• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Antalya'da ‘Dünya Kudüs Günü’ etkinliği

29 Mart 2025, Cumartesi 01:33
29 Mart 2025, Cumartesi 01:33
Antalya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Antalya'da ‘Dünya Kudüs Günü’ münasebetiyle düzenlenen basın açıklamasında, "Kudüs davası, yalnızca Filistin halkının değil, tüm Müslümanların ve mazlumların davasıdır." açıklamalarına yer verildi.

Antalya Peygamber Sevdalıları, Antalya Kudüs Platformu ve Özgür Kudüs Platformu tarafından ‘Dünya Kudüs Günü’ münasebetiyle basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklaması, Antalya'nın Kepez ilçesinde teravih namazı çıkışı Çelebi Sultan Mehmet Cami'inde düzenlendi.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Peygamber Sevdalıları, Antalya Kudüs Platformu ve Özgür Kudüs Platformu adına basın açıklamasını, Antalya Kudüs Platformu Başkan Yardımcısı Alpaslan Aslan okudu.

"Kudüs, yeryüzüne inen rahmetin adıdır"

Açıklamasına, "Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir." (İsra-1) ayeti kerimesi ile başlayan Aslan, "Bugün Dünya Kudüs Günü… Dünya Müslümanlarının, özgür halkların Kudüs için meydanlara döküldükleri, Kudüs’e olan aşklarını, sevdalarını, hasretlerini haykırdıkları gün… Esaret altında olan Kudüs için gözyaşları döktükleri, Kudüs’ün özgürlüğü için dua etikleri, bu uğurda mücadeleye söz verdikleri gün…

Kudüs, yeryüzüne inen rahmetin adıdır. Peygamberlerin ayak izleriyle mukaddes kılınmış, göğe yükselen dualarla mühürlenmiş, zamanın kalbine kazınmış bir şehir…

Kudüs, taşlarına secde sinmiş, minberlerinde adalet yankılanmış bir emanettir. Her sokağında bir peygamberin ayak izi, her taşında bir müminin duası saklıdır.

Kudüs, gökyüzüne açılan bir kapıdır. Bir gece, gökler O’nu selamlarken, Arş-ı Âlâ’ya doğru bir kutlu misafir yol aldı.

Kudüs, gözyaşıyla yıkanmış, dualarla bezenmiş bir direniş destanıdır. Yüreğinde Yusuf’un sabrını, Yakup’un özlemini, İbrahim’in teslimiyetini taşır.

Kudüs, yetim çocukların avuçlarında bir kırık ekmek, annelerin gözlerinde sessiz bir feryattır. Her sabah ezanla dirilir, her akşam bir umutla bekler.

Kudüs, minarelerinden yükselen her tekbirle, işgal altında bile özgürlüğü fısıldayan bir haykırıştır. Onu esir almak isteyenler, taşlarında yankılanan hakikati duymaktan acizdirler.

Kudüs, mü’minlerin imtihanıdır. Sessiz kalırsak yetim kalacak, sahip çıkarsak şahit olacak.

Kudüs, yeryüzünde adaletin yankılanacağı günü bekleyen bir müjdedir. Zira Allah’ın vaadi haktır: 'Zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini yakında bileceklerdir.' (Şuara, 227)

Kudüs, direniştir, dua ile bekleyiştir, adaletle gelecek olan zaferin kapısıdır.

Kudüs, yeryüzünün en mukaddes şehirlerinden biridir. Burası, peygamberlerin ayak bastığı, vahyin nazil olduğu ve İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu beldedir.

Kudüs, yüzyıllardır müminlerin kalbinde yer eden, kutsal değerlerin ve ilahi hikmetin sembolüdür. Mescid-i Aksa, sadece bir ibadet yeri değil; aynı zamanda peygamberlerimizin adımlarının izlerini taşıyan, ruhları aydınlatan bir mihmandır." ifadelerine yer verdi.

"Kudüs, zalim siyonist işgalcilerin kirli elleri altında inim inim inlemektedir"

Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün, Müslümanların onur ve izzetini temsil eden Kudüs, zalim siyonist işgalcilerin kirli elleri altında inim inim inlemektedir. Filistin halkı, 1948’den bu yana sistematik zulüm, katliam ve sürgünlerle karşı karşıya bırakılmıştır. Özellikle son dönemde Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılar, sivil yerleşim yerlerinin bombalanması, hastanelerin ve ibadethanelerin hedef alınması, siyonist rejimin vahşetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Siyonist işgalciler, bir yandan Filistin’in kalbinde yer alan Kudüs’ü ve çevresindeki kutsal mekânları gasp ederken, diğer taraftan da Gazze’de katliam ve yıkımla, Müslümanların  kanını akıtmaktadır. Ne yazık ki, bu zulümler yalnızca işgalcilerin değil, onlara her türlü desteği sağlayan emperyalist güçlerin de eseridir. Başta ABD olmak üzere birçok batılı ülke, işgalcileri silahlandırmakta, ekonomik ve diplomatik koruma sağlamaktadır. Uluslararası kamuoyu ise bu insanlık suçları karşısında sessiz kalmayı sürdürmektedir.

Kudüs davası, yalnızca Filistin halkının değil, tüm Müslümanların ve mazlumların davasıdır. Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için mücadele etmek, her müminin görevidir. Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: "Mescid-i Aksa’ya gidin ve orada namaz kılın. Eğer oraya gidemezseniz, kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderin." (İbn Mâce, İkāmetü’s-Salât, 196)" diye belirtti.

