• BIST 100

    11109,39%-0,99
  • DOLAR

    41,61% 0,11
  • EURO

    48,99% 0,43
  • GRAM ALTIN

    5194,19% 0,55
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

ANFİDAP: İşgalcilerin spor takımları turnuvalardan men edilsin

28 Kasım 2024, Perşembe 23:17
28 Kasım 2024, Perşembe 23:17
ANFİDAP: İşgalcilerin spor takımları turnuvalardan men edilsin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Ukrayna saldırıları nedeniyle Rus spor takımlarına uygulanan yaptırımın, Gazze’de soykırım yapan işgalci siyonistlerin de uygulanması çağrısı yaptı.

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 44 bin 330'a, yaralıların sayısı 104 bin 933'e yükseldi.

ANFİDAP tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci israil rejimi kurulduğu günden beri Filistin topraklarını işgal etmek suretiyle, yüz binlerce insanı öldürmüş, yaralamış, sakat bırakmış; mallarına, ibadethanelerine, hastanelerine, okullarına zarar vermiş ve onları evsiz bırakmıştır. İşgalci israil güçleri, 7 Ekim sonrası süreçte açık bir soykırıma girişerek, okul, cami, hastane, kamplar, yardım kuruluşları gibi savaşta dahi mutlak surette korunması gereken insanların topluca bulundukları alanları bombalamak ve doğrudan sivilleri hedef almak suretiyle onbinlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermiş, başta soykırım olmak üzere çok sayıda suç işlemiştir. israilin saldırılarında 450'den fazla Filistinli sporcu yaşamını yitirmiştir. Gazze'deki spor için kullanılan stat, kapalı spor salonu vb tüm altyapı tamamen tahrip edilmiştir." ifadelerine yer verildi.  

"israilin spor müsabakalarından men edilmesi için daha ne yapması gerekiyor?"

"Sporun evrensel bir dili vardır." denilen açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: "Her ülkeye, her millete, her topluma aynı dilden hitap eder ve aynı mesajı verir. Sporun rotası barış, dostluk ve kardeşliktir. 14 aydır ne barış, ne dostluk ne de insanlıktan söz etmemiz mümkün değildir. Gazze bombalandıkça, çocuklara, kadınlara ölüm yağdıkça, tüm insani değerler lekeleniyor. Bu lekeyi temizlemek için yapabileceğimiz bir şey mutlaka vardır. Vicdanlı insanların tepkileri gibi spor camiasının da yapacakları vardır. Bir taraftan spor üzerinden soykırıma karşı insanlık çağrısı yaparken diğer taraftan insanlığı katleden israile yaptırım uygulanması için harekete geçmelidir.

israilin spor müsabakalarından men edilmesi için daha ne yapması gerekiyor? israil futbol federasyonu yetkililerinin Gazze'deki soykırıma güçlü destek olduğunu gösteren onlarca sosyal medya paylaşımı vardır. israilli bazı futbol yöneticileri ve kulüplerinin dünyanın en ırkçı takımı olduklarını dile getirmekte, Arap futbolculara yönelik 'terörist' gibi hakaretlerde bulunmaktadırlar. israil takım taraftarlarının Hollanda ve Fransa’da yaptıkları saldırgan ve ırkçı tutum ve söylemlerin her biri ayrı ayrı israil takımlarının uluslararası müsabakalardan men edilmesi için yeterli birer delilken halen ne bekleniyor."

"Spor organizasyonları ikiyüzlülük yaparak sessiz kalmaya devam ediyor"

Açıklamanın devamında, "Nisan ve Temmuz aylarında Filistin Futbol Federasyonu (PFA), israilin uluslararası futboldan men edilmesine yönelik FIFA'ya yaptıkları başvuru FİFA yetkilileri tarafından karara bağlanmamış ve israili korumacı refleksle karar ertelenmişti. Fakat aynı FIFA ve UEFA, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından dört gün sonra Rusya'ya ve Rus kulüplerine ortak ceza vermiş ve yaptırımlar uygulamış Rus takımlarını müsabakalardan men etmişti. Konu Müslümanlar ve Filistin olunca, uluslararası spor organizasyonları ikiyüzlülük yaparak sessiz kalmaya devam ediyor.

