• BIST 100

    9170,56%-0,08
  • DOLAR

    39,23% 0,33
  • EURO

    44,51% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4161,34% -0,25
  • Ç. ALTIN

    6643,94% 0,00

Altın fiyatı artınca gümüşe rağbet arttı

EKONOMİ 19.09.2020 14:04:44 0
Altın fiyatı artınca gümüşe rağbet arttı

Altın fiyatı artınca gümüşe rağbet arttı

Altın fiyatlarının artmasından dolayı altın alamayan gelin damatlar düğün takısı olarak gümüşe yöneldi. Gümüşçüler ise gümüşleri altın sarısına boyayarak gümüş takıyı altına benzettiklerini belirtti.

Altın alamayan insanlara gümüşü altın görünümde veriyoruz diyen gümüş satıcısı Tülay Bakmaz Küçüktürkmen, “21 yıldır bu işi yapıyorum. Dolar yükseldiği zaman gümüşte yükseliyor. Altın fiyatları yükseldiği için gümüşe rağbet baya arttı. Gelinlere beştaş yüzük almak isteyenler, alyans almak isteyenler altın almak yerine gümüş olarak alıyor. Altın alamayanlar gelip gümül alıyorlar. Hatta beyaz sade gümüş şeklinde takmak istemeyenler için rengini sarıya boyuyoruz. Aslında biz altın alamayan insanlara gümüşü altın görünümde veriyoruz. Yaptığımız alyansların görüntü itibariyle altından hiçbir farkı yok. Alyansların içinde 925 veya 916 yazması artık insanların umurunda değil. Çünkü altına gücü yetmiyor” dedi.

Beşibiryerdenin yerine gümüş kolye

Gelinlerin artık beşi bir yerde takmak yerine gümüş kolyeler taktıklarını belirten Tülay Bakmaz Küçüktürkmen, “Gelinler eskiden beşibiryerdeler, gerdanlıklar takıyorlardı. Hem bu adet eskide kaldı hem de altın fiyatları yüksek olduğu için alamıyorlar. Gümüş setler tercih edilmeye başlandı. Yine bunlarda da isteyen olursa 22 ayar rengini verip altın gibi gösterte biliyoruz. Altına gücü yetmeyen insanlar altın gibi takabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Gümüş fiyatlarında da artış yaşanıyor

Gümüş fiyatlarında artışın olduğunu ancak altın kadar yükseliş olmadığını belirten Tülay Bakmaz Küçüktürkmen, “Gümüş fiyatlarında dolara bağlı olarak artış oldu. Gramı şuan 6.5 TL, Ancak altın kadar yükseliş olmadı. Mesela 10 TL olan bir gümüş ürün 15 TL oldu. O kadar çok bir artış olmadı. Gümüş uygun bir maden olduğu için kullanımı rahat oluyor. Bu nedenle her bütçeye uygun ürün bulunabiliyor. Gümüş hem sağlık açısından hem de cebimiz açısından iyi” diye konuştu.

6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 ülkede aranan 23 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Haribo'nun bazı ürünlerinde uyuşturucu tespit edildi: Tüm stoklar geri çağrıldı

Kamu işçilerine 2025 yılı ek ödeme tarihleri Resmî Gazete'de açıklandı

Gazze'deki katliama "soykırım" dedi, gözaltına alındı

Gazze'de sağlık sistemi çöküyor: Hastalar ölümle baş başa

HAMAS'tan tüm dünyaya çağrı: Meydanlar dolmalı, sesler zulme karşı yükselmeli

Siyonist ordu bir subayın öldüğünü 4 askerin yaralandığını açıkladı

Gazze ve kuzeyinde yeni tahliye emirleri: Siviller zorla göçe zorlanıyor

Yemen'den yeni füze: Ben Gurion'da trafik durdu

Gazze'de katliam sürüyor: 9 şehit daha

Afrika'da ortak askeri savunma çağrısı

Muğla'da feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

Van'da uyuşturucu operasyonu: 29 gözaltı

Rus Su-30 savaş uçakları Belarus'taki askeri üsse ulaştı

Malatya'da yol verme tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 4 yaralı

El-Avde Hastanesi siyonist işgalcilerin hedefinde!

ABD'den Romanya'ya F-16 savaş uçağı satışına onay

Xanikê (Kozluca) şehidleri kabirleri başında yad edildi

Bazı bölgeler için gök gürültülü sağanak uyarısı

siyonist rejimin, Gazze'de ateşkes önerisini kabul ettiği ABD tarafından ilan edildi

ABD Suriye Büyükelçiliğini açtı

Özbekistan ile İtalya arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Bingöl’deki depremden sonra Adana’da da deprem oldu

Kongo'da 21 bini aşkın M çiçeği vakası tespit edildi

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Malatya sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü

Bingöl'de 4,3 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