• BIST 100

    11081,07%-0,38
  • DOLAR

    42,44% 0,02
  • EURO

    49,47% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5731,98% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9291,84% -0,40

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

04 Temmuz 2025, Cuma 15:19
04 Temmuz 2025, Cuma 15:19
Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Alçak Leman dergisinde yer verilen ve Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed’e yönelik hakaret içeren karikatüre kamuoyundan yükselen tepkiler çığ gibi büyürken, bir tepki de Adana’dan geldi.

Leman dergisinin Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yönelik hakaret içeren karikatürü yayımlaması üzerine toplumun farklı kesimlerinden tepkiler yükseldi.

Mukaddesi hedef alan küfür sahnesiyle Leman dergisi, Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtu Vesselâm’ı ve Hazret-i Musa Aleyhisselâm’ı karanlık heveslerinin ucuz piyeslerinde konu edinip çöplüğünde yer verme cüretini gösterdi. Bu karanlık emellerini sergilemesi, kamuoyunda tepkilerin çığ gibi büyümesine neden oldu.

Kamuoyunda oluşan büyük tepki sonrası, Adana’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

Cuma namazının ardından Kemeraltı Camii’nde bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Özgür-Der, İnsan ve Değer Hareketi ile Medeniyet Vakfı üyeleri, Beş Ocak Meydanı’nda ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması öncesi tepkili topluluk Efendimize salavat ve tekbirler getirdi.

 Basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş, karikatüre sert tepki göstererek Müslümanlara birlik çağrısında bulundu.

“İfade özgürlüğüyle meşrulaştırılamaz”

Erkuş, karikatürdeki çirkin saldırın sadece İslam ümmetine değil, Allah’a ve Resulü’ne düşmanlık eden “lanetli bir zihniyetin” yansıması olduğunu ifade ederek şu ayeti hatırlattı:

“Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ederler. Ey iman edenler! Siz de O’na salât edin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” (Ahzâb, 33:56)

Saldırıyı ifade özgürlüğü kisvesiyle meşrulaştırmaya çalışanlara asla göz yummayacaklarını belirten Erkuş, “Bu çirkin saldırıyı ifade özgürlüğüyle savunanlara, kutsal değerlerimize dil uzatanlara ve bunları destekleyen kitleye asla müsahama göstermeyeceğiz,” dedi.

“Hakarete sessiz kalanlar suça ortaktır”

Bu hadsizliğe sessiz kalanların da hakaretin suç ortakları olduğunu vurgulayan Erkuş, “Bu tür hadsizliğe sessiz kalanlar ve ‘ifade özgürlüğü’ bahanesiyle bu çirkinliği savunanlar, bizzat o suça ortak olmuşlardır. Hakaret eden de destekleyen de bu ümmetin gözünde aynı derecede mesuldür,” ifadelerini kullandı.

Benzeri saldırıların devam etmesinde, bu fiilleri caydıracak yasal düzenlemelerin eksikliğine de dikkat çeken Erkuş, şu çağrıda bulundu:

“Siyasi iradenin, dini değerlere yapılan saldırılara karşı gerekli hukuki önlemleri almamış olması, bu çirkinliklere zemin hazırlamaktadır. Bu minvalde kutsal değerlerimize yönelik saldırılara karşı gerekli kanuni düzenlemeleri yapmayan siyasi erklerin de sorumluluğu vardır. Bu noktada ilgili makamlara çağrıda bulunuyoruz: Peygamberimize ve İslam’a yönelik hakaretlerin kanunen ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacak düzenlemeler bir an önce yürürlüğe konulmalıdır.”

“Bu dava tüm ümmetin ortak davasıdır”

Hiçbir kutsala yönelik saldırıyı cevapsız bırakmayacaklarını vurgulayan Erkuş, “Peygamberimize yapılan her hakaret, bizim için bir direniş çağrısıdır. Mücadelemiz, onun yüce ahlakını, kutsal davasını, merhametini ve mesajını dünya çapında yaymakla devam edecektir,” diye konuştu.

Erkuş, sözlerini şu ayetle tamamladı:

“Kim Resûl’e itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisâ, 4:80)

Son olarak tüm Müslümanlara birlik çağrısında bulunan Erkuş, “Buradan tüm Müslüman kardeşlerimizi bu kutsal dava etrafında kenetlenmeye, Peygamber Efendimiz’in izinden ayrılmadan mücadelemizi sürdürmeye davet ediyoruz. Hakaret edenlerin sesini bastıracak olan, bizim Peygamberimize duyduğumuz derin muhabbet ve ümmet birlikteliğidir. Davamızın sonu, Âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd etmektir,” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı saha çalışmalarını sürdürüyor

Bursa Makine ve Teknolojileri Fuarı (MEEXX) kapılarını açtı

Türkiye üniversitelerinin mühendislik programları Avrupa’nın en iyileri arasında

Şırnak'ta tarlasını süren çiftçi feci kazada hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Diyarbakır – İstanbul arasında hızlı tren hattı olmalı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bilgi kadar hikmet ve irfanı da kuşatmalıyız

Direk hırsızları bölgeyi elektriksiz bıraktı

Hong Kong’daki gökdelen yangınında ölü sayısı 159’a yükseldi

Şırnak’ta uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu: 20 gözaltı

Siyonist rejimin gizli mezarlıkları: Filistinlilerin kimliği yok ediliyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, resmi temaslar için Özbekistan’da

Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti

Bakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Gazze'de siyonist rejimden ateşkes ihlali: 2 Filistinli şehit

Söylemez: Enflasyon hedefi maaşları baskılayarak tutturulamaz

Engelleri aştı hayaline ulaştı: Doğuştan cam kemik hastası Hamza, beyaz önlüğüne kavuştu

Aslan: Çocuklarda disleksi ve dikkat eksikliği gibi durumlar görünmez engellerdir

Üniversite öğrencileri “Engelsiz Dalış” etkinliğiyle engelleri aştı

Denizaltı kabloları: Yeni küresel güç mücadelesinin kalbi

Engelli bireylere dijital kolaylık: Engelsiz mobil uygulaması tanıtıldı

Kur’an-ı Kerim'den etkilenen Alman kadın Gaziantep'te Müslüman oldu

Yeşilay'dan tütün raporu: Bu tablo ne kabul edilebilir ne de görmezden gelinebilir

Trump'tan Somalili göçmenlere ağır hakaret: Ülkemizde istemiyoruz

Gazze’de herhangi bir organını kaybetmiş 6 bin yaralı acil rehabilitasyon bekliyor

ABD istihbaratı: Çin'in 2027'ye kadar Tayvan'ı askeri güçle kontrol etme hazırlığı hızlandı

Yaban keçisi avlayan 2 kişiye 970 bin 827 lira ceza uygulandı

İŞKUR, 10 yılda 250 bine yakın engelli bireye istihdam sağladı

Kolombiya Devlet Başkanı Petro'dan ABD'ye uyarı: Egemenliğimizi ihlal savaş ilanıdır

3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 4 tutuklama

Bakan Şimşek’ten kasım ayı enflasyon açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı saha çalışmalarını sürdürüyor

Bursa Makine ve Teknolojileri Fuarı (MEEXX) kapılarını açtı

Türkiye üniversitelerinin mühendislik programları Avrupa’nın en iyileri arasında

Şırnak'ta tarlasını süren çiftçi feci kazada hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Diyarbakır – İstanbul arasında hızlı tren hattı olmalı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bilgi kadar hikmet ve irfanı da kuşatmalıyız

Direk hırsızları bölgeyi elektriksiz bıraktı