• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,45% 0,09
  • EURO

    51,02% -0,14
  • GRAM ALTIN

    6327,67% -1,40
  • Ç. ALTIN

    10645,44% 0,00

Antep fıstığı lisanslı depo yeni hasat sezonuna hazır

20 Temmuz 2025, Pazar 20:21
20 Temmuz 2025, Pazar 20:21
Antep fıstığı lisanslı depo yeni hasat sezonuna hazır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Antep fıstığı lisanslı deposunda 2024 yılı içinde toplam 2 bin 850 tonluk işlem hacmine ulaşıldığını belirtti.

Akıncı, fıstıkta yeni hasat sezonuna teknik altyapı, kurumsal kapasite ve üreticileri desteğiyle güçlü ve organize bir şekilde girdiklerini kaydetti.

Akıncı, özellikle çiftçilerin lisanslı depo sistemine gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu başarı, emeğiyle toprağa değer katan üreticilerimizin bizlere duyduğu güvenin en anlamlı göstergesidir. Onların emeği, bu sistemin temelidir. Tüm üreticilerimize yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

GTB tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla hayata geçirilen Antep fıstığı lisanslı deponun, 2024-2025 üretim sezonu için hizmet vermeye hazır olduğunu açıklayan GTB Başkanı Akıncı, "İzinli kapasitemiz 2 bin ton olmasına rağmen, yıl içerisinde toplam işlem hacmimiz 2850 tona ulaştı. Bu rakam, hem üreticilerimizin lisanslı depoya olan güvenini hem de sistemin sağladığı avantajları açıkça ortaya koymakta." dedi.

Gaziantep ve bölge ekonomisi için stratejik öneme sahip

Antep fıstığının Gaziantep ve bölge ekonomisi açısından stratejik bir öneme sahip olduğuna vurgulayan Akıncı, "Gaziantep’te üreticiden sanayiciye, tüccardan ihracatçıya kadar geniş bir kesimi ilgilendiren Antep fıstığı, sadece tarımsal bir ürün değil, aynı zamanda kültürel bir mirastır. Bu nedenle hem verimliliğin artırılması hem de ticaretin sürdürülebilirliğinin sağlanması için lisanslı depoculuk büyük önem taşımakta. Ürünlerimiz artık teknolojik altyapıya sahip, sigortalı ve standartlara uygun şekilde muhafaza ediliyor. Böylece hem üretici hem de alıcı güvenli bir ticaret ortamında buluşuyor." açıklamasını yaptı.

Kaliteli üretim teşvik ediliyor

Depoya teslim edilen ürünlerin laboratuvar ortamında analiz edilerek sınıflandırıldığını belirten Akıncı, ürünlerin modern soğuk hava koşullarında bozulmadan muhafaza edildiğini ifade ederek, "Bu sistem hem kaliteli üretimi teşvik ediyor hem de Antep fıstığı ticaretini kayıt altına alarak güvenli bir piyasa oluşmasına katkı sağlıyor. Lisanslı depomuza kuru kırmızı kabuklu, ben kavlak, boz kavlak ve meverdi kavlak olmak üzere dört farklı türde Antep fıstığı kabul edilmekte. Her bir ürün, analiz ve sınıflandırma işlemlerinin ardından modern ve güvenli koşullarda muhafazası sağlanmakta." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir

Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti

Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu

Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi

COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi

Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu

ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı

Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti

Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak

Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü

Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi

İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı

Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi

Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti

Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu

Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor

Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi

Gaziantep’te çocuklar camide buluştu

Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı

Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir

Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti

Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu

Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi

COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi

Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu