• BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    48,83% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5139,96% -0,50
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

Altın fiyatlarında düşüş fırsat mı, yatırımcılar için yeni bir yükseliş mi geliyor?

07 Aralık 2024, Cumartesi 12:36
07 Aralık 2024, Cumartesi 12:36
Altın fiyatlarında düşüş fırsat mı, yatırımcılar için yeni bir yükseliş mi geliyor?
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Son günlerde altın piyasasında yaşanan durgunluk, yatırımcılar arasında belirsizlik oluştururken, kuyumcu esnafı bu durumu alım için bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Batman'daki kuyumcu esnafı, altın fiyatlarının 2025'in ilk haftalarında yeniden yükselişe geçmesini bekliyor.

Altın piyasasında son günlerde yaşanan durgunluk, kuyumcu esnafı tarafından "alım fırsatı" olarak değerlendiriliyor.

Kuyumcular, altının genel olarak yükseliş trendini yeniden yakalayacağına inandıklarını belirterek, özellikle yılın son ayında fiyatların düşük olmasının yatırımcılar için avantajlı olduğunu vurguladı.

Yılmaz Sarıgül

"Elinde TL olan altına çevirsin"

Altın fiyatlarında son dönemde hafif düşüşlerin yaşandığını ifade eden kuyumcu esnafı Yılmaz Sarıgül, "Ama genel olarak altın yükseliş trendini yine yakalayacaktır. Yılın son ayında fiyatlar düşük olmasından dolayı tam da alım fırsatıdır. Halk elindeki TL'yi altına çevirmek istiyor. Ama eski yıllara göre alım gücü daha azdır. Yatırım amaçlı her zaman altına talep oluyor. Altın fiyatları düştükten sonra tekrar eski fiyatını yakalıyor ve yeni yılla beraber altın tekrar yükselişe geçecektir. Yatırımcılara ellerindeki TL'yi altına çevirmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü altın her zaman güvenilir limandır." dedi.

İbrahim Halil Aksoy

Diğer bir kuyumcu esnafı İbrahim Halil Aksoy ise altın piyasasında aralık ayının ilk haftasından itibaren bir durgunluk yaşandığını ifade etti.

Kasım ayında altın fiyatlarının yükselişle başladığını, ancak ayın ilerleyen haftalarında düşüş yaşandığını belirten Aksoy, yılsonuna kadar bu durgunluğun devam edeceğini öngördü.

"Altın almanın tam zamanıdır"

Aksoy, "Altın piyasası aralık ayının ilk haftasından itibaren durmuş durumdadır. Ama kasım ayının ilk haftasında altın yükselişle başlamıştı, ikinci ve üçüncü haftada düşüş yaşandı, 4'üncü haftasından şu ana kadar ise durgunluk halen devam ediyor. Bu durgunluğun yılsonuna kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. Vatandaşların da altın alımı şu anda çok düşüktür. Oysaki şu anda altın almanın tam zamanıdır. Yılbaşından, ocak ayının ortalarından sonra ise altın fiyatları yükselecektir." diye konuştu.

Altın fiyatlarıyla ilgili de bilgi paylaşan Aksoy, "Şu anda 22 ayar altının gramı 2 bin 800 lira civarında, çeyrek 5 bin TL, yarım 10 bin, 7 ata 20 bin TL ve bileziklerin gramı 2 bin 820 TL civarındadır." dedi. (İLKHA)

Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü

Küresel Sumud Filosu'ndaki son gemi "Marinette" ilerleyişine devam ediyor

Kızıltepe halkı Gazze için meydanlara akın etti

"Filistin bu ümmetin mücadeledeki mihenk taşıdır"

Konya'dan siyonistlerin Küresel Sumud Filosu'na müdahalesine tepki: Sumud onurumuzdur

DSÖ'den kolera salgını uyarısı

Bursa’da Küresel Sumud Filosu'na destek nöbeti sürüyor

Belçika Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Dışişleri Bakanlığı: Vatandaşlarımızın durumu yakından takip ediliyor

Fransa'da ülke genelinde grev

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı

Siyonistlerin saldırıları nedeniyle hastanelere erişim son derece tehlikeli hale geldi

İkinci dalga yelken açtı

Narin Güran cinayetinde 3 sanığa tahliye kararı

Husumetlilerin tartışması kanlı bitti: 1 yaralı

Meloni: Filonun Filistin halkına bir faydası yok

Afyonkarahisar'da TIR ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Etiyopya’da inşaatın ahşap iskelesi çöktü: 30 ölü

'Aktivistler Aşdod Limanı’nda, sağlık durumları iyi'

Azeri ve Ermeni devlet başkanları Kopenhag’da görüştü

Çernobil'de tedirgin eden gelişme: OHAL ilan edildi

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı nedeniyle 166 can kaybı

Ağrı'da aileler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs için mücadelemiz sürecek

Tahran Üniversitesi'nde patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Avrupa Siyasi Topluluğu 7'nci Zirvesi Kopenhag'da başladı

İstanbul’da sahte plakalı ve çakarlı araca 334 bin TL ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü

Küresel Sumud Filosu'ndaki son gemi "Marinette" ilerleyişine devam ediyor

Kızıltepe halkı Gazze için meydanlara akın etti

"Filistin bu ümmetin mücadeledeki mihenk taşıdır"