Hiç kuşkusuz Kudüs’ün kurtarılması Müslümanlar için, İslam ümmeti için dini bir görev olmakla birlikte bir varlık yokluk savaşıdır da… Çünkü başta Amerika olmak üzere dünyanın egemen şeytani güçlerinin desteğini arkalarına alan Kudüs işgalcisi Siyonist Yahudiler, sadece Kudüs ve Filistin’e değil geniş İslam coğrafyasına da gözlerini dikmiş durumdadırlar."

"Dünya Kudüs Gününde tüm İslam dünyasına çağrıda bulunuyoruz"

Aslan, "Aksa Tufanı sonrası yaşananlar İslam ümmetine verilmişi bir fırsat gibidir. Filistin’in kahraman evlatları Aksa Tufanı ile birlikte siyonistlere karşı büyük bir cephe açmış durumdadır. Bu cephe gittikçe daha da geniş bir coğrafyaya yayılmış bulunmaktadır. Bu cepheye koşan İslam’ın kahraman evlatları en azizlerini, büyük komutanlarını feda etmekten, kadın, erkek, çocuk on binlerce şehit vermekten çekinmeden cihatlarını sürdürmekte, Kudüs kurtarılıncaya kadar durmayacaklarına dair yüce Allah’a söz vermektedirler.

Bizler Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu olarak bu mukaddes cihada, ümmetin kurtuluş savaşına, Kudüs ve Filistin’in, Gazze’nin özgürlük mücadelesine her şekilde, her platformda, her ortamda canımız ve malımızla destek olacağımıza söz veriyor, asla geri durmayacağımızı dünyanın müstekbir güçlerine karşı ilan ediyoruz.

Buradan, bu meydandan, Dünya Kudüs Gününde tüm İslam dünyasına çağrıda bulunuyoruz; zaman uyanma, silkinme zamanıdır! Bir an bile gaflette kalma lüksümüz kalmamıştır. Kudüs’ün kurtuluşu için kıyam etmiş, feryatlarıyla ümmeti yardıma çağıran kahraman kardeşlerimizin imdadına koşma, bir yardımcı yok mu diyen mazlum, mustazaf kadın ve erkekler, çocuklar için ayağa kalkma zamanıdır!

Ey Müslümanlar! Ey İslam ümmeti! Ey Mü’min erkekler, kadınlar, gençler, yaşlılar! Ey onur ve izzetlerini yitirmemiş, vicdan sahibi, özgür insanlar! Ey Kur’an’ın yüce kelamına iman edenler! Ey Resul-i Kibriya’nın sünnetine tabi olma arzusunda olanlar! Kudüs’ün kurtuluş savaşı başlamış bulunmaktadır.  Allah’ın salih kulları cihadı kuşanmış, Kudüs işgalcisi Siyonistler ve destekçileri olan Haçlılar ile savaşa tutuşmuşlardır. Onlara yardım edin!  Kudüs Davasının savaşçılarına yardım edin!

Yöneticisiyle, yönetileniyle tüm İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır. On binlerce şehit verme pahasına, şehirlerinin yerle bir olması pahasına, evsiz barksız, aç ve çıplak kalma pahasına Aksa Tufanı destanıyla Siyonist cephe karşısında tarihin en büyük direnişini başlatmış bulunan kardeşlerimiz bizleri bekliyor, İslam ümmetini bekliyor…

Bu iman küfür savaşına, hak batıl savaşına, furkan savaşına malımızla, canımızla, dilimizle, boykotlarımızla katkıda bulunup Kudüs’ün kurtuluşu yolunda zafer dolu günlere yürüyelim!

Bu vesileyle tüm Müslümanların Kudüs Günü’nü tebrik ediyor, en kısa zamanda bugünün özgür Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da kutlanmasını Yüce Rabbimizden diliyor, bu dava uğrunda mücadele eden ve bedel ödeyen tüm kardeşlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Rabbimiz, bizleri de bu yüce dava uğrunda mücadele eden şerefli kullarından eylesin." şeklinde belirtti.

Program, Yasin Karaman hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması

Libya'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Rutte: AB, Ukrayna’ya ihtiyaç dışı silah vermemeli

Norveç ve Almanya’dan savunma iş birliği anlaşması

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi Başkanı Şaas ile görüştü

Kayseri'de yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Zelenskiy: Ukrayna'daki tüm enerji santralleri Rus saldırılarında hasar gördü

Malatya'da silahlı kavga: 1 gözaltı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile ABD’li mevkidaşı Rubio görüştü

ABD-İran müzakerelerinde ikinci tur Cenevre'de

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Siyonist işgalciler ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de can kaybı artıyor

MİT Başkanı Kalın Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı

Küba’da petrol rafinerisinde yangın 

Mersin'de 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Meteorolojiden bazı bölgeler için çığ uyarısı

Bulgaristan'da park halindeki bir tır'a başka bir tır çarptı: 2 ölü

Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri ile görüştü

Dr. Tekruri: Şehitliği istemek, cihadı imkânlarımız el verdiği kadar yerine getirmek ile mümkün olur

Bitlis’te iş yerleri heyelanın altında kaldı

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı'ndan Kürtçe anadil yürüyüşü

Emine Erdoğan 22 okul kütüphanesinin açılışını yaptı

ABD ordusu Karayipler'de bir tekneye saldırdı: 3 ölü

Sağanak yağış Bitlis’te yolları göle çevirdi: Vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması