• BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30

Altınbaş Üniversitesinden 'Destek Zinciri Kampanyası'

08 Şubat 2023, Çarşamba 15:50
08 Şubat 2023, Çarşamba 15:50
Altınbaş Üniversitesinden
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altınbaş Üniversitesinden 'Destek Zinciri Kampanyası'

Pazartesi gününden itibaren deprem için koordinasyon ekibi kurduklarını söyleyen Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, 'Geniş katılımlı bir yardım kampanyası başlattık ve bu zaman kadar gelen yardımları AFAD’a ilettik. Cuma akşamına kadar vatandaşlarımızın Mahmutbey, Gayrettepe ve Bakırköy yerleşkelerimizde yardımlarını bekliyoruz. Ayrıca internet üzerinden alacakları bağışları Mahmutbey yerleşkemize teslim ettirebilirler' dedi.
Altınbaş Üniversitesi, deprem için yardım kampanyası düzenlediklerini ve koordinasyon ekibi kurduklarını duyurdu. Altınbaş Üniversitesi çalışanlarından, öğrencilerinden ve mezunlarından da çok acı haberler aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, 'Maalesef enkaz altında kalan öğrencilerimiz ve mezunlarımız var. Birçok arkadaşımızın aileleri de enkaz altında. Bölgede yakınları bulunan, kayıpları olan tüm vatandaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum' ifadelerini kullandı.

'Kışlık kıyafet, çocuk bezi, ısıtıcı ve powerbank ihtiyacı var'
Pazartesi günü ilk andan itibaren Deprem Koordinasyon Ekibi kurduklarını söyleyerek, geniş katılımlı bir yardım kampanyası başlattıklarını belirten Prof. Dr. Çağrı Erhan, vatandaşların da büyük katkıları ile kampanyayı sürdürdüklerini dile getirdi. Gelen yardımları öğrenci ve ekiplerle tasnif edip, paketleyerek yardımların bir bölümünü AFAD’a teslim ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Erhan, 'Cuma akşama kadar tüm vatandaşlarımızın Mahmutbey, Gayrettepe ve Bakırköy yerleşkelerimizde yardımlarınızı bekliyoruz. Vatandaşlarımız ayrıca Trendyol’un belirlediği siteden alacakları bağışları Mahmutbey yerleşkemizi teslim ettirebilirler. Yerlerine ulaşmaları konusunda biz gerekli bağlantıları sağlayacağız. Ağırlıklı olarak kışlık kıyafet, çocuk bezi, ısıtıcı ve powerbank ihtiyacımız bulunuyor. Üniversitemiz kendi kaynaklarıyla hiç kullanılmamış kışlık montlar temin etti. Gönderilecek malzemelerin kullanılmamış ve hasarsız olması da önemli' bilgilerini paylaştı.
Prof. Dr. Erhan, deprem bölgesinde kayıtlı adresleri bulunan 395 öğrencileri olduğunu ve tek tek hepsine ulaşmaya çalıştıklarını anlattı. Bazılarına ulaşmanın mümkün olmadığını dile getiren Erhan, 400’e yakın mezunlarına da SMS ile ulaştıklarını, kendilerinden aldıkları bilgiler çerçevesinde yetkililerle temasa geçtiklerini söyledi. Bu şekilde ihtiyaçları olan yardımları kendilerine ulaştırmaya çalıştıklarını aktardı.

'8 ilde temsilcilerimizi görevlendirdik'
Dün itibarıyla 8 ilde temsilcilerini görevlendirdiklerini kaydeden Prof. Erhan, 'Mezunlarımız, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden gelen yardım taleplerine, bu temsilcilerimiz üzerinden yerelde hızlıca cevap vereceğiz. Temsilcilerimizin sayısını ilçe bazlı artıracağız. Temsilcilerimize çalışmalarında kullanmaları için gerekli maddi kaynak aktarımını da yapıyoruz. Hatay’a başta Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimizde bulunan 6 AFAD üyesi öğrencimiz ve sağlıkçı bir hocamız intikal ediyor. Malatya ve Antep’e ise Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Argun Karacabey başkanlığında Öğrenci Dekanlığı ekibimiz gidecek. Şu anda Öğrenci Dekanlığımızdan bir hemşire, bir psikolog ve bir eğitimli öğrencimiz deprem bölgesinde aktif çalışıyor. Ayrıca bölgede aileleri yoğun bakımda olan öğrencilerimizin talepleri üzerine Tıp Fakültesi hocalarımızdan da uzaktan destek ekibi de oluşturduk' ifadelerine yer verdi.

