• BIST 100

    10950%-0,04
  • DOLAR

    40,78% 0,02
  • EURO

    47,86% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4405,17% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7075,44% 0,00

Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı

13 Ağustos 2022, Cumartesi 01:24
13 Ağustos 2022, Cumartesi 01:24
Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı

Apple Watch Series 8'in tanıtılmasına sayılı günler kala Apple'ın akıllı saatlerde kullanmak üzere tasarlanmış sıcaklık sensörü patenti sızdırıldı.

Apple Watch serisi ile akıllı saat pazarından büyük bir pay elde eden Apple, önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone'larla birlikte Apple Watch Series 8 modeliyle karşımıza çıkacak.

Henüz yeni modeller tanıtılmadan, bu yıl satışa çıkacak Apple Watch Series 8 ile ilgili yeni iddialar ortaya çıkmaya başladı.

Watch Series 7 modellerinde çok fazla değişim yapmayarak birçok hayranını hayal kırıklığına uğratan Apple, yeni modellere daha fazla özellik eklemeyerek müşterilerini memnun etmeye çalışacak.

Sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı

Uzun yıllardır kullanıcıların istediği sıcaklık sensörü, yeni Apple Watch Series 8 modellerinde karşımıza çıkabilir.

Kaynaklar, vücut sıcaklığını ölçen sensörün yeni saatlerde karşımıza çıkacağını söylüyor ve son günlerfe bu iddialar daha da güçlenmiş durumda.

MyHealthyApple internet sitesi 'Elektronik cihazlarda sıcaklık gradyanını belirleme' adlı patentle ilgili bazı detaylar paylaştı.

Tüm belgelerde açıkça Apple Watch gösterilmesi, şirketin söz konusu teknolojiyi yeni nesil akıllı saatlerine uygulamayı planladığını gösteriyor.

Belgeler , işlemci gibi bir bileşenin sıcaklığını izlemek için cihazın içindeki özel sıcaklık sensörünün nasıl kullanılabileceğini açıklarken, sensörün cilt gibi bir dış yüzeyin mutlak sıcaklığını ölçmek için kullanılabileceğini söylüyor.

Apple’a yakın kaynakları ile bilinen Mark Gurman, geçtiğimiz aylarda Apple’ın sıcaklık sensörü çalışmalarına ağırlık verdiğini söylüyor.

Görünüşe göre Apple, bu özelliği Watch Series 8’e yetiştirmek için ciddi bir çaba gösteriyor.

Gurman’a göre Watch Series 8 modelleri, vücut sıcaklık sensörüne kavuşacak ancak saatler, kullanıcılara vücut sıcaklığını doğrudan göstermeyecek. Gurman’a göre Watch Series 8, ateşi yükselen kullanıcıları sadece bildirimle uyaracak.

Apple’ın neden böyle bir sistem geliştirdiği bilinmiyor, ancak sensörün doğruluk oranının düşük olması, Apple'ın doğrudan sıcaklık göstermeyi istemediği anlamına gelebilir.

Bazı kaynaklar ise, bu sensörün kadınların doğurkanlık takibi ve planlaması için ekleneceğini ve bu nedenle vücut sıcaklığını kullanıcılara gösteremeyeceğini iddia ediyor.

Yine de tüm bu söylentiler, ateş ölçüm özelliğinin Apple Watch Series 8 ile karşımıza çıkacağının bir kanıtı değil.

Geçtiğimiz aylarda, Apple Watch Series 7 modellerinde kan şekeri ölçüm özelliği olacağı söylentileri ortaya atılmış, ancak daha sonra Apple'ın böyle bir adım atmayacağı belirtilmişti.

Batman'ın ticaret hafızası: Japon Pasajı'nda eski günlere özlem

Yaz Kur'an kursu öğrencileri: Gelecek yılı sabırsızlıkla bekliyoruz

Batman–İzmir uçuşları kış tarifesinde de devam edecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katar’da

Mardin’de 3 milyon değerinde çalınan ziynet eşyaları gömülü şekilde bulundu

Şanlıurfa’da 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine bisiklet dağıtımı yapıldı

Kaçak kazı operasyonunda 4 kişi suçüstü yakalandı

Merkez Bsı rezervleri 174,3 milyar dolara yükseldi

İdlib kenti çevresinde silah deposu patladı: Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır'da 2 araç çarpıştı, 4 yaralı

İspanya’da orman yangınlarında ölü sayısı 3’e yükseldi

İşgalci bakan, Filistin Devleti'nin kurulmasını ortadan kaldıracak yerleşim planını onayladı

Gazze’de şehit sayısı 61 bin 776’ya yükseldi

Sağlık-Sen’den memur zammı teklifine tepki: Yetersiz teklife hayır!

Kamu-sen Bitlis İl Temsilciliği'nden işveren teklifine tepki

Kocaeli ve Tekirdağ’da denize girme yasağı

Tayfun Podul Çin’in güneyini vurdu: 15 bin kişi tahliye edildi

Batman'da sağlık çalışanlarından toplu sözleşme tepkisi

Osmaniye’de arazöz kazasında can kaybı 2’ye yükseldi

Ukrayna'dan Rusya'ya saldırı: 13 yaralı

HÜDA PAR’dan “14 Ağustos Dünya Rabia Günü” açıklaması

Kremlin açıkladı: Putin-Trump zirvesi yarın

Batman'da aile sağlığı merkezlerinde hizmet kalitesi denetleniyor

Adıyaman Kamu-Sen: Memur ve emeklinin beklentilerini karşılamayan teklifi reddediyoruz

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu CHP’den istifa etti

Konya’da çocuklara namaz bilinci kazandırılıyor

Batman'da Yaz Kur’an Kursları coşkuyla tamamlandı

İstanbul Beykoz’da 4 günlük denize girme yasağı

Fıstık üreticisi: Rekolte düşük, fiyatlar iyi

Pakistan füze gücü oluşturacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'ın ticaret hafızası: Japon Pasajı'nda eski günlere özlem

Yaz Kur'an kursu öğrencileri: Gelecek yılı sabırsızlıkla bekliyoruz

Batman–İzmir uçuşları kış tarifesinde de devam edecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katar’da

Mardin’de 3 milyon değerinde çalınan ziynet eşyaları gömülü şekilde bulundu

Şanlıurfa’da 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine bisiklet dağıtımı yapıldı

Kaçak kazı operasyonunda 4 kişi suçüstü yakalandı