Araştırmacı-Yazar Yaman: Gazze davası salt bir coğrafya meselesi değildir

Tarih: 12.12.2024 12:43 Güncelleme: 12.12.2024 12:43
Araştırmacı-Yazar Yaman: Gazze davası salt bir coğrafya meselesi değildir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Gaziantep Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Gazze meselesinin salt bir coğrafya meselesi olmadığının altını çizdi.

Gaziantep Üniversitesi Rehber Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen "Kudüs Davası ve Sorumluluklarımız" konulu söyleşiye katılan Yaman, Kudüs'ü geçmişte olduğu gibi günümüzde de yiğit insanların savunduğunu kaydetti.

Üniversitenin Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşi, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gazze davasının yiğit insanların omuzlarında yükseldiğini dile getiren Yaman,"Selahattin-i Eyyubi'ye 'Efendim Kudüs'ü fethettik. Bir daha elimizden alabilirler mi? diyorlar.  Öyle bir cevap veriyor ki, 'Bizim bu beldemize asla geri dönemezler. Biz yiğit olduğumuz sürece. Yiğitlik olmayınca sadece Kudüs değil, 800 yıllık bir devlette yıkılıyormuş. Muhammed Mursi 366 gün iktidarda kaldı. Hapse girdiğinde ona diyorlar ki 'Bittik kaybettik.' O diyor ki, 'Hayır biz kaybetmedik. Bizim çocuklarımız ecdadımız adamdı, yiğitti zulmü kabul etmediler. Asla fesatçılar boyun eğmediler. Bizim dedelerimiz adamdı diyecekler.' Muhammed Mursi 366 günlük iktidarında Gazze'ye on binlerce tır füze sokmuş, silah sokmuş, tünel açma makinaları sokmuş. Şimdi biz onun için adammış, yiğitmiş diyoruz." dedi.

"O yiğitler sayesinde kendimizi teselli ediyoruz"

Gazze'deki mücahitlerin direnişin ümmet için bir teselli olduğuna değinen Yaman, "Öyle yiğitlere ihtiyacımız varmış ve o yiğitler bugün tekrar geldiler. Elhamdülillah şu an artık mersiye söylemiyoruz. Artık ağıt yakmıyoruz. Artık nerde bu ümmet demiyoruz. O yiğitler çıktılar tünelden dediler ki 'Buradayız.' Bu adamlar demek ki tarihte Selahattin-i Eyyubi'nin askerleri olarak geçip gitmemişler. O adamlar bugün de varmış, aramızdalarmış. Yiğitlik olmasa, dik durulmasa, dava nedir? Önemli olan odur. Bugün elhamdülillah karamsar değiliz. Belki bundan 30 sene önce farklı şeyler konuşabiliyorduk. Ama şehit Şeyh Ahmet Yasin'den sonra başka şeyler konuşuyoruz. Şu an ki şehitlerden sonra çok farklı şeyler konuşuyoruz. Konuşacak şey çıkıyor ortaya. Yoksa dilsiz kalırdık. O katliamları görünce nasıl teselli oluyoruz. Her gün Gazze'de yüz kişi, çoluk çocuk katledilince kendimizi nasıl teselli ediyoruz. Ama orda yiğitler orada işgal rejiminin yenilmez olmadığını insanlığa ispat ettiler. Ama elhamdülillah o yiğitler sayesinde kendimizi teselli ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kudüs davası bizi birbirimize kenetleyen davadır"

Yaman, Kudüs davasının önemine değinerek, "Kudüs davası salt bir coğrafya davası değildir. Kudüs davası aynı zamanda ümmet davasıdır. Nerede bir mazlum varsa onlara yetişen davasıdır. Kudüs davası aynı zamanda Kur'an davasıdır. Nerede olursak olalım Kur'an-ı Kerim'in hizmetinde bulunma, yaşamaya çalışma davasıdır. Kudüs davası Hazreti Ömer, Selahattin-i Eyyubi, Sultan Abdulhamit'in davasıdır. Kudüs davası bizi birbirimize kenetleyen, kendimize getiren çok önemli bir husustur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

DMM'den "doğalgaz fiyatları" hakkındaki kıyaslara açıklama

Girit’te orman yangını

Antalya'daki orman yangınlarında 53 hektarlık alan zarar gördü

Şırnak’ta Hz. Nuh'u anma etkinliği düzenlenecek

Güney Kore'nin yeni başbakanı belli oldu

Batman'da kuaförler dernekleşti: Mesleki sorunlara ortak çözüm arayışı

Sultangazi Kent Ormanı'ndaki yangın kontrol altına alındı

Merkez Bsı rezervleri azaldı

Bingöl Umut Kervanı’ndan 8 milyon TL’lik yardım

Endonezya'da feribot kazası: 4 ölü, 38 kayıp

Endonezya, Gazze'deki Endonezya hastanesinin müdürünü katleden işgal rejimini kınadı

Bingöl’de işgücü uyum programı başvurularında yarın son gün

Suudi ordusu ilk THAAD füze savunma ünitesini konuşlandırdı

Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü 14 yaralı

Malatya'da geçici elektrik aboneliğine ilişkin yeni düzenleme

Yeşilyurt'ta geçici elektrik abonelik başvuruları başladı

HAMAS'tan Bakan Fidan ve Kalın görüşmesine ilişkin açıklama

İşgalciler 6'sı öğrenci 21 Filistinliyi esir aldı

Meteoroloji’den 10 il için kuvvetli yağış uyarısı

Malatya'ya 400 milyon TL değerinde eğitim kompleksi

İstanbul'da orman yangını

MEB'den bütçe yönetiminde dijitalleşme ve yapay zekâ desteği

AP: Amerikan güvenlik şirketi Gazze'de açlık çeken sivillere ateş açtı

Karaali'de yangın sonrası çağrı: Her şeye ihtiyacımız var bizi yalnız bırakmayın

YHT hatlarında taşınan yolcu sayısı 100 milyonu geçti

Yükleniyor