• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7037,44% -1,12
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

"Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" yürüyüşüne Şırnak'tan destek

09 Ağustos 2025, Cumartesi 20:25
09 Ağustos 2025, Cumartesi 20:25
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Peygamber Sevdalıları gönüllüleri, yarın Ankara'da yapılması planlanan kitlesel yürüyüşe destek olmak için Şırnak'tan Ankara'ya doğru yola çıktı.

"Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" sloganıyla Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) öncülüğünde yarın Ankara'da TBMM önünde bir program düzenlenecek.

Cizre otobüs terminalinde toplanan gönüllüler, kendileri için hazırlanan otobüsle Ankara’ya doğru yola çıktı.

Yapılacak yürüyüş ve yolculuk hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları koordinatörü Abdullah Kurami, İslam ülkelerinin liderlerinin ve tüm sorumluluk sahiplerinin henüz vakit varken, Allah katında olan mesuliyetlerini yerine getirmelerini, siyonist rejimin soykırımını durdurmanın vaktinin çoktan geçtiğini ifade etti.

Açıklamasına, Nisa Süresi 75 ayeti ile başlayan Kurami, “Hem size ne oldu ki, Allah yolunda ve çaresiz bırakılan erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda (O'nun rızası için) savaşmıyorsunuz? Onlar ki: “Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder ve bize tarafından bir yardımcı gönder!” diyorlardı. İzzeti kuşanan, zalimlerin karşısında dik duran, mazlumların safında yer alanlara selam olsun. Gazze'de yaşanan soykırıma seyirci kalmayan Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun." diye belirtti.

“İşgal rejimi, Gazze’de açlığı silah olarak kullanmaktadır”

Gazze’de şehitlerin sayısının her geçen gün arttığını aktaran Kurami, “Siyonist işgal rejimi, 2 yıla yakın bir süredir Gazze’de insanlık haysiyetini ayaklar altına almaktadır. Siyonist rejimin işlediği suçlar her geçen gün katlanmaktadır. Bir millet dünyanın gözleri önünde yıkım, talan, açlık, kıtlık, insani tüm ihtiyaçlardan yoksun bırakılarak ölüme terk edilmektedir. Bir avuç siyonist tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka bu cürümleri işlemektedir. Gücü ve iktidarı elinde bulunduran devlet idarecileri başta olmak üzere bu zulümlere seyirci kalan tüm insanlık ailesi ve İslam ülkeleri büyük bir vebal altındadır. İslam ülkelerinin sessizliğinden istifade eden işgal rejimi, Gazze’nin yüzde 90’ından fazlasını enkaza çevirmiştir. 7 Ekim 2023’ten bu yana 60 binden fazla kardeşimiz şehid düşmüş, 150 bin civarı kardeşimiz ise yaralanmıştır. 20 binden fazla kardeşimiz enkaz altında olup henüz naaşlarına ulaşılamamıştır. Şehid ve yaralıların yüzde 70’ten fazlası bebek, çocuk ve kadınlardan oluşmaktadır. Gazze adeta birer çocuk mezarlığına dönüşmüştür. İşgal rejimi, Gazze’de açlığı silah olarak kullanmaktadır. Yaptığı bunca zulümden sonra sözde insancıl gözükmek için kurulan yardım noktaları, birer katliam noktalarına dönüşmüştür. Yardım noktalarında yapılan sistematik saldırılarda şehidlerin sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. Gazze’de yaklaşık 2 milyondan fazla kardeşimiz, yüksek derecede akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya bırakılmıştır. 600 bine yakın kardeşimiz aşırı açlıktan ölüme yol açabilecek hastalıklara yakalanmıştır.  70 binden fazla çocuk akut yetersiz beslenme yüzünden tedaviye muhtaç hale gelmiştir.” dedi.

“Dünyanın geçici menfaatlerinin peşinden koşup bu zulme destek sağlayanlara yazıklar olsun”

