"Altın piyasasında dalgalanmalar artıyor, güvenilir yerlerden alışveriş önemli"

Tarih: 20.11.2024 16:06 Güncelleme: 20.11.2024 16:06
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Kuyumcu Abdurrahman Adsan, altın piyasasında yaşanan dalgalanmaların hem yatırımcıyı hem de sektörü etkilediğini belirterek, alıcıların güvenilir yerlerden alışveriş yapması gerektiğini söyledi.

Kuyumculuk sektöründe güvenin hem satıcı hem de müşteri için en önemli unsurlardan biri olduğu vurgulanıyor.

Yatırım amacıyla altın alan müşterilerin piyasa hareketliliğini yakından takip ettiğini ifade eden Adsan, altının güvenilir bir liman olma özelliğini koruduğunu belirtti.

Teknolojinin ilerlemesiyle sahte altını ayırt etmenin zorlaştığını belirten uzmanlar, bu durumun sektörde ciddi zorluklara neden olduğunu söylüyor.

"Kuyumculuk mesleği güvene dayalı bir alan"

Kuyumculuk mesleğinin güvene dayalı bir alan olduğunu belirten Kuyumcu Abdurrahman Adsan, alışverişte karşılıklı güvenin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Adsan, "Bu meslekteki en büyük zorluk, gelen müşteriye bir şey çaldırır mıyım korkusudur. Eğer güven problemini aşabilirsek, hem bizim hem de müşterilerimiz için daha sağlam bir alışveriş gerçekleşir." dedi.

"Altın, sıkıştığınızda ilk başvuracağınız değerli varlıktır"

Müşterilerin genellikle yatırım amaçlı takıları tercih ettiğini söyleyen Adsan, altının hala güvenilir bir yatırım aracı olduğuna dikkat çekerek, "Altın, sıkıştığınızda ilk başvuracağınız değerli varlıktır. Son yıllarda altının diğer madenlere göre daha az yükseldiği görülse de yılbaşında ve sonrasında gram altının 3 bin 500 lira olacağını tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde sahte altını anlamak oldukça zor"

Adsan, altın alışverişinde güvenilir yerlerin tercih edilmesi gerektiğini belirterek, teknolojinin gelişmesiyle sahte ürünleri ayırt etmenin zorlaştığını vurguladı. Adsan, "Müşterilerin güvenilir yerlerden alışveriş yapması gerekiyor. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde sahteyi anlamak oldukça zor. Hatta biz kuyumcular bile ancak birkaç testten sonra altının sahte olup olmadığını anlayabiliyoruz." şeklinde konuştu.

Altın piyasasındaki dalgalanmalara da değinen Adsan, gelecekte bu dalgalanmaların artacağını öngördüğünü belirtti. (İLKHA)

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Yükleniyor