• BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7342,32% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03

Antalya’daki otellere yerleştirilen depremzedelerden iç yakan sözler

09 Şubat 2023, Perşembe 15:15
09 Şubat 2023, Perşembe 15:15
Antalya’daki otellere yerleştirilen depremzedelerden iç yakan sözler
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Antalya’daki otellere yerleştirilen depremzedelerden iç yakan sözler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Antalya’daki otellere getirilen depremzedeler, bölgedeki otellere yerleştirilmeye devam ediyor. Odalara yerleştirilen depremzedelerden Serpil Subaşı, '4 yaşındaki torunum evimizin yıkıldığını bilmiyor, tatile geldik sanıyor' diyerek gözyaşı dökerken, bir başka depremzede Engin Kubilay da, 'Ben şu an gurur duyuyorum, ne mutlu bana ki Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyorum' diyerek duygularını ifade etti.
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 10 ilde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da yaralılar ve depremde evsiz kalıp konaklama sorunu yaşayan vatandaşlar için çalışmalar süratle devam ediyor. Bu çerçevede, deprem bölgesinden toplu olarak Antalya’ya getirilen depremzedeler, daha önceden belirlenen 3 bölgedeki otellere yerleştiriliyor. Dün akşam saatlerinde 600 depremzede, Kemer ilçesindeki Rixos Sungate Otel’e otobüslerle getirildi. Odalarına alınan depremzedelere konaklama, yemek ve sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunuluyor. Halen depremin etkisinde olan vatandaşlar için psikolog ve doktorların bulunduğu 3 oda kliniğe çevrildi.

'Canlı bomba patladı zannettim'
Adıyaman’dan gelen depremzedelerden Serpil Subaşı, deprem anında büyük bir ses geldiğini belirterek, 'Canlı bomba patladı zannettim. Kafama tavan düştü. Birinci kattaydık, kendimizi kızımla dışarıya attık. Yağmurun altındaydık. Kaldığımız apartmanın alt 3-4 katı yıkıldı. Ablam, eniştem, amcamın çocukları henüz meydanda yoklar. Adıyaman merkezinde itfaiyenin hemen aşağı tarafında, o bölgede kazı yapılmıyor. Cenazelerin kefeni, hiçbir şeyi yok. Dün ve önceki gün yardım çok geldi' dedi.

'4 yaşındaki torunum tatile geldiğini zannediyor'
Otelde çok iyi şekilde ağırlandıklarını ifade eden Subaşı, 'Allah razı olsun bize kapılarını açtılar. Herhangi bir eksiğimiz yok. Akşam geldik. 4 yaşındaki torunum ’Biz ne kadar güzel yere gelmişiz’ diyor. Evimizin yıkıldığını bilmiyor, tatile geldik sanıyor. ’İyi ki buraya gelmişiz, en azından sallanmıyoruz’ diyor. Her dakika sallanıyorduk çünkü' ifadelerini kullandı.

'Telefonumdan 61 kişinin ismini sildim, çünkü dostlarımı kaybettim'
Malatya’dan gelen bir başka depremzede Engin Kubilay, deprem anını şu sözlerle anlattı:
'İlk deprem 1,5 dakika sürdü. Evin tüm malzemeleri yer değiştirdi. Odalar birbirine girdi. Can havliyle herkes bir şekilde kendini dışarıya attı. Dışarısı kar dolu ve soğuktu. 4-5 saat bekledik ve normale dönüldü, hesabı yapıldı. Herkes üşümeye başlayınca herkese bir cesaret geldi ve evine girip giysilerini almak istediler. O sırada yine büyük deprem olunca içeride kalanlar oldu. Gözümüzün önünde koca koca rezidansların çatıları yola sıfır oldu. Bir yer değil, şehir komple gitti. Malatya’da şu anda hiçbir ev oturulacak durumda değil. Psikolojimiz şu an için iyi değil. Telefonumdan 61 kişi sildim, çünkü dostlarımızı kaybettik.'

