GÜNDEM 11.02.2025 10:52:20 0

Araç konvoyunda silahla görüntü veren şahıs yakalandı

Araç konvoyunda silahla görüntü veren şahıs yakalandı
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir düğün sırasında araç konvoyunda silahla görünen şahıs hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Sosyal medyada da gündeme gelen Akçakale'deki bir düğünde araç konvoyunda silahla görüntü verme olayı ile ilgili adli soruşturma ve idari cezaların ayrıntılarını aktaran Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Akçakale ilçesi Pekmezli Mahallesinde 9 Şubat 2025 Günü düğün konvoyunda bir kişinin hareket halindeki aracın kapısından sarkarak elinde tüfekle ateş ederken çekilen görüntülerinin sosyal medyada yer aldığının tespit edilmesi üzerine Jandarmamız tarafından yapılan çalışma sonucunda; söz konusu kişinin H.O. olduğu belirlenmiş ve aynı gece yakalanmıştır. Olayda kullanılan şarjörlü yivsiz av tüfeği ele geçirilmiştir. Fail hakkında Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması Suçu kapsamında adli işlem başlatılmış, kullanılan silahın ruhsatı iptal edilerek mülkiyeti kamuya geçirilmiş, ayrıca kişi hakkında Kabahatler Kanunu Gereğince Emre Aykırı Davranış Fiilinden dolayı 2 bin 953 TL idari para cezası uygulanmış, bunlara ilave olarak, olayda kullanılan araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanununun İlgili Maddeleri uyarınca toplam 12 bin 427 TL trafik para cezası tatbik edilmiştir. Kamu düzenini bozan, toplumun güvenliğini tehlikeye düşüren her tür davranış tespit edilerek faillerine gerekli yaptırımlar uygulanmakta ve en hızlı şekilde adalet önüne çıkarılmaları sağlanmaktadır. Şanlıurfa’nın hiçbir noktasında asayiş ve huzurun bozulmasına fırsat verilmeyecektir" dedi.

Vali Şıldak ayrıca sosyal medya hesaplarından Siverek'te yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek "Siverek İlçemizde 102 Jandarma personelimizin katılımıyla asayiş ve trafik uygulaması gerçekleştirilmiş, ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından hayvan hastalıkları ve diğer konularla ilgili denetleme yapılmıştır. Devamında ise 60 emniyet personelinin katılımıyla Şeytan Küçesi, Kalınkuyu Meydanı, Seyitoğlu, Hürriyet, Gerger ve Cumhuriyet Caddelerinde umuma açık yerlere yönelik uygulama gerçekleştirmiştir. Ayrıca eğitim ortamlarının güvenliğine yönelik olarak 92 kolluk personeli ile okulların çevrelerinde bulunan park, bahçe ve bütün iş yerleri denetlenmiş, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler ile iletişim kurularak bilgilendirmeler yapılmıştır. Yapılan uygulamalar kapsamında; 710 kişi, 510 araç, 18 umuma açık yer, 17 park ve bahçe kontrol edilmiş, 3 kişi hakkında ruhsatsız tabanca bulundurmaktan dolayı adli işlem başlatılmış, 1 aranan kişi yakalanmış, 65 araca toplam 169 bin 970 TL trafik para cezası uygulanmış, 15 araç trafikten men edilmiştir. Siverek’te emniyet ve jandarmamız tarafından her tür suç unsuruna karşı etkili bir mücadele yürütülecek, denetimler artırılacak, Siverek huzur ve esenlik yönüyle her geçen gün daha iyi bir ortama kavuşacaktır" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Yükleniyor