batman Fen Lisesinde son yıllarda elde edilen başarıya çekerek; “Bugün burada birçok yeni Aziz Sancar adayımız var. Bu kitaplar size Sayın Valimizin hediyesi. Bugün sizlere gençlerin sahip olması gereken bilgileri tazeleyeceğiz. Batman Fen Lisesinde 2015 yılında 29 öğrenci Tıp Fakültesi, 2016 yılında 21 öğrenci Tıp Fakültesi, 2017 yılında 35 öğrenci Tıp Fakültesi kazanmış. 2019 yılında 23 öğrenci Tıp Fakültesine yerleşmiş. 2020 yılında 32 öğrenci Tıp Fakültesi, 2 öğrenci Diş Hekimliği, 4 öğrenci Mühendislik Fakültesi, 1 öğrenci Hukuk Fakültesini kazanmış. 2022 yılında 28 öğrenci Tıp Fakültesi, 3 öğrenci Diş Hekimliği, 4 öğrenci Mühendislik Fakültesini kazanmış. 2023 yılında ise 40 öğrenci Tıp Fakültesi, 1 öğrenci Diş Hekimliği,  5 öğrenci Mühendislik Fakültesine;  2024 yılında ise 53 öğrenci Tıp Fakültesi, 2 öğrenci Diş Hekimliği,  9 öğrenci Mühendislik Fakültesi, 1 öğrenci Hukuk Fakültesine yerleşmiş.  Sayısal veriyi incelediğimizde ekseriyetle hangi bölüme ilgileri var: Tıp Fakültesi. Hanımefendi bizleri onurlandırdı. Bu anlamda Tıp Fakültesi mezunu olan, anatomiyi bilen, koca koca kitapları okuyan biri var: Dr. Ayten Hanım. Hepinizi dersi dikkatle dinlemeye ve meslek hakkında merak ettiğiniz her şeyi çekinmeden kendisine sormaya davet ediyorum." dedi.

Dr. Ayten Canalp; ders kapsamında öğrencilere, öğrenme becerileri, yaşam ve meslek becerileri ve hekimlik mesleği gibi başlıkları içeren bir sunum yaptı.

Dersi dinleyen öğrencileri geleceğin doktor meslektaşları olarak gördüğünü ifade eden Dr. Canalp, "Her öğrencimiz çok kıymetlidir bizim için. Sizler çok emek vererek buradasınız. Tıp Fakültesini kazanmak zorlu bir süreçtir. Bizim kazandığımız yılarda Tıp Fakültesi sayısı azdı. Ama şu günlerde Tıp Fakültesi sayısı arttı. Bizim dönemimizde 18 tane tıp fakültesi vardı. Sizler çok şanslısınız bu konuda. Elinizdeki materyaller bizlerde hiç yoktu. Anlamadığınız konuları ücretsiz platformlarda izleyebiliyorsunuz. Elimizdeki kitaplarla yetinmek zorundaydık. Araçlarınız çok daha fazla. Tercih imkânınız çok fazla. Tıp Fakültesini kazanmak demek belli puanları alarak emek harcamak demektir. İlkokuldan beri çalışma disiplini olması lazım Tıp Fakültesi kazanmak için. Çünkü hedefleyeceksiniz ki nasıl adımlar atacağınız belli olsun. Düzenli bir şekilde çalışmak başarının en temel gereği." dedi.

Açıklamasının devamında Canalp, "Başarısızlıklardan korkmayacağız. Onlardan ders alıp daha güçlü olacağız. Erkenden başlamak kaydıyla Tıp Fakültesini kazanabiliyorsunuz. Latince dünyası karşınıza çıkacak. Sadece tıp dünyasında kullanılan bir dil. Latince sizin yaşam tarzınıza dönüşecek. Normal hayatınıza girecek. İnanın tıp eğitimi çok iyi planlanmış. Yavaş yavaş sizleri alıştırıyorlar. Hücreleri adım adım size inceletecekler. Verilmesi gereken dozda aldığınız her şey size artık yabancı olmayacak. Hocalarınız size yol gösterecek. Hastayla baş başa kalmadan sahaya çıkmak çok zor. 6.sınıfta bu durumla baş başa kalıp öğreniyorsunuz. Polikliniklerde hasta bakacaksınız. Hastaya sempatiyle bakmayacaksınız; hastayla empati kurmalısınız. Hangi meslekten olursa olsun önce lütfen karşınızdakinin insan olduğunu ve insani davranmanız gerektiğini asla unutmayın. İletişimi iyi kurarsınız zorluklarla karşılaşmazsınız. Zamanınızı ve gençliğinizi boş yere harcamayın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

UNRWA: El-Halil'de zorla tahliye riski tehlikeli boyutlara ulaştı

Yalova’daki iş kazasında Şanlıurfalı genç hayatını kaybetti

Bursa'daki orman yangınlarında 9 gözaltı

32 yıldır unutulmayan acı: Başbağlar katliamında 33 sivil hâlâ adalet arıyor

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Siirt’te otomobilin çarptığı 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

Yahudi çeteler Filistinlilerin arazilerine saldırdı

MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Anıl: Başbağlar katliamının failleri hâlâ cezalandırılmadı

Siirt’te şüpheli ölüm: Yaşlı adam ahırda ölü bulundu

Halep'ten Diyarbakır'a uzanan karpuz yükleme mücadelesi

Batman’da uyuşturucu operasyonu: 175 gram kokain ele geçirildi

Siyonist rejim Güney Lübnan'a İHA'larla saldırdı: 1 şehit, 5 yaralı

Üç platformdan Leman Dergisine kınama mesajı

Erzurum, Kars ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

92 yaşındaki usta, 80 yıllık semer ustalığını noktaladı

Yahudi çete terörü: Eriha yakınlarında 70 Filistinli aile zorla göç ettirildi

ABD'nin Texas eyaletinde sel: En az 24 ölü, 20 kayıp

Diyetisyen Korkmaz: Yediğimiz besinler bizi doyuruyor mu, acıktırıyor mu?

Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde yakıt krizi derinleşiyor

Hizbullah lideri Şeyh Naim Kasım: Teslim olmak yok

İLKHA'nın yaptığı haber yetkilileri harekete geçirdi: Kırmataş Mahallesi'nin su sorunu çözülüyor

Pezeşkiyan, Erdoğan ve Aliyev ile yaptığı görüşmeleri değerlendirdi

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Muğla'da deprem: 3.6 büyüklüğünde

Gazze'de, siyonist rejimin ABD desteğiyle gerçekleştirdiği soykırımın 638'inci günü

Batman’da iki otomobilin çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

Han Yunus'ta siyonistlere pusu: Tanklar ve askerler hedef alındı

Sabahın ilk saatlerinde Gazze'de kan aktı: 19 şehit, saldırılar sürüyor

Bingöl'de 49 kilo 600 gram kubar esrar ele geçirildi

CHP'li Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanlarına "yolsuzluk" operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


UNRWA: El-Halil'de zorla tahliye riski tehlikeli boyutlara ulaştı

Yalova’daki iş kazasında Şanlıurfalı genç hayatını kaybetti

Bursa'daki orman yangınlarında 9 gözaltı

32 yıldır unutulmayan acı: Başbağlar katliamında 33 sivil hâlâ adalet arıyor

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Siirt’te otomobilin çarptığı 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

Yahudi çeteler Filistinlilerin arazilerine saldırdı