• BIST 100

    10358,5%0,26
  • DOLAR

    40,22% 0,13
  • EURO

    46,89% -0,38
  • GRAM ALTIN

    4344,08% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6900,45% 0,00

ANFİDAP: Hanzala Gemisi, sessizliğe karşı vicdanın yükselişidir

14 Temmuz 2025, Pazartesi 01:46
14 Temmuz 2025, Pazartesi 01:46
ANFİDAP: Hanzala Gemisi, sessizliğe karşı vicdanın yükselişidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze ablukasını kırmak ve küresel vicdanı harekete geçirmek amacıyla yola çıkacak olan Hanzala Gemisi’ne destek çağrısı yapan ANFİDAP, bu yolculuğun sadece bir gemi seferi değil, insanlık onurunun direnişi olduğunu vurguladı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye doğru yola çıkacak olan Hanzala Gemisi’ne destek amacıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

ANFİDAP, tüm kişi ve kuruluşları Hanzala Gemisi etrafında kenetlenmeye çağırarak, bu yolculuğun küresel sessizliği ve kayıtsızlığı kırmak adına tarihi bir fırsat olduğunu vurguladı.

ANFİDAP, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sessizliğe Karşı Bir Gemi Daha: Hanzala Gazze Yolunda!

Madleen Gemisi ile başlayan ve March To Gaza yürüyüşüyle dünya çapında vicdanları harekete geçiren ablukayı kırma süreci, 13 Temmuz’da Hanzala Gemisi ile yeni bir aşamaya giriyor. Bu yolculuk, yalnızca bir geminin Gazze’ye ulaşma çabası değil; insanlık vicdanının işgale, kuşatmaya ve soykırıma karşı ayağa kalkışıdır.

ANFİDAP olarak, insanlık onurunu, adaleti ve özgürlüğü esas alan bu barışçıl direnişi tüm gücümüzle destekliyoruz. Hanzala Gemisi, sadece bir deniz aracı değil; dünyanın dört bir yanından yükselen vicdan çığlığının, Filistin halkıyla kurulan somut bir dayanışma köprüsüdür.

Gazze’ye uygulanan abluka, özellikle 7 Ekim’den bu yana, savaşın en temel kurallarını, uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayarak açık bir toplu soykırıma dönüşmüştür. Gıda, su, ilaç ve enerji gibi en temel yaşamsal ihtiyaçların sistematik biçimde engellenmesi; hastanelerin, okulların, sivil yerleşimlerin doğrudan hedef alınması; yüz binlerce insanın diri diri kuşatma altında ölüme terk edilmesi, insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmaktadır. Bu vahşet, yalnızca Filistin halkını değil, tüm insanlığı utanca boğmaktadır.

Ne yazık ki, uluslararası kuruluşlar ve hükümetler bu açık zulüm karşısında ya sessiz kalmakta ya da etkisiz bir tutum sergilemektedir. Bu acizlik ve ikiyüzlülük, halkların ve vicdan sahiplerinin doğrudan inisiyatif almasını zorunlu kılmıştır. Hanzala Gemisi tam da bu noktada, sivil iradenin ve insanlık onurunun simgesidir.

Bugün, dünyanın dört bir yanından gemilerin Gazze limanına yönelmesi; yalnızca bir ablukanın değil, aynı zamanda küresel sessizliğin ve kayıtsızlığın da kırılması anlamına gelmektedir. Bu bir vicdan çağrısıdır. Bu bir insanlık sınavıdır.

Bu vesileyle, tüm kişi, kurum ve yapıları; Gazze’ye özgürlük taşıyan Hanzala Gemisi’ni desteklemeye, ablukayı kırmaya yönelik bu barışçıl direnişe omuz vermeye ve insanlık onurunu savunan bu kutlu yürüyüşün bir parçası olmaya davet ediyoruz." (İLKHA)

Siirt’te 2025 Yılı 3. dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Gazze'de direniş operasyonu sonucunda 3 işgal askeri öldü

Londra'daki uçak kazasında 4 kişi öldü

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Dicle Nehri’nde kaybolan gencin arama çalışmaları sürüyor

İSKİ'ye ait tesiste yangın

Cizre’de elektrik panosu yandı mahalle elektriksiz kaldı

Bakan Uraloğlu: Bu millet, tankların gücüne değil, imanının gücüne inandı!

Adıyaman'da maddi hasarlı ev yangını meydana geldi

Gaziantep'te LGS'de tam puan alan öğrenciler ödüllendirildi

Prof. Dr. Tarhan: Sosyal medya sosyal fobiyi destekliyor

Pakistan Âlimi Abdürrauf Muhammedi: Keşmir halkının İslâm ümmetine ihtiyacı var

Mardin ÖNDER: İmam Hatip okullarında başarı grafiği gün geçtikçe yükseliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Milletimiz, karanlığa karşı imanla ayağa kalktı

Türkiye ve Umman, enerji alanında mutabakat zaptı imzaladı

MTB Başkanı Özcan: Canını hiçe sayan bir millete kimsenin gücü yetmez

Toplum, aile yapısındaki bozulmadan endişeli!

Bursa’da barajlar alarm veriyor: 50 günlük su kaldı

Batman'da hazır ambalajlı ürünlerde net miktar denetimi gerçekleştirildi

Samsun'da aynı yemekten yiyen 17 kişi zehirlendi

Psikiyatrist Uzm. Dr. Erdinç: Anoreksiya nervosa (yeme bozukluğu) hayati tehlike oluşturuyor

Diyanet-Sen: Algı operasyonlarıyla mütedeyyin camiayı hedef aldılar

Diyarbakır’da çocuk kavgasına silah karıştı: Baba gözaltında

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde sürdürülebilir geleceğe katkı sağlıyor

Batman'da kansere karşı bilinçlendirme etkinliği

Malatya'da 4 kişinin darp ettiği şahıs hayatını kaybetti

İstanbul’da organize suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı

Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Batman'ı eğitimde daha üst noktalara taşıyacağız

"Hanzala Gemisi 9 bin kilometre uzaktan geliyor ama limanlarımızdan bir gemi yola çıkmadı"

Konya orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te 2025 Yılı 3. dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Gazze'de direniş operasyonu sonucunda 3 işgal askeri öldü

Londra'daki uçak kazasında 4 kişi öldü

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Dicle Nehri’nde kaybolan gencin arama çalışmaları sürüyor

İSKİ'ye ait tesiste yangın

Cizre’de elektrik panosu yandı mahalle elektriksiz kaldı