Açıklamasında, vicdan sahibi devlet liderlerine seslenen Kurami, “Gazze ve bütün Filistin’de insanlık tarihinin en büyük dramlarından biri yaşanıyor. Batı dünyasının ve İslam düşmanı tüm şer yönetimlerin desteğini arkasına alan Siyonist haydutlar, Siyonist teröristler hiçbir sınır, uluslararası hiçbir hukuki ve ahlaki kural tanımadan Müslüman Filistin halkına soykırım uygulamaktadırlar. Ey ümmeti Muhammed ve ey İnsanlık ailesi; açlıktan dolayı katledilen her bir çocuğun, gencin, kadının ve yaşlının vebali hepimizin boynunadır. Gücü elinde bulundurup Gazze’deki zulme seyirci kalanlara yazıklar olsun. Bu zulme sessiz kalıp ben insanım diyenlere yazıklar olsun. Dünyanın geçici menfaatlerinin peşinden koşup bu zulme destek sağlayanlara yazıklar olsun. Kalpleri körelmiş, gözleri harama dalmış, kulakları zulme çanak olmuş, dilleri fitneye hizmet eden uluslararası toplum ve devletler Gazze soykırımından mesuldür. Bu mesuliyetten hiç kimse beri değildir. Başta İslam ülkelerinin liderleri akan kanın en büyük sorumlusudur. İslam ülkelerinin liderleri üzerlerine düşeni yapmış olsaydı, bugün Gazze’de bu kan akmayacak, evler yıkılmayacak, soykırım olmayacaktı. İslam ülkelerinin liderleri ve tüm sorumluluk sahipleri olarak henüz vakit varken, Allah katında olan mesuliyetlerinizi yerine getirin. Siyonist rejimin soykırımını durdurmanın vakti çoktan gelip geçmiştir. Dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden öncelikli ve acil talebimiz şudur: Açlık, kıtlık ve ilaçsızlıktan dolayı bir halkın yok olması tüm insanlık âleminin yok olması anlamına gelecektir. İnsanlığın haysiyetini omuzlamak için Gazze’de insani krize bir an önce son verilmeli ve Gazze’ye İnsani Koridor açılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Son olarak yarın yapılacak olan yürüyüş hakkında bilgi aktaran Kurami, “İşte bu gündemle ve bu amaçla ‘ANADOLU’DAN MECLİS’E MECLİS’TEN GAZZE’YE’ sloganı ile Türkiye’nin her yerinden yola koyuluyoruz. 10 Ağustos Pazar günü saat 18.30’da Ankara Güven Park’ta toplanıp TBMM’ye yürüyerek bu talebimizi daha yüksek sesle haykırıyoruz. Müslüman Filistin halkını terk etmeyeceğiz. Gazze özgürleşinceye kadar, direniş kazanıncaya kadar meydanları boş bırakmayacak, kardeşlerimizin feryatlarını tüm dünyaya duyurmaya, acılarına ortak olmaya çalışacağız. Ne pahasına olursa olsun, bedeli ne olursa olsun, Siyonistlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin saldırılarına, linç kampanyalarına aldırmadan Kudüs davasını omuzlayacak, bu mukaddes davaya canımızla, malımızla ve imkân bulduğumuz her şeyle sahip çıkacağız. Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, Siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Tarsus Umut Kervanı’ndan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Hatay’da motosiklet sürücüsüne akrobatik hareketten 77 bin lira ceza

Kolombiya'da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 14 ölü

Libya’da ambulans helikopter askeri üsse düştü: Ölü sayısı 5'e yükseldi

AB'de iltica başvurularında yeni dönem 

Venezuela Meclis Başkanı Rodriguez: Ülkede yakın zamanda seçim planlanmıyor

DMM, "10 TL değerinde madeni para olduğu" iddialarını yalanladı

ABD ve Azerbaycan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Otobanda yarışa ağır ceza: 14 sürücüye 407 bin TL’den fazla para cezası

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Süresiz nafaka zulmüne son verilmelidir

Bakan Yumaklı: Atığı kaynakta engellemek israfla mücadelenin temelidir

Isparta’da okul çevrelerinde kapsamlı güvenlik denetimi

Somali'de yolcu uçağı Hint Okyanusu'na acil iniş yaptı

HÜDA PAR’dan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret

HAKSİAD Avrupa temaslarını İtalya’da sürdürdü

Mısır ve İran Dışişleri Bakanları, nükleer görüşmeleri ele aldı

Sevil: Ramazan ayı rahmet, bereket ve arınma mevsimidir

Karayolları Genel Müdürü Gülşen Özbekistan Ulaştırma Bakanı ile görüştü

Irak-Suriye ortak operasyonunda yüzbinlerce adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Doğuda 3 ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarsus Umut Kervanı’ndan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Hatay’da motosiklet sürücüsüne akrobatik hareketten 77 bin lira ceza

Kolombiya'da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 14 ölü

Libya’da ambulans helikopter askeri üsse düştü: Ölü sayısı 5'e yükseldi

AB'de iltica başvurularında yeni dönem 

Venezuela Meclis Başkanı Rodriguez: Ülkede yakın zamanda seçim planlanmıyor

DMM, "10 TL değerinde madeni para olduğu" iddialarını yalanladı