UEFA ise katliamcı israil takımlarına yaptırım uygulamak yerine taraftarları Filistin'i desteklediği için Celtic kulübüne para cezası, israil takımıyla yapacağı maç öncesi Özgür Filistin dediği için Midtjylland forması giyen Aral Şimşir’e ceza vermişti. Yine nice takımında forma giyen Youcef Atal, israilin Gazze'ye yönelik saldırıları sonrası paylaştığı video nedeniyle Fransa’da yargılanmış ve ceza almıştı. Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak israilin takımlarının tüm uluslararası spor faaliyetlerinden men edilmesi yaptırımı için spor camiasının gerekli sorumluluğu almasını beklediğimizi ifade ederiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve tüm Spor Federasyonlarından işgalci israilin spor takımlarının uluslararası turnuvalardan menedilmesi için girişimlerde bulunmaya davet ederiz." şeklinde belirtildi. (İLKHA)

Zonguldak’ta geri manevra yapan otobüs kazaya sebep oldu

Beyaz Saray, binlerce kamu çalışanının işte çıkarılacağını doğruladı

Siyonistlerce alıkonulan aktivistler Aşdod Limanı'na götürüldü

Kassam: Bir siyonist tankı imha ettik; ölü ve yaralı var!

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Sumud Filosu'na katılanlar bağlı oldukları devletler, kuruluşlar ve uluslararası aktörler tarafından korunmalı

Rusya ile Ukrayna arasında yeni esir takası yapıldı

Afyonkarahisar'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze Kararlılık Yürüyüşü'ne davet

Kocaeli’de hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Vietnam'da Bualoi Tayfunu 49 kişinin ölümüne yol açtı

Rusya: İran'la stratejik ortaklık anlaşması yürürlüğe girdi

Abdurrezak Ateş: Bu kadar varlığımız neden zalimleri endişelendirmiyor?

Fransa, Rus petrol tankerine el koydu

BKUBTS sınavı için nüfus müdürlükleri pazar günü açık olacak

Kantinden ürün tercihi çocukların başarısını etkiliyor

Orban AB’yi “savaş planları” hazırlamakla suçladı: AB savaşmaya karar verdi

HAMAS: Kolombiya'nın tavrını takdir ediyoruz

Dışişleri Bakanı Fidan, Kazak mevkidaşı Köşerbayev ile görüştü

Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem: 17 yaralı

İletişim Başkanı Duran’dan deprem açıklaması: “Çok şükür olumsuz bir durum yok”

Gazze kan ağlarken Harran Üniversitesi’ndeki eğlence programı tepki topladı

Güneydoğu Asya'yı Bualoi Tayfunu vurdu: 53 ölü

Darende'nin son kalaycısı mesleğini evinde sürdürüyor

Gaziantep’in eylül ayı ihracatı 883 milyon doları aştı

İşgalin özel timi, Gazze'den bir hemşireyi kaçırdı         

Adıyaman'da kasten öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Yürüyüş hem bedeni hem ruhu iyileştiriyor!

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Kurtulmuş’un başkanlığında toplandı

Batman'da 7 Ekim için "Gazze Yürüyüşü" düzenlenecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Zonguldak’ta geri manevra yapan otobüs kazaya sebep oldu

Beyaz Saray, binlerce kamu çalışanının işte çıkarılacağını doğruladı

Siyonistlerce alıkonulan aktivistler Aşdod Limanı'na götürüldü

Kassam: Bir siyonist tankı imha ettik; ölü ve yaralı var!

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Sumud Filosu'na katılanlar bağlı oldukları devletler, kuruluşlar ve uluslararası aktörler tarafından korunmalı

Rusya ile Ukrayna arasında yeni esir takası yapıldı

Afyonkarahisar'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama