• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Asansörde bıçaklı taciz davasının ilk duruşması görüldü

GÜNDEM 17.07.2023 23:25:06 0
Asansörde bıçaklı taciz davasının ilk duruşması görüldü

Asansörde bıçaklı taciz davasının ilk duruşması görüldü

Gaziantep’te 15 yaşındaki kız çocuğuna asansörde taciz ve bıçaklı saldırı iddiasıyla tutuklanan Ali K., ilk duruşmada yaptığı savunmada, 'Olayın olduğu binaya girmem gezip çıkma amacıyladır. Sekizinci katın düğmesine basmak için hamle yaptığımda üzerimdeki bıçak yere düştü' dedi.
Gaziantep’te 8 Aralık 2022’de Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi’nde 15 yaşındaki N.T. isimli kızın peşinden asansöre binip kapının kapanmasının ardından çocuğu boğazına dayadığı bıçakla tehdit ederek taciz etmeye çalıştığı ileri sürülen sanığın yargılanmasına başlandı. Gaziantep 10. Ceza Mahkemesinde ’Çocuğun cinsel istismarı, Silahla tehdit, Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçundan müebbet hapis talebiyle yargılanan sanık Ali K. ile avukatı Ece Öztürk duruşmada hazır bulunurken, mağdur N.T. duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mağdurun ailesinin avukatı Sevilay Esin Karakuş da duruşmada hazır bulundu.

Suçlamaları reddetti
Suçlamaları reddeden sanık Ali K., “Kızı takip ettiğim iddia ediliyor ancak ben kendisini okuldan itibaren takip etmedim. Zaman geçirmek için çevredeki binalara girip çıkıyordum. Olayın olduğu binaya girme amacım da gezip çıkma amacıyladır. Yoksa başka bir amacım yoktu” dedi.
Mağdur N.T. ise, sanığın bir süre sonra 'Adın ne, sana zarar vermem, benden korkma' şeklinde sözler söylediğini, daha sonra 'Sen bana böyle bakarsan beni cezbedersin' dediğini söyledi.

“Ben de onu sakinleştirmeye çalıştım”
Sanık Ali K. savunmasında, “Üzerime atılı suçlamayı ve iddianameyi anladım. Ben öncelikle karşı taraftan olay bu aşamaya geldiği için özür diliyorum. Olay günü ben kasıtlı bir eylemde bulunmadım. Asansöre bindiğim doğrudur. Asansörde mağdur da vardı. Kendisi onuncu katın düğmesine bastı, bende sekizinci katın düğmesine basmak için hamle yaptığımda üzerimdeki bıçak yere düştü. Mağdur bıçağı görünce telaş yaptı. Ben de onu sakinleştirmeye çalıştım. Kendisine zarar vermedim. Hiçbir temasta bulunmadım. Cinsel bir kastım ve amacım da yoktu. Asansörün kapısı açılır açılmaz o anki panikle asansörden çıkıp merdivenlerden kaçarak uzaklaştım” dedi.

“O dönem birtakım sıkıntılarım vardı”
Sanık Ali K., “Benim o dönem birtakım sıkıntılarım vardı. Olay günü binanın çevresinde geziyordum. Kızı takip ettiğim iddia ediliyor ancak ben kendisini okuldan itibaren takip etmedim. Zaman geçirmek için çevredeki binalara girip çıkıyordum. Olayın olduğu binaya girme amacım da gezip çıkma amacıyladır. Yoksa başka bir amacım yoktu. Sekizinci katta da bir tanıdığım, oturan birisi yoktu. Mağdura ben kesinlikle dokunmadım. Bıçak yere düştükten sonra mağdur bağırınca panik yaptım. Yere düşen bıçağı aldım, bıçak elimdeyken asansörün kapısı açıldı. Kim olduğunu bilmediğim daha sonra mağdurun annesi olduğu söylenen bir bayan şahıs karşıma çıktı. O kadını da tehdit etmedim ve bıçak göstermedim. Ben daha önceden mağdur ve müştekiyi tanımıyordum. Yanımda taşıdığım bıçak mağdura hiçbir şekilde temas etmedi. Onu yaralamadım. Ev ve işle ilgili sorunlarım vardı. Dışarda geziyordum, bu nedenle de yanımda bıçak taşıyordum” ifadelerini kullandı.

“Araca binince beni darp ettiler”
Sanığın soruşturma aşamasında Emniyet Müdürlüğünce alınan savunmasında, “Beni polisler aradığında fabrikadaydım. Beykent kavşağının orada polislere teslim oldum. Araca binince beni darp ettiler. Ben de bunun üzerine korktum ve karakolda o ifadeyi verdim. Mahkemenizdeki ifadem doğrudur” dediği öğrenildi.
Duruşmada pedagog eşliğinde adli görüşme odasında ifadesi kayıt altına alınan ve ifade verirken sesi titreyen mağdur N.T.’nin pedagog tarafından sorulan sorular karşısında pedagoga bakamadığı görüldü. Okulda başarılı olan N.T.’nin olay sonrası eğitim hayatına devam edemediği, depremden sonra da eğitim hayatının askıya alınmasına dair okula dilekçe verdiği belirtildi.
Sanık Ali K.’nın daha önce cinsel istismar suçundan 2 yıl 6 ay ceza alıp 6 cezaevinde kaldığı, tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak serbest bırakıldığı öğrenildi. Ali K.’nın olaydan kısa süre önce uyuşturucu madde ile yakalandığı ve serbest bırakıldığı iddia edildi.
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 26 Eylül’e erteledi.

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