• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Altın fiyatları yükselecek mi? Flaş tahmin!

EKONOMİ 17.05.2022 08:59:20 0
Altın fiyatları yükselecek mi? Flaş tahmin!

Altın fiyatları yükselecek mi? Flaş tahmin!

Son günlerde küresel piyasalardaki dalgalanma nedeniyle altın ve dolar fiyatları yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor. Peki altın ve dolar fiyatları önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyecek? İşte tahminler...

Konuyla ilgili IKON Menkul'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Ons Altın son günlerde art arda düşüş mumları gösteriyordu. Dün 1785 dolara kadar geri çekildikten sonra güçlü bir tepki vererek 45 dolara yakın yükseldi ve 1830 seviyesine çıktı. Burada 1830 dolar seviyesi daha önceden destek olarak etiketlediğimiz bir bölgeydi. Burası aynı zamanda 200 günlük ortalamaya yakın bir bölge olması açısından da önemli. Şuan itibariyle direnç konumunda olacak. Ancak genel olarak tekrar pozitif görüntü oluşabilmesi için 1670 dolardan gelen uptrend çizgisinin üzerinde bir fiyatlama gerekebilir. Bu sebeple gün içinde 1830 dolar direnci kadar 1850’yi de izliyor olacağız.

Destekler: 1805 – 1785 – 1765

Dirençler: 1830 – 1850 – 1875/1888

EURO/ DOLAR PARİTESİ!

EUR/USD paritesi 12 Mayıs tarihindeki sert düşüşü geri almaya çalışıyor ancak tepkiler kademeli ve zayıf kalıyor. Asya seansı itibariyle 1.0450 seviyesine kadar tepki verdi. Genel olarak 1.05’in üzerinde bir fiyatlama görülmediği sürece tepkilerin cılız kaldığından bahsedebiliriz. Şunu da belirtmemiz gerekir ki 1.05’in üzerindeki fiyatlamalar da trend değiştirici olmayabilir.

Bu noktada trend değişimi için 1.0845’in üzerinde bir fiyatlama görmemiz gerekebilir. Dolar lehine trend devam ettiği durumda ise ana destek seviyesi olarak 1.0360’ı izleyeceğiz. 1.0360, aynı zamanda 2016 Aralık döneminde görülen dip seviyesi olması açısından son derece önemlidir.

Destekler: 1.0360 – 1.0170 – 0.9930

Dirençler: 1.0450 – 1.0500 – 1.0530

'8 GÜNLÜK ORTALAMAYI İZLİYOR OLACAĞIZ'

Dolar kuru 14.75’den bu yana tekrar kademeli bir şekilde artmaya başlamıştı. Bu yükseliş, dört saatlik ve günlük grafikte 8 birimlik ortalama ile takip ediliyor. Dört saatlik grafik gün içi olası kar satışlarının derinleşme ihtimalini görmek amacıyla daha önemli gözüküyor.

Dün 15.66 seviyesi görüldü. Gün içinde ilk direnç bu bölge olacaktır. Genel olarak 8 birimlik ortalamanın altında dört saatlik mum kapanmadığı sürece yükselişin kademeli olarak sürmesi beklenebilir. Bu periyotta 8 birimlik ortalama kırılırsa, kar satışları derinleşebilir ve nereye kadar gidebileceğini görebilmek için 8 günlük ortalamayı izliyor olacağız.

Destekler: 15.54 – 15.48 – 15.39

Dirençler: 15.66 – 15.80 – 15.90

GOLDMAN SACHS'TAN ABD DOLARI MESAJI

Goldman Sachs'ın küresel FX ve EM strateji bölümü eş başkanı Zach Pandl, bir resesyonun belirmeye başladığı dönemlerde yaşanan tipik bir hareket olarak ABD dolarının güçlendiğini belirtti.

Tarihsel verilerin ekonomik daralma dönemlerinde ABD doları için daha karışık bir performansa işaret ettiklerini belirten Pandl, şu anda ABD dolarının yüzde 18 civarında 'aşırı değerli' olduğunu belirtti. 

Önümüzdeki haftalarda ABD dolarını için iki olasılık bulunduğunu savunan Goldman Sachs, küresel büyüme görünümünün iyileşmesi halinde yatırımcıların riskli varlıklara geri dönmeleri ile ABD dolarının zayıflayacağını, küresel ekonominin bir resesyona girmesi halinde ise ABD dolarının izleyeceği patikanın belirsiz olduğunu vurguladı.

Geçmişte böyle durumlarda yaşanana bakıldığında, ABD dolarının önde gelen para birimlerinin çoğuna karşı değer kaybetmesinin beklendiğini belirten Goldman Sachs, resesyon dönemlerinde alışıla geldiği üzere Japon yeninin ABD doların üzerinde performans göstermesini beklediklerini ifade etti.  Goldman Sachs'a göre bir küresel resesyon durumunda Japon yeni yüzde 20'ye varan oranda artış gösterebilir.

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