Antep fıstığı üreticisine alım ve ilaçlama müjdesi

Tarih: 11.08.2024 14:04 Güncelleme: 11.08.2024 14:04
Antep fıstığı üreticisine alım ve ilaçlama müjdesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Antep fıstığı üreticisine alım ve ilaçlama müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin ekonomisini can damarlarından biri olan Antep fıstığının hak ettiği maddi değere ulaşması amacıyla boz kavlak baklavalık fıstığının kuruma bağlı şirketler üzerinden alımına başlayacağını açıkladı. Gaziantep büyükşehirin zararlı haşerelere karşı ilaçlama desteği vereceği de müjdelendi.
Gazi şehrin marka değerlerinden birisi olan ve “yeşil altın” olarak nitelendirilen Antep fıstığının hak ettiği değere ulaşması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin ile AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Fedaioğlu, Barak Ovası’nda bulunan ve fıstık üretimi yapan köylülerle bir araya geldi. İstişareler sonunda harekete geçen Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin boz kavlak baklavalık fıstığı alımına başlama kararı verdi. Çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda İl Başkanı Fedaioğlu’nun yaptığı görüşmeler neticesinde Tarım Kredi Kooperatifleri, kuru kırmızı kabuklu Antep fıstığı alımını sürdürecek. Alımların yapılmasıyla fıstık üreticisinin eli rahatlayacak, Antep fıstığının değeri artacak.

Gaziantep büyükşehir zararlı haşerelere karşı ilaçlama desteği verecek
Fıstık üreticileriyle yapılan istişarelerde ağaçlarda oluşan göz kurdu ve dal güvesi sorunlarına karşı mücadele kapsamında daha öncesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu ilaçlama çalışmalarının da devamına karar verildi. Çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda ağaçlarda oluşan hastalık ve zararlı haşerelere karşı mücadele edilecek, verimlilik artacak. Çalışma için Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile planlamalar hızla yapılarak harekete geçilecek.

"Çiftçimizin bu büyük emeğini korumamız gerekiyor"
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antep fıstığı ile ilgili alım kararının hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Fıstığın hak ettiği değere ulaşması gerek. En temel mesele bugünlerde konuşulan ve çiftçimizin çok büyük emeği var ağaçların üzerinde. Bizim açımızdan yeşil altın. Hem soframızın lezzeti hem bölgenin ekonomisi hem de büyük bir emek. Çiftçimizin bu büyük emeğini korumamız gerekiyor. Çiftçilerimizle yaptığımız istişareler sonunda boz kavlak baklavalık fıstığın hakkettiği değerde gitmediğini söylediler. Bu soruna karşı biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak şirketlerimiz üzerinden boz kavlak baklavalık fıstığı almaya karar verdik. Biz hemşerilerimizle birlik yaptık. Fıstık bizim alın terimiz, emeğimiz, ağız tadımız, ekonomimiz, ailemizin ve şehrimizin ekonomisi, ilçelerimizin göz bebeği. Bütün ilçelerimizin kendine ait ürünleri var ama bu bölgede fıstık bizim ekonomimiz. Her yer, işlerimiz fıstık gibi oluyor ve fıstık gibi olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Üreticimizi, çiftçimizi desteklemiş olacağız”
Ziyaretlerin ve istişarelerin verimliliğine dikkat çeken Başkan Fatih Fedaioğlu ise “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte bugün Barak Ovası’ndaki fıstık üreten köyleri ziyaret ettik. Ziraat odalarımızın teşvikleriyle Başkan Fatma Şahin ile birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı bölge müdürüyle görüştük. Onlar da kuru kırmızı kabuklu Antep fıstığı satın almaya devam edecekler. Böylelikle üreticimizi, çiftçimizi desteklemiş olacağız. Hayırlı ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

Yükleniyor