• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde

GÜNDEM 16.09.2023 09:40:13 0
Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde

Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde

Samsunlu ressam Melek Yıldız Ergül, akrilik boya ve karışık teknikte yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisini, Gaziantep SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu.
Sergi açılışında eserlerine ve sanat anlayışına ilişkin bilgi veren Ergül, “Özünde Anadolu Kadını olan Amazon Kadınları, sanat ögelerini kullanarak yorumladım” dedi.
Samsun bölgesinde yaşamış Amazon kadınlarının kültürel yaşantılarını beş yıldan beri proje olarak tuvallerine yansıttığını belirten Ergül, “Amazon kadınlarının yaşam kültürlerinde giydikleri kostümleri, kullandıkları savaş aletlerini danslarını hayata bakış tarzları, duruşları ve felsefelerini resimlerime yansıtarak yaşanmış bir hayatı ve kültürü anlatmaya çalıştım” şeklinde konuştu.
“Amazon Kadınlar tuvale at, kalkan, ok ve miğfer olmadan aktarılamaz” diyen Ergül, Amazon Kadınların özünde Anadolu Kadını olduğu gerçeğine dikkat ettiğini söyledi.
Amazon Kadınları yorumlarken güç ve cesarete vurgu yaptığını anlatan Ergül, “Amazon Kadınlar egemen olmakla beraber, savaşa erkeklerle beraber giderler ve öyle fedakarlar ki, iyi ok atmak amacıyla sağ göğüslerini dağlarlar. Resimlere bu detayı da aktardım” ifadelerine yer verdi.
Asıl amacının Amazon kadınları resimleyerek Samsun’un tarihi ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak olduğunu ifade eden Ergül, şunları kaydetti: “Amazon Kadınlar, Samsun bölgesinde yaşayarak bir döneme iz bırakmış kültürdür. Bu sergileri proje olarak yurt içi ve yurt dışında açmaya devam edeceğim. Amazonlar seri halinde çalışmalarım. Amazonlar hakkında gerekli bilgileri toplayıp hayal gücümle yoğurarak çalışmalarımı sürdürdüm. Belgesel niteliğinde değil, sanat öğeleriyle süsledim.”
Gaziantep’te geçen yıllarda çalıştaya katıldığını ve SANKO Sanat Galerisinde karma resim sergisinde eserlerini sergilediğini vurgulayan Ergül, şöyle devam etti: “Türkiye’de sanat çevrelerinde bilinen ve bilinen sanatçıların sergi açmaktan mutlu oldukları SANKO Sanat Galerisi, çok önemli bir işlev üstleniyor. Galerinin bu noktaya gelmesi için çaba gösteren yönetimi ve ekibi kutluyorum. Herkes işini çok iyi yapıyor. SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde Gaziantep’te açtığım ilk kişisel sergimde 30 eser yer alıyor. 31’inci kişisel sergimde eserlerimi sanatseverlerle buluşturmaktan mutluyum. Resim tutkunlarını eserlerimi izlemeye ve yorumlamaya davet diyorum.”
Melek Yıldız Ergül’ün “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 6 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek. Sergi açılışına, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyeleri Cengiz Halil Çiçek ve Murat Köylüoğlu, sanatçı ve sanatseverler katıldı.
Ressam Melek Yıldız Ergül, Samsun’da doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı liseler ile güzel sanatlar lisesinde resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı. Çalışmalarının ana teması “Amazon Kadınları” olan sanatçı, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Almanya, Belçika, Hollanda, Makedonya, Bulgaristan ve KKTC’de birçok karma sergiye katıldı. Ulusal ve uluslararası sempozyum ve çalıştaya katılan sanatçının, yurt içi ve yurt dışında birçok müze ve özel koleksiyonda eseri bulunuyor.
GESAM, ASGAD ve SAKÜDER üyesi olan sanatçı, çalışmalarını Samsun’da kurduğu atölyesinde sürdürüyor.

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Kollarını kaybeden Filistinli çocuğun fotoğrafı dünyada birinci oldu

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