• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde

GÜNDEM 16.09.2023 09:40:13 0
Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde

Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde

Samsunlu ressam Melek Yıldız Ergül, akrilik boya ve karışık teknikte yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisini, Gaziantep SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu.
Sergi açılışında eserlerine ve sanat anlayışına ilişkin bilgi veren Ergül, “Özünde Anadolu Kadını olan Amazon Kadınları, sanat ögelerini kullanarak yorumladım” dedi.
Samsun bölgesinde yaşamış Amazon kadınlarının kültürel yaşantılarını beş yıldan beri proje olarak tuvallerine yansıttığını belirten Ergül, “Amazon kadınlarının yaşam kültürlerinde giydikleri kostümleri, kullandıkları savaş aletlerini danslarını hayata bakış tarzları, duruşları ve felsefelerini resimlerime yansıtarak yaşanmış bir hayatı ve kültürü anlatmaya çalıştım” şeklinde konuştu.
“Amazon Kadınlar tuvale at, kalkan, ok ve miğfer olmadan aktarılamaz” diyen Ergül, Amazon Kadınların özünde Anadolu Kadını olduğu gerçeğine dikkat ettiğini söyledi.
Amazon Kadınları yorumlarken güç ve cesarete vurgu yaptığını anlatan Ergül, “Amazon Kadınlar egemen olmakla beraber, savaşa erkeklerle beraber giderler ve öyle fedakarlar ki, iyi ok atmak amacıyla sağ göğüslerini dağlarlar. Resimlere bu detayı da aktardım” ifadelerine yer verdi.
Asıl amacının Amazon kadınları resimleyerek Samsun’un tarihi ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak olduğunu ifade eden Ergül, şunları kaydetti: “Amazon Kadınlar, Samsun bölgesinde yaşayarak bir döneme iz bırakmış kültürdür. Bu sergileri proje olarak yurt içi ve yurt dışında açmaya devam edeceğim. Amazonlar seri halinde çalışmalarım. Amazonlar hakkında gerekli bilgileri toplayıp hayal gücümle yoğurarak çalışmalarımı sürdürdüm. Belgesel niteliğinde değil, sanat öğeleriyle süsledim.”
Gaziantep’te geçen yıllarda çalıştaya katıldığını ve SANKO Sanat Galerisinde karma resim sergisinde eserlerini sergilediğini vurgulayan Ergül, şöyle devam etti: “Türkiye’de sanat çevrelerinde bilinen ve bilinen sanatçıların sergi açmaktan mutlu oldukları SANKO Sanat Galerisi, çok önemli bir işlev üstleniyor. Galerinin bu noktaya gelmesi için çaba gösteren yönetimi ve ekibi kutluyorum. Herkes işini çok iyi yapıyor. SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde Gaziantep’te açtığım ilk kişisel sergimde 30 eser yer alıyor. 31’inci kişisel sergimde eserlerimi sanatseverlerle buluşturmaktan mutluyum. Resim tutkunlarını eserlerimi izlemeye ve yorumlamaya davet diyorum.”
Melek Yıldız Ergül’ün “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 6 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek. Sergi açılışına, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyeleri Cengiz Halil Çiçek ve Murat Köylüoğlu, sanatçı ve sanatseverler katıldı.
Ressam Melek Yıldız Ergül, Samsun’da doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı liseler ile güzel sanatlar lisesinde resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı. Çalışmalarının ana teması “Amazon Kadınları” olan sanatçı, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Almanya, Belçika, Hollanda, Makedonya, Bulgaristan ve KKTC’de birçok karma sergiye katıldı. Ulusal ve uluslararası sempozyum ve çalıştaya katılan sanatçının, yurt içi ve yurt dışında birçok müze ve özel koleksiyonda eseri bulunuyor.
GESAM, ASGAD ve SAKÜDER üyesi olan sanatçı, çalışmalarını Samsun’da kurduğu atölyesinde sürdürüyor.

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Konya'da trafik kazası: 5 yaralı

Siyonist vahşet Kurban Bayramı'nın ilk gününde de devam etti: Gazze'de 19 şehit

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