'Ne mutlu bana ki Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyorum'
Otelde personelin kendileriyle çok ilgilendiğini dile getiren Kubilay, manevi desteğin önemine vurgu yaparak, 'Bizi buraya aldılar. Bu bizim için velinimet. Otele geldiğimiz günden bu yana, personel seferber oldu. İç çamaşırımıza kadar kaç beden giydiğimizi sordular. Maddiyat önemli değil, manevi olarak bize verdikleri destek önemli. Yemeğimizi, suyumuzu her şeyimizi destekliyorlar. Ben şu an gurur duyuyorum. Ne mutlu bana ki Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyorum' diye konuştu.

'600 misafirimizi yerleştirdik, 400 misafir ilave alma ihtimalimiz var'
Yenilenme sebebiyle bu kış boyunca otelin kapalı olduğunu ancak deprem sonrası açma kararı aldıklarını belirten Rixos Sungate Otel Genel Müdür Yardımcısı Özgür Bozbaş, şu ana kadar 600 depremzedenin otele giriş yaptığını bildirdi. Misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını aktaran Bozbaş, 'Dün itibarıyla otobüslerimiz inmeye başladı. Öncelikle Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan depremzedelerimiz gelmeye başladı. Turizm Bakanlığı ve Valiliğimiz aracılığıyla bu organizasyonu yapıyoruz. Şu an için 600 misafirimizi yerleştirdik. 3 öğün yemekleri, otel konforundaki odaları bulunuyor. Sağlık hizmetleri adına da 3 odamızı da klinik haline çevirdik. Tüm istek ve talepleri ilçe kaymakamlığı aracılığıyla alıp karşılıyoruz. Şu an için 400 ilave kişi daha alma ihtimalimiz var. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız' ifadelerine yer verdi.
Bozbaş, otel olarak deprem bölgesi Malatya’ya ekip gönderdiklerini ve günlük 5 bin kişiye yemek verebilecek bir organizasyon yaptıklarını aktardı.
[gallery ids=',96511,96512,96513,96514,96515,96516,96517,96518']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İşgalcilerin kısıtlamalarına rağmen Aksa'da yatsı ve teravih safları doldu

Bingöl’ün bir ilçesinde eğitime kar engeli

Aydın’da uçurumda ölü bulunan olayla ilgili 4 tutuklama

Yalova’da 32 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Trabzon’da bölge valileriyle düzensiz göç toplantısı düzenlendi

Uşak’ta tağşiş şüphesiyle zeytinyağlarına el konuldu

Iğdır’da asayiş uygulamalarında 78 gözaltı

Kocaeli’de 21 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Edirne’de Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda 22 kilo skunk ele geçirildi

Dışişleri Bakanı Fidan İİT ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya geldi

Ordu’da trafik ihlallerine drone destekli denetim

Gazze'de 18 bin 500 hasta ve yaralı acil tıbbi tahliye bekliyor

Erzurum’un 3 ilçesinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ATBR üyelerini Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti

Yapıcıoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a süreç hakkındaki rapora ilişkin fikirlerimizi ilettik

İran Dışişleri Bakanı: Hem barışa hem de savaşa hazırız

HAKSİAD Ankara Şubesi öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Samsun’da termal drone destekli denetimde 13 kişiye ceza

Ankara'da sıcaklıklar eksiye düşecek

Bulgar yetkililer, Türkiye sınırında 1,43 milyon euro değerinde kokain ve altına el koydu

İçişleri Bakanlığında yardımcıların görev dağılımı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin, inancını yaşaması bunları zıvanadan çıkartıyor

İran Cumhurbaşkanı, ABD ile yapılacak dolaylı görüşmeler için "iyi beklentiler" gördüğünü söyledi

Balkanlar üzerinden dondurucu soğuk dalga geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Somali’de 6.5 milyon kişi açlık sınırında

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile dolaylı görüşmelerin 3. turu için Cenevre'ye gitti

Marmaray, Ramazanda ek sefer yapacak

Kur'an şehidi Nesim Demirtaş kabri başında yad edildi

Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemi başlattık

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalcilerin kısıtlamalarına rağmen Aksa'da yatsı ve teravih safları doldu

Bingöl’ün bir ilçesinde eğitime kar engeli

Aydın’da uçurumda ölü bulunan olayla ilgili 4 tutuklama

Yalova’da 32 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Trabzon’da bölge valileriyle düzensiz göç toplantısı düzenlendi

Uşak’ta tağşiş şüphesiyle zeytinyağlarına el konuldu

Iğdır’da asayiş uygulamalarında 78 gözaltı