• BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,51% 0,11
  • EURO

    43,83% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4103,64% -0,01
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00

Aksaray’daki süt üreticilerinden deprem bölgesine 1 milyon lira yardım

GÜNDEM 9.02.2023 13:40:36 0
Aksaray’daki süt üreticilerinden deprem bölgesine 1 milyon lira yardım

Aksaray’daki süt üreticilerinden deprem bölgesine 1 milyon lira yardım

Türkiye’yi yasa boğan depremin acıları sarılmaya çalışırken Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgesine yardım yağıyor. Aksaray’da süt üreticileri tarafından toplanan 1 milyon TL AFAD yardım hesabına yatırılarak bölgeye ulaştırıldı.
Kahramanmaraş’ta Pazartesi sabahı ve öğleden sonra meydana gelen ve 10 ili ciddi anlamda etkileyen 2 ayrı depremin ardından Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde bölgeye adeta yardım yağdırıyor. Aksaray’da vatandaşlar yardım maksatlı hummalı bir çalışma sergilerken, Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yardım kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya çerçevesinde süt üreticileri tarafından 1 milyon TL para toplandı. Paraları kendi elleriyle birliğe getiren üreticiler yetkililere teslim etti. 1 Milyon TL AFAD’ın yardım hesabına yatırılarak depremzedelere ulaştırıldı. Öte yandan birlik personeli de birer maaş yardımda bulunarak deprem bölgesine gönderdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, “Türkiye’miz büyük bir sınavdan geçti. 10 ilde deprem oluştu. Bu depremde mağdur olan insanlara yardımcı olmak amacıyla üreticilerimiz, damızlık birliği personelimiz, süt üreticilerimiz ve toplayıcılarımız bir yardım kampanyası başlattık. Buradaki arkadaşlarımızın hepsinden Allah razı olsun. Çok güzel oldu, orada soğukta yaşayan insanlara bir nebze de olsa yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Tabi oradaki insanların çektiği sıkıntıları paylaşmaya çalışıyoruz ama bazen de elimizden bir şey gelmiyor. İnşallah oradakilerine de bir merhem olmak amacıyla birlik personelimiz birer maaşlarını verdi, üreticilerimiz ise gönüllerinden ne koparsa verdiler. Süt toplayıcı arkadaşlarımızda yardımda bulunda ve yaklaşık 1 Milyon TL para topladık. Bunu da AFAD’ın hesabına yatırarak devlet eliyle oradaki insanların yaralarına merhem olur. Bu acının tarifi, anlatılacak bir şeyi yok” dedi.
Süt üreticisi Ali Balealioğlu (34), “Amacımız oradaki arkadaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmak. Bunun da devam etmesini istiyoruz. Az demeden herkesin yardımcı olmasını istiyoruz. Damlaya damlaya göl olur” diye konuştu.
Üretici Hacı Öksün (65), Türkiye’mize geçmiş olsun diyorum. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Aksaray Damızlık Birliği olarak böyle bir kampanya başlattık. Topladığımız parayı AFAD bölgesine gönderiyoruz, Allah kabul etsin. Buradaki arkadaşlarımıza da yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Üretici Yakup Ok (48) ise, “Türkiye’mizin yaşadığı bu vahim olaydan dolayı bütün yaralılarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Ülkemizin bu zor durumunda bizde burada elimizden geleni yapmak istedik. Damızlık birliği üzerinden süt üreticilerimiz ve personeller tarafından elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Personel ve Muhasebe Müdürü Ömer Aksu (72) da geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği personeli olarak arkadaşlarımız birer maaşlarını yardım maksatlı bağışladılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Allah’tan iyilik diliyoruz, inşallah bir daha böyle bir felaket olmaz. Allah’ım bizleri böyle felaketlerden korusun” dedi.
[gallery ids=',95843,95844,95845,95846']

42 ilde FETÖ operasyonu: 169 şüpheli gözaltına alındı

Muğla açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem

Gram ve ons altın ne kadar oldu?

Döviz kurlarında son durum

Yağışlı hava etkisini sürdürüyor

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerine fırtına engeli

Siyonist rejimin propaganda hesaplarının paylaşımları yalanlandı

Kütahya'da bir deprem daha

Pakistan: Hindistan askerî harekât planlıyor

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında ikinci dalga

Türkiye-İtalya 4. Hükûmetlerarası Zirvesi Ortak Bildirisi’ne ilişkin açıklama

Türkiye, Üç Deniz Girişimi’nin stratejik ortağı oldu

Amerikalıların neredeyse yarısı Trump’ın görevini yetersiz buluyor

UAD, Sudan’ın BAE’ye açtığı soykırım davasında 5 Mayıs’ta karar verecek

ABD'den İran ve Çin'e yaptırım

BRICS ülkeleri: Tüm israil askerleri Gazze'den çekilmeli

ABD Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna'da ilerleme sağlanmazsa arabuluculuk rolünden çekileceğiz

Şırnak’ta Ziraat Odaları Başkanları, kuraklık sorunu için yetkililere çağrıda bulundu

Ankara’dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

İsveç'te silahlı saldırı: 3 ölü

Bakan Işıkhan: Dünya krizlerle sarsılırken istihdamda rekorlar kırdık

Prof. Dr. Tarhan: Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor!

Bakanlar Memişoğlu ve Kurum, ortak çalışma alanlarını görüştü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı’dan “Covid Yasası” açıklaması: Yargı Paketine alınmazsa Genel Kurul’a sunacağız

Kurumlar vergisi beyanname süresi uzatıldı

Malatya'da hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi

Siirt'te köylere hizmet götürme birliği encümen seçimi yapıldı

Malatya'da suç örgütü operasyonunda tutuklama sayısı 47'ye çıktı

Araç refüje çarptı: Bir yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İtalya ile savunma sanayii alanındaki iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