• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

ALKÜ’den ücretsiz “yardım marketi”

15 Şubat 2023, Çarşamba 12:15
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
ALKÜ’den ücretsiz “yardım marketi”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ALKÜ’den ücretsiz “yardım marketi”

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketinden etkilenen depremzedelerin ihtiyaçlarının ücretsiz karşılandığı “Yardım Marketi” oluşturuldu.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 10 ilde yaşanan deprem felaketinin ilk gününden itibaren yaraları sarmaya devam ediyor. Üniversite personelinin, öğrencilerin ve Alanyalı vatandaşların katkılarıyla bölgeye yardım tırı gönderen ALKÜ, bölgeden Alanya’ya gelen depremzedeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda ağırlıyor. ALKÜ ile Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü personelinin özverili çalışmalarıyla KYK yurtlarına yerleştirilen 2 bin 300 depremzedenin ihtiyaçları, üniversite personeli ve yakınlarının bağışlarıyla oluşturulan “Yardım Marketi”nden karşılanıyor. Gönüllü ALKÜ personeli ve öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen “Yardım Marketi”; “giyim”, “gıda” ve “temel ihtiyaç malzemeleri” bölümlerinden oluşuyor. Depremzedelerin oluşturdukları ihtiyaç listesini ilgili personele iletmesinin ardından malzemeler hazırlanıyor. Gönüllü personel ve öğrenciler, hazırlanan malzemeleri depremzedelerin kaldıkları odalara kadar çıkararak teslim ediyor.

“Hep birlikte yaraları saracağız”
ALKÜ personeli ve öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla yaraları bir nebze olsun sarmaya çalıştıklarını ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Şehrimize, üniversitemize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Devletimizin ve milletimizin desteği, bizlerin gayreti ile bu zor günleri en kısa zamanda atlatacağız. KYK yurdunda kalan misafirlerimizin ihtiyaçlarını her gün yeniliyoruz. Bu ihtiyaç listesinin eksilerini necip üniversitemiz personeli ve yakınlarının yardımları ile tamamlıyoruz. Bu yardımlarla 2 bin 300 misafirimizin ihtiyacını, oluşturduğumuz ‘Yardım Marketi’ ile gideriyoruz. Başta Alanya Gençlik ve Spor Bakanlığı İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı olmak üzere yardımları ile bizleri destekleyen, gelip bizzat bu marketin oluşumuna katkı sunan gönüllü personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bizler hep birlikte bu yaraları en kısa zamanda saracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AFAD çatısı altındaki çalışmalarına devam eden diğer kurumlar gibi ALKÜ ailesi olarak bizler de depremzede vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Rektör Kalan, yardımda bulunmak isteyenlerin ALKÜ Kestel Yerleşkesi içerisinde bulunan ALKÜ Yaşam Merkezine teslim edebileceklerini belirtti.
[gallery ids=',119062,119063,119064,119065,119066']

İki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'yi kabul etti

TYT sonrası öğrenciler duygularını paylaştı

Bursa’da sağlıkçılardan ortak tepki: Sessiz yürüyüşle zulme dikkat çektiler

İran Sağlık Bakanlığı: israil saldırılarında 3 hastane ve 6 ambulans hedef alındı

Trafik Şubesi Sınavı Geçti: Velilerden Batman Emniyetine Teşekkür

Meteorolojiden Ege Denizi için fırtına uyarısı

Müftülükten YKS'ye giren öğrencilerin velilerine örnek davranış

Gaziantep'in yöresel yemeği alinazik sofralarda yerini almaya başladı

Siirt-Kurtalan demiryolu projesinin ihalesi gerçekleştirildi

GENÇASKON Batman’dan Kurum Müdürlerine kahvaltı daveti

YKS sonrası öğrenciler sınavı değerlendirdi

Bakanlıktan çocukları dijital risklerden korumak için iki yeni rehber

Banga Heq Dergisi yazarlarından Kadim Aşiretler Federasyonu'na ziyaret

Bingöl’de 5 yıl kesinleşmiş cezası bulunan şahıs yakalandı

Adana'da 7 araca zarar veren şüpheli yakalandı

Bingöl’de 19 bin 513 kök skunk ele geçirildi

TYT’ye giren gençler sınav heyecanını paylaştı

Çukurova'daki orman yangınıyla ilgili 5 kişi tutuklandı

Batman'da 30 bin aday YKS heyecanı yaşadı: Adaylardan sınav yorumları

Gazze direnişi, işgalcilerin kuzey ve güneydeki yığınaklarını vurdu

TYT sınavını değerlendiren Mardinli öğrenciler: Sınav geçen senelere göre daha iyiydi

Özlem Ajans sanatçıları: Halkımızın inancına uygun düğünler yapıyoruz

Yeşilyurt Belediyesi'nin çocuk şenliği renkli anlara sahne oldu

Müftülükten sınav heyecanına destek: YKS öğrencilerine ve velilerine ikram

Erdoğan: İran'ın meşru müdafaası hukukidir, israil haydutluk yapıyor

İşgalciler El-Halil’de 16 Filistinliyi alıkoydu, evleri tahrip etti

Vatandaşlar anız yakmanın zararlarına karşı bilgilendirildi

Maduro siyonist rejimin İran karşısındaki durumunu değerlendirdi

Gazze'deki öğrenciler bir yılı daha eğitimden mahrum geçirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'yi kabul etti

TYT sonrası öğrenciler duygularını paylaştı

Bursa’da sağlıkçılardan ortak tepki: Sessiz yürüyüşle zulme dikkat çektiler

İran Sağlık Bakanlığı: israil saldırılarında 3 hastane ve 6 ambulans hedef alındı

Trafik Şubesi Sınavı Geçti: Velilerden Batman Emniyetine Teşekkür

Meteorolojiden Ege Denizi için fırtına uyarısı