Almanya'dan işgalci siyonistlere silah ihracatı devam ediyor

Tarih: 19.06.2025 14:48 Güncelleme: 19.06.2025 14:48
Almanya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Bundestag'ın yayınladığı resmi verilere göre, Alman hükümetinin, Ekim 2023'te Gazze soykırımının başlamasından bu yana işgalci siyonist rejime 485 milyon euronun üzerinde silah ihracatını onayladı.

Kudüs Haber Ağı (Quds News Network), Bundestag'ın verilerinden yola çıkarak Almanya'nın işgalci siyonist rejime 7 Ekim'den bu yana ne kadar yoğunlukta silah desteği sağladığını gözler önüne serdi.

Sol Parti'nin Meclis araştırma komisyonuna verdiği yanıtta, hükümetin 7 Ekim 2023 ile 13 Mayıs 2025 tarihleri ​​arasında toplam değeri 485 milyon 103 bin 796 euro olan silah ve askeri teçhizat için bireysel ihracat lisansı verdiğini doğruladı.

Teslimatlar arasında ateşli silahlar, mühimmat, silah parçaları, askeri elektronikler, deniz sistemleri ve zırhlı araçlar yer alıyor. İhracatlar 21 ayrı silah kategorisi altında sınıflandırıldı ve Almanya'nın İşgalci siyonist rejim'e verdiği askeri desteğin ölçeği ve çeşitliliği vurgulandı.

Bu ifşaat, işgalci siyonist rejim Gazze'deki suçlarına yönelik uluslararası eleştirilerin artması ve ICC'nin işgalci siyonist rejimin liderlerine yönelik tutuklama emirleri verdiği sırada geldi. ICJ, Birleşmiş Milletler ve çok sayıda insan hakları uzmanı işgalci siyonist rejimi savaş suçları ve soykırım eylemleriyle suçladı.

Mart 2025'te kısa bir ateşkesin sona ermesinden bu yana işgalci siyonist rejim, Gazze'deki saldırılarını tam ölçekte yeniden başlattı. Raporlar, Gazze'de katledilenlerin %80'inin kadın ve çocuk olduğunu gösteriyor. İşgalci siyonist rejim ayrıca bölgeye gıda yardımını engelledi ve eski ve mevcut Savunma Bakanları ve başbakan da dahil olmak üzere işgalci siyonist rejim liderleri tarafından ilan edildiği gibi "tam bir yıkım" tehdidinde bulundu.

Bu gelişmeler Almanya'nın soykırıma katılımı hakkında ciddi soruları gündeme getirdi. Sol Parti'nin soruşturması, Alman hükümetinin silahlarının savaş suçları işlemek için kullanılmasını nasıl sağladığını sordu.

Alman hükümeti, vaka bazında onay sürecini savunarak yanıt verdi. Ulusal ve AB ihracat yasalarını, Silah Ticareti Anlaşması'nı ve insani risk değerlendirmelerini örnek gösterdi. Yetkililer, tüm lisansların "dış ve güvenlik politikası etkilerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini" takip ettiğini iddia etti.

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Nikaragua'ya karşı Almanya davasında verdiği karara yanıt olarak Berlin, mahkemenin Almanya'nın bireysel inceleme sürecini kabul ettiğini ve ihracata acil kısıtlamalar getirmeyi reddettiğini savundu.

Ancak eleştirmenler, Almanya'nın silah ihracatının sonuçlarını görmezden gelemeyeceğini söylüyor. Alman hükümeti, "ulusal çıkar ve devlet güvenliği" gerekçesiyle aylık teslimat dökümlerini veya silah üreticilerinin isimlerini açıklamayı reddetti.

Gazze'deki soykırım devam ederken ve insani koşullar kötüleşirken, işgal devletine silah sağlayan ikinci büyük tedarikçi olan Berlin'in, işgalci siyonist rejim ile askeri ticaretini yeniden değerlendirmesi yönündeki baskı artıyor. Hak grupları ve muhalefet partileri daha fazla şeffaflık, hesap verebilirlik ve uluslararası hukuka uyum talep ediyor. (İLKHA)

 Benzin ve motorine zam geliyor

İran'dan Kanal 14'e tahliye emri: Netanyahu'nun propaganda kanalı ve teröre destek veren bir merkez

Gazze'de can kaybı 55 bin 706'ya yükseldi

Dolmuş ve otomobil çarpıştı. 5 yaralı

BM: israil'in saldırılarının kitlesel insan göçü gibi bölgesel etkisinden endişeliyiz

Muğla açıklarında44 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muş'ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu durdurulmalı

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: israil Lübnan topraklarından çekilmeli

March To Gaza heyetinden Faruk Dinç’e geçmiş olsun ziyareti

Mardin Kalesi çevresinde orman yangını: İki ayrı noktada alevler yükseldi

Sakarya'da 19 kilogram skunk ele geçirildi: 1 tutuklama

Mangal, her yıl yüzlerce hektar ormanı kül ediyor!

Malatya'da depremzedelerin kura heyecanı

HÜDA PAR heyetinden Tarsus medyasına ziyaret

HÜDA PAR: Açılan alan sonrası dönemde Kürtleri yozlaştırma projeleri devreye sokulmak isteniyor

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Başka gazeteler kapanmadan yerel basın desteklenmeli

Filistin Diplomasi Merkezi’nden Milletvekili Dinç'e geçmiş olsun ziyareti 

Balıkesir'de orman yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonunda tüm şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmayı, hedefliyoruz

BM: 2 milyon Suriyeli ülkelerine geri döndü

Mardin’de tarihi silueti bozan yapıların yıkımı devam ediyor

Devrim Muhafızları, işgal rejimine yönelik yeni bir füze ve İHA saldırı süreci başlattıklarını duyurdu

Yemen'de kabileler Gazze ve İran için genel seferberlik ilan etti

Kazakistan ve Azerbaycan'dan ortak deniz tatbikatı

Trump'tan "ABD İran'a saldırmaya hazırlanıyor" iddiasına yanıt

Merkez Bsı rezervleri 159,3 milyar dolara yükseldi

Samsun'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Irak, İstanbul'daki toplantıda İran için acil "Arap Bakanlar Toplantısı" çağrısı yaptı

Yükleniyor