'Yardımı ulaştırmanın en etkili yolu kendi ekiplerimiz'
Prof. Dr. Erhan, Destek Zinciri Kampanyası ile İstanbul’dan temin ettikleri gıda ve çocuk malzemelerini deprem bölgesinde bizzat kendi ekipleriyle dağıtmaya başladıklarını dile getirdi. Yardımı ulaştırmanın en etkili yolunun kendi ekipleri olduğunu düşündüklerini ifade eden Erhan, 'İhtiyaç sahibi öğrenci ve mezunlarımıza doğrudan ulaşabilmemiz için bir de direkt WhatsApp hattı oluşturduk. Tüm sosyal medya kanallarından bu hat üzerinden bize ulaşabileceklerini duyuruyoruz' diye konuştu.

'Bütünleme sınavları ertelendi'
Prof. Dr. Erhan, ayrıca depremden etkilenen öğrencilerin bütünleme sınavlarına ileriki bir tarihte girmelerini kararlaştırdıklarını belirtti. Bu öğrencilerin ikinci dönem derslerine devamlarında da esnek davranacaklarını açıklayan Prof. Dr. Erhan, psikoloji bölümleri aracılığıyla, depremden etkilenen öğrencilerine psikolojik destek vermek üzere 'psikolojik destek birimi' oluşturduklarının da altını çizdi.
[gallery ids=',91637']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir

Tunca ve Meriç Köprüleri yeniden trafiğe açıldı

Rusya Rizdvy'nın kontrolünü ele geçirdi

Meteorolojiden denizler için fırtına uyarısı

Yeni Zelanda: Rusya’nın gölge filosundaki 100 gemiye yaptırım uygulanacak

Antalya merkezli 4 ilde dolandırıcılık operasyonu: 1 tutuklama

Pakistan'da düzenlenen saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti

Tayland ile Kamboçya arasında ateşkes ihlali

Adana’da kuyumcuda silahlı soygun: 6 bilezik gasp edildi, şüpheli yakalandı

Yaldız: Ailelerin ibadetleri çocuklarıyla birlikte yapması onlarda kalıcı bir manevi bilinç oluşturur

Mardin’de sıvı metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama

Büyükşehir Belediye Başkan Er: Camilerimizi külliye anlayışıyla inşa ediyoruz

Büyükşehir Belediyesi'nden çocuklara özel Ramazan etkinlikleri

Diyarbakır Valiliği: Çınar'daki kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

ABD'nin yeni küresel gümrük vergileri yürürlüğe girdi

Diyarbakır'da feci kaza: 4 ölü

Putin: TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatları hedef alınıyor

İran'da kamyon ile otomobil çarpıştı: 6 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık kendi yazılımını üreten ve dünyaya ihraç eden bir Türkiye var

Almanya'da toplu taşıma çalışanlarından 2 günlük grev kararı

İşgalciler, Lübnan'da ordu birliğine ateş açtı

Brezilya'dasel felaketi: 14 ölü

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den ‘laiklik bildirisi’ne tepki: Milletin hayat tarzına hücum ediliyor!

ABD ile Fransa arasında yeni gerginlik

Batman’da alev alan kasalı pikap kullanılamaz hale geldi

Afgan ve Pakistan güçleri arasında sınır boyunca çatışmalar çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü

Gazze'de ateşkesin yeni ihlali sonucu şehit sayısı 72 bin 73'e yükseldi

İller bazında 2025 yılı Türkiye arıcılık istatistikleri açıklandı

İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir

Tunca ve Meriç Köprüleri yeniden trafiğe açıldı

Rusya Rizdvy'nın kontrolünü ele geçirdi

Meteorolojiden denizler için fırtına uyarısı

Yeni Zelanda: Rusya’nın gölge filosundaki 100 gemiye yaptırım uygulanacak

Antalya merkezli 4 ilde dolandırıcılık operasyonu: 1 tutuklama

Pakistan'da düzenlenen saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti