• BIST 100

    10609,37%-0,06
  • DOLAR

    40,42% 0,10
  • EURO

    47,29% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4418,92% 0,18
  • Ç. ALTIN

    7046,59% 0,65

“Al Yazmalım” kamyonu Şanlıurfa’da ilgi odağı oldu

22 Aralık 2022, Perşembe 11:35
22 Aralık 2022, Perşembe 11:35
“Al Yazmalım” kamyonu Şanlıurfa’da ilgi odağı oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

“Al Yazmalım” kamyonu Şanlıurfa’da ilgi odağı oldu

Şanlıurfa’da nostalji sever bir vatandaş kamyonunu, ‘Al Yazmalım’ sinema filminde yer alan kamyona benzer hale getirdi. Balıklıgöl yakınlarında kamyonu gören vatandaşlar telefonlarına sarılarak hatıra fotoğrafları çektirdi.
Şanlıurfa’da nakliye işinde çalışan Ahmet Doğan isimli vatandaş ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmine olan hayranlığı nedeniyle kamyonunu filmdekine benzer hale getirdi. Başrollerini Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın paylaştığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmi hala sinema tarihinde bir başyapıt olarak gösteriliyor. Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini, Cahit Berkay’ın müziğini yaptığı filme hayranlığı olan Şanlıurfalı Ahmet Doğan, aracını Kadir İnanır’ın kullandığı kamyonun renkleri ve resimleriyle süsletti. Şanlıurfalı Ressam Ali Korkmaz’ın ‘Al Yazmalım’ kamyonuna bire bir benzettiği kamyon, kentte ilgi odağı oldu. Kamyonu karşısında vatandaşlar, nostaljiyi yaşadıklarını belirterek, kamyonla hatıra fotoğrafları çektirdi. Kamyon sahibi Ahmet Doğan, aracını sevdiğini ara sıra şehir turu yaparak nostaljiyi yaşayıp, yaşatmaya çalıştığını aktardı. Doğan, aracını satmayı düşünmediğini söyledi.
55 yıllık ressamdan Al Yazmalım kamyonu
Kamyon üzerindeki yazı ve resimleri çizen Ressam Ali Korkmaz, “Nostaljidir bu, unutulan bir şeyi yeniden canlandırmak çok güzeldir. Bunu yanı sıra memlekete bir eser kazandırmakta çok güzel bir duygudur. Kamyon kadar önemli olan üzerindeki resim ve yazıdır. Ben ilkokul 3’üncü sınıftayken gördüğüm insanın resmini yapardım. İlk sergimi de 1977’de açtım. Ben mesleğime aşığım. Mesleğimi çok seviyorum. 55 yıldır en iyisini yapmak için elimden fırça düşmedi. Her gün bir fiil olarak resim çiziyorum. Ben yalnız yazı değil aynı zamanda bir ressamım. Bu kamyon üzerindeki yazı ve resimleri de canla başla severek yaptım. Ben öğretmenliği de severek yapıyordum. Bir işi severek yapacaksın ki başarılı olasın. Mesleğini hem sevecek hem de muhtacın olacak ki başarılı olasın. İnsan mesleğini sevdiği zaman ortaya çok güzel şeyler çıkıyor” dedi.
Kamyon sahibi Ahmet Doğan, “Şimdi çocukluğumdan beri eski filmlerden de esinlenerek böyle bir merakım vardı. Esasen böyle araçları da seviyordum. Yaklaşık 4-5 ay içerisinde bu aracı toparladık. Böyle bir araca binip çarşıda gezdiğiniz zaman insanların tepkisi çok güzel oluyor. Bu durum ister istemez insanı mutlu oluyor. Bu kamyonun yapılması çok yorucu bir iş oldu fakat yorgunluğumuza değdi. Şu an için bu aracımı otomobil niyetine kullanıyorum. Herhangi bir şekilde satmayı düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
Kamyonu görür görmez hatıra fotoğrafları çekerek duygulandığını belirten Mehmet Polat, “Duygulandım, geçmişe gittim. 70’li, 80’li yıllarda izlediğimiz bir filmin içinde bulunan al yazmalım kamyonunun benzerini yapmışlar. O anı yeniden yaşadım. Şu anda da o duyguyu yaşıyorum” dedi.
Şanlıurfa ziyaretinde kamyonu karşısında görünce eskilere gittiğini aktaran vatandaşlardan Adnan Ulus, “Bir anda çok duygulandım. Eski günlere gittik. Kamyonu görünce hemen gelip bir fotoğraf çektirmek istedik. Kamyon bizi eskilere götürdü. Gayet güzel ve nostaljik olmuş. Eski Türk filmlerindeki gibi gayet güzel olmuş” ifadelerini kullandı.

