Almanya, Noel pazarına saldıran kişinin İslam düşmanı olduğunu kabul etti

Tarih: 22.12.2024 16:06 Güncelleme: 22.12.2024 16:06
Almanya, Noel pazarına saldıran kişinin İslam düşmanı olduğunu kabul etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Alman makamlar, Magdeburg'da aracıyla Noel pazarında insanları ezen Suudi Arabistanlı saldırganın, "İslam karşıtlığıyla" bilinen bir kişi olduğunu kabul etti.

Federal Kriminal İşler Dairesi (BKA, kriminal polis) başkanı Holger Münch, Magdeburg'daki Noel pazarında ziyaretçileri araçla ezen adamı "alışılmadık bir suçlu" olarak nitelendirdi.

ZDF televizyon kanalına yaptığı açıklamada Münch, "Burada tamamen alışılmadık bir tabloyla karşı karşıyayız ve şimdi bunu sakin bir şekilde analiz etmeliyiz" dedi.

Munch, yaşananlardan ve bu tür "terör saldırılarından" bu kalıba uymayan alışılmadık bir suçludan" bahsettiklerini kaydetti.

Şu ana kadar Suudi Arabistanlı Taleb A.'nın eylemlerinin "İslamcı saiklere dayandığına dair bir belirti bulunmadığına" dikkat çeken Munch, bunun tam tersi saldırganın "İslam karşıtı görüşlere" sahip olduğunu vurguladı.

BKA başkanı, Kasım 2023'te departmanının Suudi Arabistan'dan bir adamın oluşturduğu tehdit konusunda bir uyarı aldığını doğrulayarak, "Bir dava açıldı. Saksonya-Anhalt'taki polis daha sonra uygun soruşturma tedbirlerini aldı." dedi. Munch'a göre Taleb A. tehdit ve hakaretlerde bulundu, ancak "şiddet içeren eylemleriyle tanınmıyordu."

Aynı zamanda DPA ajansına göre Suudi Arabistan şüphelinin iadesini talep etti ancak Alman yetkililer Riyad'ın talebine yanıt vermedi. Adam 2006 yılında Almanya'ya geldi ve 2016 yılında Almanya'da siyasi mülteci statüsü aldı.

Geçtiğimiz Cuma akşama, Magdeburg kentinde (Saksonya-Anhalt federal eyaleti) bir Noel pazarına gelen ziyaretçilere aracıyla çarpan Suudi Arabistanlı Taleb A, 5 kişinin ölümüne, 200 kişinin de yaralanmasına yol açmıştı. Şüpheli, olaydan hemen sonra gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İLKHA)

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor