GÜNDEM 14.02.2023 12:15:44 0

Antalya depremzedeleri ağırlamaya devam ediyor

Antalya depremzedeleri ağırlamaya devam ediyor
Haberi Sesli Oku

Antalya depremzedeleri ağırlamaya devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından turizm kenti Antalya’ya havayoluyla depremzedeler gelmeye devam ediyor. Kente gelen depremzedeler gidecekleri noktalara ücretsiz ring ve taksiler tarafından ulaştırılıyor.
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan yaralılar ve depremde evsiz kalıp konaklama sorunu yaşayan vatandaşlar için çalışmalar devam ediyor. 10 ili etkileyen depremlerin ardından kara ve havayoluyla Antalya gelen depremzedeler, kentlerdeki oteller, kamuya ait misafirhaneler ve yurtlara yerleştirilmeye devam ediyor. Antalya Havalimanı’na gelen depremzedeler, ya akrabaları tarafından karşılanıyor, yada ücretsiz ring ve taksilerle Dokuma’daki toplanma merkezine götürülüyor. Burada işlemleri tamamlanan depremzedeler daha sonra otel ve yurtlara götürülüyor. Kente gelen depremzede sayısının 60 bine yaklaştığı bildirildi.

'Merkeze gelince vahameti anladık'
Akrabaklarıyla Antalya’ya gelen ve depreme Malatya Yeşilyurt’ta yakalanan Samet Kaya, “ İlk depreme salonda yakalandım. Sallantı oldu ve uyandık. Biran durmayacak sandık. Sallantı durunca dışarı çıktık, akaryakıt istasyonuna benzin almaya gittik. Yakıt alamdan çok sıra vardı ve yorgunduk. Öğle saatlerinde yine ikinci depreme yakalandık çok felaketti. Birincisine göre şiddetli ama kısa süreliydi. Zemin kattan koşarak dışarı çıktık. Her yer kaostu. Güvenli yerde bekledik birkaç gün. Ondan sonra Antalya’ya geldik. Biranda farklı bir hata geçtik. Kent merkezine gelince olayı anladık. Şok olduk. Babam öğretmen bayağı bir öğrencisini kaybetti. Kent merkezine geldiğimiz zaman yıkılan bir çok binayı görünce olayın vahametini anladık”dedi.

'Yatağa tutunduk'
Omzunda büyük bir çuvalla havalimanından çıkan depremzede Kiraz Akar, 'İlk deprem anında yatıyorduk. Eşyalar üstümüze yıkıldı. Yatağa sımsıkı tutunduk. Binamız yıkılmadı hemen dışarı çıktık. İkinci depreme akrabalarımızda yakalandık. Sonra evimize giremedik Antalya’ya geldik. Akrabalarımızdan çok vefat eden var' diye konuştu.

'Ücretsiztaşıyoruz'
Antalya Havalimanı Taksi Kooperatifi Başkanı Sebahattin Küçükbaşkan, havalimanında 246 araçla hizmet verdiklerini, depremzedeleri gidecekleri yere ücretsiz taşıdıklarını söyledi.
Valilik koordinasyonunda, emniyet ve havalimanı baş müdürlüğü koordinesinde çalıştıklarını belirten Küçükbaşkan, depremzedelere destek olmak için böyle bir uygulamayı yürüttüklerini kaydetti.
Taksi esnafı İsmail Ataş, tüm depremzedeleri gidecekleri yere ücretsiz bıraktıklarını, varsa ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.
[gallery ids=',115527,115528,115529,115530,115531,115532,115533,115534']

Batman'da tüm başıboş köpekler toplandı: Hayvanlar korunaklı alanda rehabilite ediliyor

Filistin İçin Gazeteciler Dayanışması Platformu'ndan "Ekranlarınızı Karartın!" çağrısı

Anadolu mutfağının yöresel ürünlerine talep yoğun

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Sibirya'da orman yangınları nedeniyle 65 bina yandı

Minik kalplerden Gazze'ye kocaman destek

Kuzu ve oğlak desteği ikinci başvuru dönemi başladı

Milletvekili Demir: Bu millet hiçbir zaman Resulullah'dan vazgeçmemiştir ve vazgeçmeyecektir!

HAMAS: Gazetecilere yönelik saldırı, işgalin hukuk ihlallerinin devamıdır

Birçok suçtan araması bulunan firari yakalandı

Kayısı üreticilerine "Çil ve 'Monilya" hastalığı uyarısı

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber Sevdalısı kadınlar, duygularını paylaştı

Hindistan'da kuduz salgını: 3 ölü

Siyonist rejim, Tulkarem şehrine saldırılarını sürdürüyor

Prof. Dr. Tarhan: Konforculuk küresel bir hastalık halinde artıyor!

Kontrolden çıkan araç elektrik direğine çarptı

Yapıcıoğlu'ndan Gazze çağrısı: Sıranın bize gelmesini mi bekleyeceğiz?

Katil Bakan: Gazze'ye bir buğday tanesinin bile girişine izin verilmeyecek

Batman'da 13 Nisan'da "Mevlid-i Nebi" coşkusu: Hazreti Muhammed anılacak!

Gazze'de şehit düşen gazeteci sayısı 210’a yükseldi

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 752'ye yükseldi

Batmanlı küçük kardeşlerden Gazze'ye anlamlı destek

Ev eşyası yüklü kamyonette yangın çıktı

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Mart ayı ihracat rakamları açıklandı

Ermenistan birlikleri, Azerbaycan mevzilerini ateşe tuttu

Diyarbakırlı hayırsever otomobilini Gazze'ye bağışladı

Tarım ilacından etkilenen çocuk hastaneye kaldırıldı

Pencere korkuluğuna sıkışan çocuk itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Filistin genelinde soykırıma tepki olarak kapsamlı grev yapılıyor

Gaziantep Peygamber Sevdalıları'ndan Mevlid-i Nebi hazırlıkları

Yükleniyor