• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Altın Yıllar Yaşam Merkezinde depremzedeler için butik-market oluşturuldu

14 Şubat 2023, Salı 10:35
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Altın Yıllar Yaşam Merkezinde depremzedeler için butik-market oluşturuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Altın Yıllar Yaşam Merkezinde depremzedeler için butik-market oluşturuldu

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Çanakkale’ye gelen depremzedeler için Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezinde ihtiyaçların ücretsiz olarak karşılanabileceği bir butik-market oluşturuldu.
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından farklı illerde otel ve yurtlarda konaklamaya başlayan depremzedeler Çanakkale’de de çeşitli otel ve yurtlarda konaklamaya başladı. Çanakkale’ye gelen depremzedeler için Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezinde ihtiyaçların ücretsiz olarak karşılanabileceği bir butik-market oluşturuldu. Belediye çalışanlarının ve gönüllü vatandaşların hizmet verdiği butik-markette çocuk ve yetişkin iç-dış giyim, mont, ayakkabı, bot, hijyen malzemeleri, temel gıda malzemeleri ile çocuklar için oyuncak ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çeşitli bölümler yer alıyor. Depremzedeler butik-marketten ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, “Günlerdir Çanakkale halkımız, Belediyemiz, Valiliğimiz, AFAD Müdürlüğü olarak hep beraber bölgeye seferber olduk. Öncelikle bölgedeki ihtiyaçları göndermeye yoğunlaştık. Tırlar dolusu yardım malzemesi bölgeye gitti. Çok şükür ki hepsi de sağlıkla ulaştı ve de gerçekten ihtiyaca yarayacak şekilde dağıtımı da yapıldı. Şimdi ise şöyle bir gelişme oldu; artık afet bölgesindeki yurttaşlar Çanakkale’ye de gelmeye başladılar. AFAD Müdürlüğü ve Valiliğimiz aracılığıyla çeşitli otellerde, yurtlarda konaklatılmaya başlandılar. Dolayısıyla burada konaklayan insanların ihtiyaçları oluşmaya başladı ve bu durum bizim merkezimize de yansıdı. Biz de kendimizi yeniden organize ettik ve odaları mini marketlere dönüştürdük. Buraya gelen bir depremzede, ailesiyle birlikte geliyor, biz onların kaydını alıyoruz ardından neye ihtiyaçları varsa alabiliyorlar. Belediye çalışanlarımız ve gönüllülerimiz ihtiyaç duyulan malzemeleri ailelere teslim ediyorlar” dedi.
Oluşturulan butik-market için bağışların önemli olduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Ünüvar, “Dolayısıyla bu birimde artık gerçekten kullanılmamış ayakkabı, çocuk ayakkabısı, çocuk montu, iç çamaşırı, kıyafet ve hatta oyuncaklara ihtiyacımız var. Oyuncak biliyorsunuz çocuklar için ihtiyaçtır. Eğer yardım yapmak isteyenler varsa bizzat gelip kendileri de görebilirler, hatta burada gönüllü olarak çalışabilirler. Ve gelen depremzedelere kendileri de bu ihtiyaçları verebilirler. Butik-marketimizin çocuk odasında, aileler diğer alanlarda ihtiyaçlarını karşılarken çocukları burada zaman geçirebiliyor, belki havaları değişiyor. Ardından ihtiyaç duydukları oyuncak varsa alıp götürebiliyorlar. Oyuncak da çok önemli bir ihtiyaç. Bunun yanında kırtasiye malzemeleri de öyle. İsteyen vatandaşlarımız bu tür malzemeleri de buraya bağışlayabilirler. Giysi odamızda da belediye çalışanlarımız ve gönüllülerimiz yetişkin giysilerini kategorize ettiler. Depremzedelerimiz buradan gelerek ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Öte yandan, gıda marketimiz ve hijyen malzemelerinin bulunduğu bölümlerimiz de var” diye konuştu.
[gallery ids=',114853,114854,114855,114856,114857']

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor