-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Arjantin'de katil Netanyahu'ya tutuklama davası
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Arjantin ve Filistinli insan hakları savunucuları, siyonist rejim sözde Başbakanı Netanyahu hakkında ülkeye giriş yapması halinde tutuklanması için federal mahkemelere başvurdu. Netanyahu, UCM tarafından da savaş suçlarıyla suçlanıyor.
Arjantin'de iki insan hakları avukatı, siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında suç duyurusunda bulunarak, eylül ayında gerçekleşmesi muhtemel ziyaretinde ülkeye adım atması halinde tutuklanmasını talep etti.
Avukat Rodolfo Yanzón ve Filistinli hukukçu, Filistin İnsan Hakları Merkezi Direktörü Raci Surani'nin imzasıyla mahkemeye sunulan başvuruda, Netanyahu'nun savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan sorumlu olduğu belirtildi. Dilekçede özellikle 23 Mart'ta 15 kişinin şehit olduğu, aralarında yardım görevlilerinin de bulunduğu saldırı örnek gösterildi.
Başvuruda Netanyahu'nun, "sivilleri açlıktan öldürmek, kasten öldürmek, zulüm ve insanlık dışı uygulamalar" gibi suçlardan dolayı cezai sorumluluk taşıdığı ifade edildi. Daha önce de Arjantin'deki bazı insan hakları örgütleri, ağustos ayı başında Netanyahu'nun tutuklanması için mahkemelere başvuru yapmıştı.
Netanyahu'nun gelecek ay Arjantin'i ziyaret edebileceği yönünde basında haberler çıkmış olsa da hükümet bu ziyareti doğrulamadı. Öte yandan Arjantin basını, Netanyahu'nun ziyareti iptal ederek ABD'deki BM Genel Kurulu sırasında Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei ile görüşebileceğini aktardı.
Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin şehit edilmesi, yüzlercesinin de açlık ve ilaç yokluğu nedeniyle hayatını kaybetmesi, Netanyahu'ya yönelik uluslararası baskıları artırmış durumda. Halihazırda Netanyahu hakkında Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırım davası sürerken, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) de savaş suçları nedeniyle hakkında ayrı bir yakalama kararı çıkarmış bulunuyor. (İLKHA)
Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi
Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor
Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı
İran, ABD’nin “Uçan radar” casus uçağını imha etti
Avrupa ülkelerinde yaz saati uygulaması başladı
İşgal rejimi Lübnan’a saldırı düzenledi: 9 kişi şehit oldu
Doğal gaz depolarında doluluk yüzde 71’e ulaştı
Diyarbakırlı Sanayici Işık: Alüminyum sektörü Türkiye’de büyük potansiyele sahip
Mardin’de otomobil tarlaya savruldu: Bir ölü, 3 yaralı
Bakan Işıkhan: Bugüne kadar 3,3 milyon Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi
Batman'da AVM'de elektrik yangını paniği
TEMA’dan TEMA’lı Olmak Eğitimi
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
ABD’de milyonlar Trump’a karşı sokaklara döküldü
İran, işgal rejimini ve ABD üslerini gece boyunca füzelerle vurdu
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 54,69 seviyesinde
Kuyumculardan vatandaşlara uyarı: Panik yapmayın, piyasa dengeye oturacak
İran’dan Lübnanlı gazeteciler için taziye mesajı
İşgal rejimi saldırısında 6 Filistinli şehit oldu
Kastamonu’da kuvvetli yağış uyarısı
Bursa’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı
Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama
İran, Suudi Arabistan'daki ABD askeri üssünü vurdu: 15 yaralı
Katar ve Mısır’dan kritik zirve: Bölgesel gerilim masada
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin evine bombalı saldırı
5G kullanmak için ne gerekli?
Meteorolojiden 10 il için sarı kodlu uyarı
Ülke genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Yükleniyor