Hindistan'da inişe geçen uçak alev aldı

Trump yakında Çin'i ziyaret edebileceğini söyledi

Roketsan en uzun menzilli füze dahil, 6 yeni silahını tanıttı

Motosiklet kazalarında travmaya karşı alınması gereken önlemler

ABD, Ensarullah'a yönelik yaptırım listesini genişletti

Kudüs Seriyyeleri: Siyonist esiri koruyan grupla irtibat kaybedildi

Ürdün sınır muhafızları Suriye sınırında kaçakçılarla çatıştı

SGK'dan Emekli Sandığı aylığı açıklaması

Gazze Sağlık Bakanlığı: Yakıt nedeniyle 5 sağlık kurumu hizmetlerini durdurdu

İstanbul'da arazi yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı'yla görüştü

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: “Terörsüz Türkiye" sürecini desteklenmesi gereken tarihi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz

Camiye gelen öğrenciler: Yaz Kur'an Kursu'na geldiğim için çok mutluyum

Batman Valiliğinden kuvvetli rüzgâr uyarısı: Vatandaşlar tedbirli olmalı

Bursa'da kuraklık alarmı: Barajlar yılların en düşük seviyesinde

LGS tercih süreci ile ilgili velilere ve öğrencilere önemli tavsiyeler

Yeşilyurt'un tarihi "Çırmıktı" kitabında

HÜDA PAR'dan "Mohamed Abdelhafız" uyarısı: Mısır'a gönderilirse idam edilebilir!

ABD, Filistin'i gerekçe göstererek UNESCO'dan tekrar çekildi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Çöşnük Kavşağı'nda trafik yükünü hafifletiyoruz

Çocuklar Kur’an’la birlikte hat sanatını da öğreniyor

Eruh’ta sismik araştırma sırasında yangın: 3 işçi yaralandı

Bakan Fidan: israil Suriye'yi bölmek istiyor; buna izin vermeyeceğiz

"Her ne olursa olsun Gazze'nin deniz ablukasının kırılması fikrinden geri durmayacağız"

Batman'daki STK'lardan Gazze için davet: Mazlum Gazze'mize sessiz kalmayalım!

"Ekranı Kapat, Çevreni Keşfet" sloganıyla çocuklar dijital bağımlılıktan korunuyor

HÜDA PAR'dan oğlunu uyuşturucuya kurban veren acılı anneye ziyaret

Bakanlıktan Yalova Belediyesine 1,3 milyon TL çevre cezası

Mardin’de evde çıkan yangında bir kişi dumandan etkilendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hindistan'da inişe geçen uçak alev aldı

Trump yakında Çin'i ziyaret edebileceğini söyledi

Roketsan en uzun menzilli füze dahil, 6 yeni silahını tanıttı

Motosiklet kazalarında travmaya karşı alınması gereken önlemler

ABD, Ensarullah'a yönelik yaptırım listesini genişletti

Kudüs Seriyyeleri: Siyonist esiri koruyan grupla irtibat kaybedildi

Ürdün sınır muhafızları Suriye sınırında kaçakçılarla çatıştı