• BIST 100

    9918,26%5,46
  • DOLAR

    39,80% -0,25
  • EURO

    46,71% -0,40
  • GRAM ALTIN

    4203,08% 0,07
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42

Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı

13 Ağustos 2022, Cumartesi 01:24
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı

Apple Watch Series 8'in tanıtılmasına sayılı günler kala Apple'ın akıllı saatlerde kullanmak üzere tasarlanmış sıcaklık sensörü patenti sızdırıldı.

Apple Watch serisi ile akıllı saat pazarından büyük bir pay elde eden Apple, önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone'larla birlikte Apple Watch Series 8 modeliyle karşımıza çıkacak.

Henüz yeni modeller tanıtılmadan, bu yıl satışa çıkacak Apple Watch Series 8 ile ilgili yeni iddialar ortaya çıkmaya başladı.

Watch Series 7 modellerinde çok fazla değişim yapmayarak birçok hayranını hayal kırıklığına uğratan Apple, yeni modellere daha fazla özellik eklemeyerek müşterilerini memnun etmeye çalışacak.

Sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı

Uzun yıllardır kullanıcıların istediği sıcaklık sensörü, yeni Apple Watch Series 8 modellerinde karşımıza çıkabilir.

Kaynaklar, vücut sıcaklığını ölçen sensörün yeni saatlerde karşımıza çıkacağını söylüyor ve son günlerfe bu iddialar daha da güçlenmiş durumda.

MyHealthyApple internet sitesi 'Elektronik cihazlarda sıcaklık gradyanını belirleme' adlı patentle ilgili bazı detaylar paylaştı.

Tüm belgelerde açıkça Apple Watch gösterilmesi, şirketin söz konusu teknolojiyi yeni nesil akıllı saatlerine uygulamayı planladığını gösteriyor.

Belgeler , işlemci gibi bir bileşenin sıcaklığını izlemek için cihazın içindeki özel sıcaklık sensörünün nasıl kullanılabileceğini açıklarken, sensörün cilt gibi bir dış yüzeyin mutlak sıcaklığını ölçmek için kullanılabileceğini söylüyor.

Apple’a yakın kaynakları ile bilinen Mark Gurman, geçtiğimiz aylarda Apple’ın sıcaklık sensörü çalışmalarına ağırlık verdiğini söylüyor.

Görünüşe göre Apple, bu özelliği Watch Series 8’e yetiştirmek için ciddi bir çaba gösteriyor.

Gurman’a göre Watch Series 8 modelleri, vücut sıcaklık sensörüne kavuşacak ancak saatler, kullanıcılara vücut sıcaklığını doğrudan göstermeyecek. Gurman’a göre Watch Series 8, ateşi yükselen kullanıcıları sadece bildirimle uyaracak.

Apple’ın neden böyle bir sistem geliştirdiği bilinmiyor, ancak sensörün doğruluk oranının düşük olması, Apple'ın doğrudan sıcaklık göstermeyi istemediği anlamına gelebilir.

Bazı kaynaklar ise, bu sensörün kadınların doğurkanlık takibi ve planlaması için ekleneceğini ve bu nedenle vücut sıcaklığını kullanıcılara gösteremeyeceğini iddia ediyor.

Yine de tüm bu söylentiler, ateş ölçüm özelliğinin Apple Watch Series 8 ile karşımıza çıkacağının bir kanıtı değil.

Geçtiğimiz aylarda, Apple Watch Series 7 modellerinde kan şekeri ölçüm özelliği olacağı söylentileri ortaya atılmış, ancak daha sonra Apple'ın böyle bir adım atmayacağı belirtilmişti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Beklentileri karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım

Togo'da Gnassingbé rejiminin istifasını isteyen gösterilerde ölü ve yaralılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi mahallenin yol sorununu çözdü

Kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Gaziantep'te hijyen ve gramaja uymayan fırınlar kapatıldı

Yeni Nizip Devlet Hastanesi hizmete başladı

Şeyh Karadaği: Hindistan’daki vakıflar yasası, Müslümanların kimliğine bir saldırıdır

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu'ndan Solhan’a ziyaret

Orman yangınlarından etkilenenlere hane başına 162 bin TL'lik destek

Adana’da trafik denetimlerinde 7 bin 633 sürücüye cezai işlem uygulandı

Kabine toplandı

Bingöl'de karpuz bağında yılan paniği

Bingöl’de çıkan yangını vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü

Yüksek moral kanseri tek başına yenemez

İLKHA, orman yangınlarında tamamen kullanılamaz hale gelen köyü görüntüledi

Yeşilyurt Belediyesine "yerinde dönüşüm" için 683 hak sahibi başvurdu

Malatya'da şiddetli fırtına: Ağaçlar devrildi çatılar uçtu

Çınar’daki silahlı saldırıya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Adana’da asayiş operasyonu: 506 kişi yakalandı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Uyku bedeni, rüya ise ruhu dinlendirir!

Güçlükonak kaymakamı Memiş göreve başladı

Malatya'da Kur'an kursları ve camiler çocuklarla şenlendi

Çınar'da silahlı saldırı: Bir kadın hayatını kaybetti

DSİ'den boğulma vakalarına karşı önlem seferberliği

Uluslararası öğrenciler mezuniyet coşkusunu yaşadı

Bakan Göktaş: Güçlü bir gelecek, güçlü ailelerle mümkün

Yangın nedeniyle 3 ilde 50 binden fazla kişi tahliye edildi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 56 bin 531'e yükseldi

Yaz tatili, çocukların ekran başında saatler geçirdiği bir dönem olmak zorunda değil!

Mersin'de oto yıkamacıda 4 gencin şüpheli ölümü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Beklentileri karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım

Togo'da Gnassingbé rejiminin istifasını isteyen gösterilerde ölü ve yaralılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi mahallenin yol sorununu çözdü

Kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Gaziantep'te hijyen ve gramaja uymayan fırınlar kapatıldı

Yeni Nizip Devlet Hastanesi hizmete başladı

Şeyh Karadaği: Hindistan’daki vakıflar yasası, Müslümanların kimliğine bir saldırıdır