• BIST 100

    15794,21%-0,50
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,26% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6330,28% 1,35
  • Ç. ALTIN

    10541,83% -0,68

Altın rekora doymuyor

03 Ağustos 2020, Pazartesi 09:27
03 Ağustos 2020, Pazartesi 09:27
Altın rekora doymuyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altın rekora doymuyor

Altın fiyatları, temmuzda rekor üzerine rekor kırdı. Küresel ekonomilerdeki belirsizlik ve gelişmiş ülke merkez bankalarının genişlemeci tutumları yeni rekorlarda etkili oldu. Uluslararası piyasada yükseliş eğilimi ivme kazanan altının ons fiyatı, temmuzda yüzde 11 değer kazandı. Ons altın böylece yıl başından bu yana yatırımcısına yaklaşık yüzde 30 getiri sağladı. Salgın nedeniyle dünya ekonomisine ilişkin belirsizliklerin devam etmesi, gelişmiş ülke merkez bankalarının eşi görülmemiş büyüklükteki genişleme adımları ve ülkelerin borç stoklarındaki artış gibi nedenlerle artan altın talebi, ons fiyatını, temmuzda 1.983 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı. Altının ons fiyatı tarihi zirvesini görmesinin ardından temmuzu 1.972 dolardan tamamladı.

GÜMÜŞ SON DÖNEMDE PARLADI

Dolar endeksindeki değer kaybı, altın ile birlikte tüm değerli metallere olan talebi artırırken, bu dönemde gümüşün getirisi altını geride bıraktı. Gümüşün ons fiyatı temmuzda yüzde 36 değer kazanarak 24,2 dolara çıktı. Analistler gümüşün ons fiyatında 35 dolar, gram fiyatında ise 10 lira seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu belirterek, uzun vadede gümüşün önemli bir yatırım aracı olmaya devam edeceğini, ancak kısa vadede risklerin yüksek olduğunu söyledi.

ALTIN FONLARIN CAZİBESİ ARTTI

Yurt içinde, yükseliş serisini üst üste 8'inci aya taşıyarak, bu anlamda 2001 yılından bu yana en uzun soluklu rallisini gerçekleştiren altının gram fiyatı, temmuzda rekor üzerine rekor kırdı. Haziran ayını 392 liradan tamamlayan gram altın, temmuzda 444,5 lira ile rekor seviyeyi gördü. Altının gram fiyatı temmuzda bir önceki ay kapanışına göre yüzde 13 değer kazanarak 443 liradan kapanış yaptı. Ons altındaki yükselişin ivme kazanması ve bu hafta dolar kurundaki artışın etkisiyle son iki haftadaki değer kazancı yüzde 11'e ulaşan gram altın, temmuzda, 2019 kapanışına göre ise yüzde 53 prim yaptı. Analist İslam Memiş, altın talebinin artmasıyla, değerli metal fonlarına geçen hafta 3,8 milyar dolarlık giriş gerçekleştiğini söyledi. Memiş, “Altına dayalı borsa yatırım fonlarına girişler de 6 yılın zirvesine çıktı” ifadelerini kullandı.

AL-SAT YAPMAK TEHLİKELİ UYARISI

İslam Memiş, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) adımları ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın güçlü dolar söyleminin, dolar varlıklarında kısa vadeli toparlanmayı gündeme getirebileceğini aktardı. “Böyle bir durumda kısa vade için altının ons fiyatı 1.895 dolar, altının gram fiyatı 408 liraya kadar gerileyebilir” diyen Memiş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Altının bir tasarruf aracı olarak görülmeli. Son dönemde fiyatlarda yaşanan ralli ile birçok yatırımcı kısa vadede yüksek kar etme amacıyla al-sat’a yöneldi. Sosyal medyadaki yönlendirmelere bakarak al-sat yapan çok sayıda vatandaşımız olduğunu görüyoruz. Bu tasarruf değildir ve çok tehlikelidir. Belirsizliğin arttığı bu dönemlerde öngörülerde de yanılma payı çoktur. Vatandaşlarımız birikimlerini, uzun vadeli olarak düşünerek, farklı yatırım araçlarıyla çeşitlendirmeli.”

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor

Tarihi cami siluetlerini tesbih tanelerine işliyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve heyetini kabul etti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi

İzmir’de dolmuşta doğan bebek devlet gözetimine alındı

Adalet Bakanı akın Gürlek KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi

Motorine 6,23 liralık zam bekleniyor

Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor

Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı

BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor

Şanlıurfa'da kaçak keklik avlayan 3 şüpheli yakalandı

Gaziantep aday öğretmenleri ağırlıyor

SYDV’den ebeveynlerinden yoksun çocuklara giyim desteği kartı

Güney Kore'de enerji alarmı

Şırnak il Milli Eğitim müdürlüğüne Hakan Cirit getirildi

Trabzon Limanı’nda yaban hayatı kaçakçılığına operasyon

Tarım Müdürlüğü'nden uyarı: Yağışlar hastalık riskini artırıyor

siyonist rejimin  Pakistan’ın diplomatlarına suikast iddiasına uyarı çek sert oldu: “Biz Katar Değiliz”

Şanlıurfa’da yağış rekoru: 3 ayda yıllık ortalama aşıldı

Hürmüz Boğazı’ndan son 48 saatte 7 gemi geçti

İstanbul ve üç ilde bahis operasyonu: 30 şüpheli yakalandı

Çin'in en büyük çip üreticisi İran ordusuna ekipman tedarik etti

Tekne hırsızlığına karşı yapay zekâ destekli güvenlik sistemi uygulaması geliştirildi

İletişim Başkanı Duran: israilin soykırımları karşısında küresel sistem suskun kalmıştır

APP plaka değişimi yoğunluğu sürüyor

Türkiye, Mısır ve Pakistan'dan "ateşkes diplomasisi"

Yaşlılara Saygı Haftası’nda anlamlı etkinlik

Teknolojik bağımlılığa karşı insan merkezli çözümler

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor

Tarihi cami siluetlerini tesbih tanelerine işliyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve heyetini kabul etti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi

İzmir’de dolmuşta doğan bebek devlet gözetimine alındı

Adalet Bakanı akın Gürlek KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi