• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Altın fiyatları yükseliyor, kuyumculardan yeni öngörüler!

03 Nisan 2025, Perşembe 09:41
03 Nisan 2025, Perşembe 09:41
Altın fiyatları yükseliyor, kuyumculardan yeni öngörüler!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Son haftalarda altın fiyatlarındaki hızlı artış devam ederken, kuyumcular altının güvenli liman işlevini sürdüreceğini ve fiyatların daha da yükselebileceğini öngörüyor.

Son haftalarda altın fiyatlarının hızla yükseldiğini ve bu artışın sebeplerini değerlendiren kuyumcu esnafı, altının yatırım aracı olarak güvenli liman işlevini sürdürdüğünü belirtti.

Batman'daki kuyumcular, dünya çapındaki ekonomik belirsizliklerin altın fiyatlarını etkilediğini ve bu trendin devam edeceğini öngördüklerini ifade etti.

Kuyumcular, 24 ayar altının fiyatının 3 bin 500 TL’den 3 bin 900 TL’ye çıkmasının ardından yatırımcıların altına olan ilgisinin arttığını söyledi.

Ayrıca, altının güvenli liman olarak yatırımcılar tarafından tercih edilmeye devam ettiğini vurgulayan kuyumcular; ev, araba ve arsa gibi diğer yatırım araçlarının aksine altının değer kazandığını ifade etti.

"Belirsizlikler, altının yükselmesine neden oluyor"

Dünyada yaşanan olumsuz gelişmelerin altın fiyatlarını da olumsuz yönde etkileyerek artırdığına dikkat çeken Mehmet Şerif Toğ şunları söyledi:

"24 ayar altın fiyatları son bir ayda 3 bin 500 lira civarından şu anda 3 bin 900 liraya dayandı. Bunun sebebi ise dünyadaki gelişmeler ve belirsizlikler, altının yükselmesine neden oluyor. Altın yükseldikçe de talep artıyor. Çünkü alıcılar, altının daha da yükseleceğini düşündüklerinden altına yöneliyorlar. Altında her gün yaşanan yükselişe rağmen, yükselişin devam edeceğini öngörüyoruz. Hatta yakın zaman içinde 24 ayar altının gramının 4 bin 500 lirayı bulacağını tahmin ediyoruz. Şu anda en iyi yatırım aracı altındır. Çünkü son yıllarda ne ev, ne arsa, ne de araba altın gibi değer kazanmadı. Herkes altın alamıyor ama eline 5 kuruş para geçen altına yatırım yapıyor."

"Altın fiyatlarının artmasındaki baş aktör ABD"

Özellikle son zamanlarda altın fiyatlarındaki yükselişin gün geçtikçe hızlandığına dikkat çeken bir diğer kuyumcu esnafı Ahmet Kurtbaş, "Bunun en büyük nedenlerinden biri ise ABD Başkanı Trump'ın ek gümrük vergilerini gündeme getirmesidir. Şu anda 24 ayar külçe altının fiyatı 3 bin 870 TL olarak seyrini sürdürüyor. Tahminlerimize göre, eğer ek gümrük vergilerinin yürürlüğe girme süreci hızlanırsa, yakın zamanda altının gram fiyatlarının 5 bin 500 TL hatta 6 bin TL'yi bulacağını öngörüyoruz. Altın fiyatlarının düşebilmesi için, ek gümrük vergilerinin iptal edilmesi ya da bu tür uygulamalardan vazgeçilmesi gerekmektedir. Son birkaç ay içinde altının gramına 800 ile 900 lira arasında bir artış yaşandı. Tabi, doların artışı da altının yükselmesine neden olmaktadır." dedi.

"Altın, güvenli liman olma özelliğini koruyor"

Her zaman olduğu gibi en güvenilir ve en çok kazandıran yatırım aracının altın olduğu ifade eden Kurtbaş, "Geçen ay 5 bin lira civarında olan çeyrek altının fiyatı şu anda 6 bin 350 lirayı buldu. 22 ayar gram altının fiyatı 3 bin 200 civarındayken, şu anda 3 bin 600 lira civarındadır. Altına her zaman ve her şartta talep var çünkü vatandaş, güvenli liman olarak sürekli altını görüyor. Altın şu anda hiçbir alıcısını şaşırtmadı ve her zaman yükselmektedir. Vatandaşlara tavsiyemiz, yatırım amaçlı Cumhuriyet altını, yarım altın, gram altın ya da ata altını almalarıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Gazze'de soykırımın 637'nci günü: Çadır kampları vuruldu, onlarca şehit var

Ensarullah Hareketinden işgal rejimine sert mesaj: "Operasyonlarımız devam edecek"

HAMAS: Gazze’deki ateşkes teklifiyle ilgili direniş ve liderlerle istişarelerimiz sürüyor

Yaralı şahin jandarma ekiplerince koruma altına alındı

"Silahla yağma" suçundan 15 yıl 9 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Vali Canalp’ten Gercüş Köylerine ikinci tur ziyaret

Milletvekili Nasıroğlu’ndan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a ziyaret

Taleplere maksimum performans, maksimum başarı hedefi

Rektör Demir’den Siirt Üniversitesi Rektörü Şındak’a ziyaret

Kocaeli'de 6,8 milyon TL değerinde hırsızlık operasyonu

İzmir'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Saraçhane'de gözaltına alınan 13 kişi tutuklandı

İklim Kanunu 14 soruda anlatıldı: Hedef, dayanıklı ve yeşil bir gelecek

Meteoroloji'den 18 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarı

DMM'den orman yangınlarıyla ilgili uyarı: Eski içerikler gündemde

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de soykırımın 637'nci günü: Çadır kampları vuruldu, onlarca şehit var

Ensarullah Hareketinden işgal rejimine sert mesaj: "Operasyonlarımız devam edecek"

HAMAS: Gazze’deki ateşkes teklifiyle ilgili direniş ve liderlerle istişarelerimiz sürüyor

Yaralı şahin jandarma ekiplerince koruma altına alındı

"Silahla yağma" suçundan 15 yıl 9 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Vali Canalp’ten Gercüş Köylerine ikinci tur ziyaret

Milletvekili Nasıroğlu’ndan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a ziyaret