• BIST 100

    10954,5%-0,76
  • DOLAR

    40,73% 0,07
  • EURO

    47,57% 0,55
  • GRAM ALTIN

    4383,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    7029,21% -0,14

Anneannesi kolonlara siper oldu, hayata tutundu

24 Şubat 2023, Cuma 09:50
24 Şubat 2023, Cuma 09:50
Anneannesi kolonlara siper oldu, hayata tutundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Anneannesi kolonlara siper oldu, hayata tutundu

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılırken, Antakya’da büyük yıkımlar oldu. Antakya’da yıkılan 6 katlı apartmanın enkazından 7 saat sonra ekipler tarafından sağ olarak çıkarılan 4 yaşındaki Asel Erva Malatya, depremde kendisine siper olan anneannesini kaybederken, ailesi ile birlikte geldiği Mersin’in Silifke ilçesinde depremi unutmaya çalışıyor.
Antakya’da 4 yaşındaki Asel Erva Malatya’nın anneannesi ve dayısı ile birlikte kaldığı 6 katlı bina depremde yerle bir oldu. Enkazda 7 saat kaldıktan sonra ekipler tarafından kurtarılan 4 yaşındaki Asel Erva Malatya’nın anneannesi Nesrin Pak hayatını kaybederken dayısı Oğuzhan Pak enkazdan sağ olarak çıktı. Depremde anneannesi Nesrin Pak’ın Asel Erva’nın üzerine kapanması ile hayatı kurtulan Asel Erva ise anneannesinin öldüğünü bilmiyor. Asel Erva Malatya’nın bulunduğu çöken binada toplam 35 kişi hayatını kaybederken, enkazdan çıkan Asel Erva, annesi Burcu, babası Gökhan, 1 yaşındaki kardeşi Elisa Malatya, dayısı Oğuzhan Pak ve yakınları ile birlikte Silifke ilçesinde kaldıkları kiralık evde depremi unutmaya çalışıyor.

Deprem günü anneanne Nesrin Pak, Asel Erva’nın kendi evlerinde kalmasını istedi
Depremde evlerini, arabalarını ve 50’den fazla yakınlarını kaybettiklerini belirten Gökhan Malatya, “Şubat ayının 5’inde Pazar günü kayınvalidemde yemek yedikten sonra eve doğru yola çıktık. Kayınvalidem o gün torununun yanında kalmasını istemişti. Sonra biz eve geçtik. Evde uyurken saat 04.17 sıralarında Antakya’da depreme yakalandık. Kızım, kayınvalidem ve kaynım aynı evde kalıyorlardı. Biz hasarlı binadan kurtulduk. Kayınvalidemin binası komple yıkıldı. 7 saat sonunda kayınvalidem ve kızıma ulaştık. Kayınvalidem kızıma siper olmuştu. Kızımı sağ salim enkazdan çıkardık. O süreçten sonra Antalya Serik’e geçtik. Devletimizden Allah razı olsun. Bizi orada misafir ettiler. Sonra Mersin Silifke’ye geldik. Burada bir yardımsever ailenin bize verdiği evde kalıyoruz. Silifke kaymakamlığı ve Silifke İlçe Milliği Eğitim Müdürlüğü saoğlsunlar bize yardımcı oluyorlar. Evlerimiz yıkıldı arabamız gitti. Buna da şükür devletimiz var olsun” dedi.

Evimiz tamamen yıkıldı
Deprem sonrası ağır hasar alan evlerinin daha sonra tamamen yıkıldığını belirten Burcu Malatya, “1 yaşındaki kızımın yanındaydım. Depremde eşim yanımıza geldi. Sakin olmamızı istedi. Deprem biter bitmez dışarı çıktık. Asel Erva kızım annemin yanındaydı. Yürüyerek evlerine gittik. Bina yıkılmıştı. Daha sonra bekledik. Gün ağırınca kızımın enkazdan çıkarıldığını duyduk. Amcalarım kızımızı bize getirdi. Annemi kaybettik. Abim de enkazdan sağ çıktı” diye konuştu.
6 şubat günü yaşanan depremde binalarının yerle bir olduğunu belirten Oğuzhan Pak, 9 saat enkaz altında kaldığını, annesini kaybettiğini, yeğeninin ve kendisinin kurtarıldığını durumunun iyi olduğunu söyledi.

