• BIST 100

    11110,25%1,94
  • DOLAR

    42,44% -0,13
  • EURO

    49,42% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5794,55% 0,55
  • Ç. ALTIN

    9327,10% 0,02

Amed Sportif Faaliyetler’de durum değerlendirmesi

24 Ağustos 2024, Cumartesi 15:05
24 Ağustos 2024, Cumartesi 15:05
Amed Sportif Faaliyetler’de durum değerlendirmesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Amed Sportif Faaliyetler’de durum değerlendirmesi

Amed Sportif Faaliyetler Yüksek İstişare Kurulu, kulüple ilgili tartışmalar üzerine basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Amed Sportif Faaliyetler eleştiri ve öz eleştiri geleneğini gözden kaçırmadan yoluna devam edecektir” denildi.
Amed Sportif Faaliyetler yönetimi ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasında basın toplantısı düzenledi. Kurul, sosyal medyada kulüp yöneticilerini hedef alan açıklamalara yanıt verdi.
Amed Sportif Faaliyetler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Burç Baysal yaptığı açıklamada, “Amedsporumuz 2023-2024 futbol sezonunda şampiyon olarak; uzun süreden beri hepimizin beklediği büyük bir mutluluğu yaşamamıza vesile olmuştur. Bu şampiyonluk yıllarca her türlü zorluğa ve ötekileştirmeye karşı takımın etrafında kümelenen tüm bileşenlerin ortak aklı ve karşı mücadelesiyle elde edilmiştir. Bir diğer mana da bu şampiyonluğun tarifi aynı zaman da bir hak ve adalet arayışının da bu zeminde tecelli etmesidir. YİK, Kulüp Yönetim Kurulumuz, taraftar gruplarımız, spor medyamız, kent sivil toplum örgütlerimiz, sporcularımız ve teknik ekibimiz kenetlenerek bu şampiyonluğun kazanılmasında katkı sunmuşlardır. Kulübümüz şampiyon olduktan sonra TFF 1. Lig’e iddialı girmek adına hazırlık çalışmalarını başlatmış, bir yandan transferler gerçekleştirirken öte yandan kulübümüzün tesis alt yapısını güçlendirme faaliyetlerine başlamıştır. Her yönüyle kurumsallaşmanın da adımları atılmıştır. Gerek teknik ekibin oluşturulması gerekse de futbolcu transferlerinde Amedsporumuzu bir üst lige taşıyacak bir ekip oluşturmaya gayret edilmiştir. Bu konuda çalışmalar durmaksızın ayrıca devam etmektedir. Bu mana da Yönetim Kurulu Başkan ve yönetim kurulu üyelerine, STKlarımıza, yurt içi ve yurt dışından destek olmaya çalışan iş insanlarımıza ve sponsorlarımıza, ilk maçta passolig ve kombine biletlerini alarak tribünlerimizi dolduran taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Uzun bir yolun henüz başındayız"
TFF 1. Lig’de oynadıkları ilk iki maçta istedikleri sonuçları elde edemediklerinin farkında olduklarını söyleyen Baysal, “Bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili kulübümüzün bütün bileşenleriyle eksikliklerimizin bir an önce telafisinin yapılmaya çalışıldığının bilinmesini istiyoruz. Kaldı ki uzun bir yolun henüz başındayız. Sizlerin de malumu olduğu üzere Amedsporumuzun geldiği gelenek bir eleştiri ve özeleştiri geleneğidir. Bu bağlamda, şampiyonluk sezonumuzda karşılaşılan birtakım eksikliklerle ilgili olarak da gereken değerlendirmeler yapılmış ve daha çok istişare, daha çok işbirliği ve daha çok şeffaflık esas alınarak yeni sezona başlanmıştır. Kulübümüzde bütün bileşenlerimiz söz alma, öneriler geliştirme ve her türlü pozitif katkı sunma hakkına sahiptir. Bu, onların hem devredilmez bir hakları hem de kulübe ve taraftara karşı sorumluluklarıdır” diye konuştu.
Baysal son olarak şunları söyledi:
“Hal böyleyken sosyal medyada ve diğer mecralarda, kulübümüzün iletişim kanalları ve tartışma-müzakere kültürü hiçe sayılarak, kulübümüze yön vermeye çalışmak, kulüp başkan ve yöneticilerini hedef almak, kulübe zarar vermekten başka bir anlam taşımaz. Kulübümüzü görmezden gelen bu yaklaşımlar, hiçbir surette kabul edilemez. Coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında Amedsporumuza gönül veren, daha adil ve daha yaşanılır bir dünya özlemi içerisinde olan bütün taraftarlarımız bilsinler ki, bu kulübün açıklayamayacağı hiçbir tasarrufu yoktur. Bütün taraftarlarımız, bu kulübe omuz verenlerin onları hiçbir zaman mahcup etmeyeceğinden emin olmalıdır.”

Aksaray’da gıda denetimleri sıklaştı

Konya’da kaçak kazı operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İster Sünni-Şii, ister Kürt-Arap olsun, başımız dara düştüğünde birbirimizin kapısını çalacağız

Güney Afrika'da hafif uçak düştü: 2 ölü

Karadeniz’de saldırıya uğrayan "VIRAT" gemisi İstanbul açıklarına ulaştı

Konya’da 55 dolandırıcılık şüphelisinden 26’sı tutuklandı

Aydın’da Yunanistan tarafından itilen 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

Malatya-Kayseri kara yolunda yoğun kar yağışı etkili oldu

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarını inceledi

Ney Müzesi ve Üretim Merkezi projesi Hatay’da ele alındı

Malatya'da konteyner işyerinde yangın

Rusya'nın Çin vatandaşlarına yönelik vizesiz politikası yürürlüğe girdi

İzmir’de 2 milyon 309 bin sentetik ecza hap ele geçirildi

Bakan Tekin: Öğrencilerin yüzde 43'ü mesleki ve teknik eğitim veren liseleri tercih etti

Endonezya'da sel ve heyelan: Ölü sayısı 604'e yükseldi 464 kişi kayıp!

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: “Malatya için şeffaf ve adil bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz”

Siirt İl Müftüsü Pinal, cami ve Kur’an kursu inşaatlarını yerinde inceledi

Alzheimer hastalarına yaklaşımda empati ve sabır önemli!

Antalya’da son bir haftada 1834 kişi yakalandı

UNRWA: İşgalcilerin elinde Gazze'ye 3 aylık gıda yardımı yapabilecek 6 bin tır bulunuyor

Ankara’daki pitbull saldırısında köpeğin sahibi tutuklandı

Yapay zekâ hain bir arkadaştan daha da tehlikeli olabilir!

ADGİAD'tan HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığı'na ziyaret 

Ağrı merkeze bağlı köylerde ve yüksek kesimlerde kar yağışı başladı

Bakan Tunç, hakim ve savcı adaylarına cübbelerini teslim etti

Adana’da bir haftada 459 aranan şahıs yakalandı

Siirt’te böbrek taşı alarmı: Uzmanlardan hayati uyarı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Bakan Yumaklı: Tarım sektörü dönemsel kayıpları hızla telafi edebilecek güçtedir

Malatya'da esnaf arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aksaray’da gıda denetimleri sıklaştı

Konya’da kaçak kazı operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İster Sünni-Şii, ister Kürt-Arap olsun, başımız dara düştüğünde birbirimizin kapısını çalacağız

Güney Afrika'da hafif uçak düştü: 2 ölü

Karadeniz’de saldırıya uğrayan "VIRAT" gemisi İstanbul açıklarına ulaştı

Konya’da 55 dolandırıcılık şüphelisinden 26’sı tutuklandı

Aydın’da Yunanistan tarafından itilen 31 düzensiz göçmen kurtarıldı