• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,17
  • EURO

    50,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    6269,36% 1,61
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Arjantinli 1200 kültür ve sanat insanı Gazze'ye yönelik soykırımı kınadı

11 Ağustos 2025, Pazartesi 13:29
11 Ağustos 2025, Pazartesi 13:29
Arjantinli 1200 kültür ve sanat insanı Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Arjantin'de sanatçı ve yazarlar, Gazze'de yaşanan insani felaketi kınayan "Gazze: Gecikmeden Önce" başlıklı ortak bir bildiri yayımladı. Bildiriye 1200'ü aşkın kültür, sanat ve akademi dünyasından önemli isim imza attı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te sanatçılar ve entelektüeller öncülüğünde yayımlanan "Gazze: Gecikmeden Önce" başlıklı bildiride, siyonist rejimin Gazze'de işlediği soykırım ve bu cinayete göz yuman uluslararası sessizlik sert şekilde kınandı.

Bildiriyi kaleme alanlar, 21 ayı aşkın süredir ABD ve Avrupa destekli siyonist rejimin Gazze'ye uyguladığı şiddetin boyutlarının insanlık dışı olduğunu vurguladı. Resmi rakamlara göre, 60 binden fazla Gazze sakini şehit düştü; bunların 20 bini çocuk.

Filistin halkının yaşadığı insani felaketin her geçen gün derinleştiği belirtilen açıklamada, "Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye uygulanan vahşi abluka, temel gıda, ilaç ve insani yardımların girişini neredeyse tamamen engelliyor. İnsanlar sokaklarda açlıktan bayılıyor, hastaneler beslenme yetersizliğinden ölen çocuklarla dolup taşıyor, toplumlar harap oldu" denildi.

Bildiride, yardım girişlerinin büyük çoğunluğunun Amerika merkezli "Gazze İnsanlık Kurumu" adlı özel bir şirket üzerinden yapıldığına dikkat çekildi. Bu kurumun, BM'nin yerini aldığını, korumasının ise ABD paralı askerlerine bırakıldığını belirten imzacılar, "Dağıtılan yardımlar sırasında siyonist askerlerin açtığı ateş sonucu binlerce Gazze sakininin şehit olduğunu" kaydetti.

Gazze'nin yaşadığı durumun "dünyanın gözü önünde gerçekleşen insanlık dışı bir cehennem" olduğu vurgulanan açıklamada, "Gazze'de açlık ve ölüm arasında tercih yapmak zorunda kalan halkın hali içler acısı" ifadesi kullanıldı.

Su, gıda ve ilaç kıtlığının giderek büyüyen bir felakete dönüştüğü; sivil altyapının yüzde 80'inin tahrip olduğu; iki milyonu aşkın kişinin zorunlu göçe maruz kaldığına da dikkat çekildi.

Bildiri ayrıca, siyonist rejim ordusunun temmuz ayında Refah'ta toplama kampı kurma planını duyurduğunu ve temmuz sonunda işgal meclisinin Batı Şeria'nın tamamını ilhak etme kararının etnik temizlik planlarının bir parçası olduğunu hatırlattı.

İmzacı kültür ve sanat insanları, bu insanlık dramına karşı uluslararası dayanışmanın yükseltilmesini, dünyada kitlesel protesto ve eylemlerin yapılmasını talep etti. (İLKHA)

Türkiye’deki son depremler açıklandı

Siirt’te 45 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

İMSİAD Başkanı Demir: Birikmiş talep ve projelerle 2026’da inşaat sektörü canlanacak

İşgal yargısından tehcir onayı: Nur Şems Kampı’nda 25 bina yıkılacak

ÖĞ-DER'den zorunlu ve mesleki eğitim paneli

Kızılay 3 milyon kan bağışı hedefine ulaştı

Gaziantep'te arazi kavgası: 2 kişi tutuklandı

Bir haftada 82 direniş eylemi: Batı Şeria ve Kudüs'te çatışma tırmanıyor

Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve fırtına: 180 köy yolu ulaşıma kapandı

SPK’dan telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Memur ve emeklinin zam takvimi netleşiyor

Akdeniz için fırtına uyarısı

Uludağ’ın etekleri beyaza büründü, Bursa'da kar beklentisi sürüyor

Tekstil işçisinin boyun ağrısına bilimsel çözüm

Trambüs direğine çarpan araçta bir kişi hayatını kaybetti

Ankara'da bazı yollar iki gün kapatılacak

Öğrenciler Akkuyu santralini ziyaret etti

Mısır'dan Gazze için iki kırmızı çizgi

Otopark Yönetmeliği değişti

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı

Halep'te gerilim tırmanıyor: Suriye güvenlik güçlerine saldırı

Göçmen kaçakçılarına operasyon: 14 ilde 112 tutuklama

Mardin güne yoğun sisle uyandı: Görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü

Akdeniz için fırtına uyarısı

Meteoroloji'den 38 il için kar yağışı uyarısı

Somali: Ülkemiz bir bütündür, israilin Somaliland'ı tanıması hükümsüzdür

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye’deki son depremler açıklandı

Siirt’te 45 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

İMSİAD Başkanı Demir: Birikmiş talep ve projelerle 2026’da inşaat sektörü canlanacak

İşgal yargısından tehcir onayı: Nur Şems Kampı’nda 25 bina yıkılacak

ÖĞ-DER'den zorunlu ve mesleki eğitim paneli

Kızılay 3 milyon kan bağışı hedefine ulaştı

Gaziantep'te arazi kavgası: 2 kişi tutuklandı