Dayısı öldü kızı İrem enkaz altından sağ çıktı
Malatya ailesinin dayıları Ahmet Zeytunlu’nun yaşanan depremde hayatını kaybettiği, kızı İrem Zeytunlu’ya siper olduğu için kızını kurtardığı belirtilirken, enkaz altında İrem Zeytunlu’ya ulaşan çevre sakinlerinin olayı cep telefonu kamerasına kaydedip adres sorması İrem’in de adreslerini acı duyarak söylemesi cep telefonu kamerasına yansıdı.

Ensarullah, İHA'larla 4 ayrı operasyon düzenledi

Buca yangınında 3 kişi gözaltına alındı

Bakan Yerlikaya'dan Çanakkale'deki orman yangınları hakkında açıklama

Kudüs Seriyyeleri ve Kassam, işgal ordusuna yönelik yıkıcı operasyonlar düzenledi

İçişleri Bakanlığından kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Erdoğan: Türkiye ve Gürcistan olarak bölgemizde omuz omuza hareket etmeye devam edeceğiz

27 ülkeden Gazze'ye yardım çağrısı

Anne ve Çocuk Sağlığı Tehlikede: Hastanede Pislik, Kırık Kapılar, Çalışmayan Klimalar!

Doğubayazıt’ta sağanak yağış sele neden oldu

HÜDA PAR'dan Gazze uyarısı: Açıklamalarla yetinme dönemi geride bırakılmalı!

Kılınç: YKS tercihlerini son güne bırakmak öğrenciyi paniğe sevk edebilir

Üründü: Gazze'de şehit edilen gazetecilerle gerçekler asla örtbas edilmeyecektir

Trump, Washington'daki suçları bastırmak için Ulusal Muhafızları görevlendirdi

Malatya'da karabuğday hasadına başlandı

MBB Başkanı Er: Kaçak hafriyatla mücadele seferberliği başlatıyoruz

Cizre’de Yaz kuran kursu öğrencilerine yüzme eğitimi veriliyor

"israilli" gazeteci, Gazze'deki gazetecilerin öldürülmesini meşrulaştırmak için kurulan istihbarat hücresini ifşa etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de saldırıya uğrayan aile hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Batman'da su seviyeleri düşüyor: BASKİ'den tasarruf uyarısı

Batman'da 87 riskli yapı yıkıldı

Kavurucu sıcaklarda kalp krizine karşı 7 hayati önlem!

YÖK: YÖKSİS’te sızıntı ve yetkisiz erişim yok

Batman İl Özel İdaresi'nden "parsel satışı" uyarısı

Ergenlikte başlayan sorunlar ileri yaşlarda devam ediyorsa dikkat!

Bingöl’de binlerce kök kenevir ve skunk ele geçirildi

Memur-Sen: Memurun emeğini yok sayan teklifi reddediyoruz

Yaz Kur’an kurslarında son hafta heyecanı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Komisyonumuz çalışmalarına samimiyetle sahip çıkıyor

Belediye Başkanı Taşkın: Temiz çevre bilincini ön plana çıkarıyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ensarullah, İHA'larla 4 ayrı operasyon düzenledi

Buca yangınında 3 kişi gözaltına alındı

Bakan Yerlikaya'dan Çanakkale'deki orman yangınları hakkında açıklama

Kudüs Seriyyeleri ve Kassam, işgal ordusuna yönelik yıkıcı operasyonlar düzenledi

İçişleri Bakanlığından kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Erdoğan: Türkiye ve Gürcistan olarak bölgemizde omuz omuza hareket etmeye devam edeceğiz

27 ülkeden Gazze'ye yardım çağrısı