• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,06
  • EURO

    50,55% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6226,39% -0,37
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Aladağ’da üreticilere yüzde 70 hibeli ilaçlama makinesi desteği

13 Kasım 2025, Perşembe 16:24
13 Kasım 2025, Perşembe 16:24
Aladağ’da üreticilere yüzde 70 hibeli ilaçlama makinesi desteği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarımda verimliliği artırmak ve üreticilerin yükünü hafifletmek amacıyla yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Aladağ’da 25 üreticiye yüzde 70 hibeli ilaçlama makinesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde üreticilere yönelik destekler sürüyor.

Bu kapsamda, Adana’nın Aladağ ilçesinde tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve üreticilerin iş gücü yükünü hafifletmek amacıyla 25 aileye yüzde 70 hibe destekli pülverizatör (ilaçlama makinesi) dağıtımı yapıldı.

Aladağ Kaymakamı Sançar Batuhan Kurdu ve Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’ın katılımıyla gerçekleştirilen programda üreticilere makineleri teslim edildi.

“Projemiz kırsal bölgelerdeki ailelerin refahını yükseltmeyi hedefliyor”

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, proje kapsamında sağlanan desteğin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Projemizin amacı, rakımı 600 metrenin üzerindeki yerleşim alanlarında yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailelerin refah seviyesini yükseltmek. Bugün burada 25 ailemize tarla ve bahçelerinde kullanabilecekleri pülverizatörleri yüzde 70 hibe desteğiyle teslim ediyoruz. Adana genelinde toplam 118 üreticimize pülverizatör desteği sağlanacak. Aladağ için verilen ekipmanın toplam bedeli 910 bin TL, bunun 637 bin TL’si proje kapsamında karşılandı.”

Bayazıt, tarımsal ilaçlamanın doğru ve bilinçli yapılmasının önemine vurgu yaparak, “Üreticilerimizden ricamız; bu ekipmanları kullanırken ruhsatlı tarım ilaçlarını, doğru zamanda ve doğru dozda kullanmalarıdır. Bakanlık olarak üreticilerimizin daima yanındayız. Yeter ki üretmeye, ekonomimize katkı sağlamaya devam edin.” şeklinde konuştu.

“Aladağ zorlu bir coğrafyaya sahip ama üreticilerimiz azimle çalışıyor”

Aladağ Kaymakamı Sançar Batuhan Kurdu ise, ilçenin coğrafi yapısına rağmen üreticilerin büyük bir gayret gösterdiğini belirterek, “Aladağ zorlu bir coğrafyaya sahip. Üreticilerimiz kısıtlı imkânlarla üretim yapıyor. Bu tür hibe programlarından daha fazla yararlanmak istiyoruz. Dezavantajlı bir bölgedeyiz; umarım ki üreticilerimiz bundan sonraki desteklerden de en iyi şekilde faydalanır.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda, yüzde 70 hibeli pülverizatör almaya hak kazanan üreticilere teslim belgeleri kaymakam Kurdu ve İl Müdürü Bayazıt tarafından takdim edildi. Üreticiler, teslim aldıkları makineleri traktörlerine bağlayarak arazilerine götürdü.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında kalan 93 adet pülverizatörün, 2025 yılı içerisinde diğer ilçelerdeki üreticilere dağıtılması planlanıyor. (İLKHA)

Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Sinop’ta kaçak avlanan 625 kalkan balığına el konuldu

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Siyonist işgalciler Gazze'de ateşkese uymuyor: 80 günde 969 ihlal

ABD’de iki helikopter havada çarpıştı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor

Avrupa'nın en aktif yanardağı Etna yeniden faaliyete geçti

Mardin'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Suriye'de yeni para birimi dönemi başladı 

Vali Atilla Toros, Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulundu

Mega gemilerin yeni rotası Mersin Limanı oldu

Mersin'de abart eksoz ve tehlikeli sürüşlere geçit verilmedi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Batman Çayı 4. Etap Islah Çalışmalarını inceledi

DMM, “THY uçağının misilleme endişesiyle Libya’ya inmekten vazgeçtiği” iddiaları yalanlandı

Cide-Bartın yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

Bingöl'de otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

Trump ve Putin'den Ukrayna görüşmesi

Muş’ta kar ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Umut Kervanı’ndan Van'da kar yağışında yolda kalan sürücülere sıcak ikram

Siyonist işgalin soykırım belgesi “Hind Rajab’ın Sesi” filmi Ankara’da izleyiciyle buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı