• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

ASİM: Gazze'de insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir zulüm yaşanıyor

16 Şubat 2025, Pazar 17:51
16 Şubat 2025, Pazar 17:51
ASİM: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adanalılar, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) bünyesinde HAMAS'ın meydanlara çıkın çağrısı üzerine, Adana ABD konsolosluğu önünde buluştu.

ABD Adana Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen program, Filistinli Muhammed Şenwar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa katılanlar, HAMAS ve Filistin lehine sloganlar atarken, ellerinde "HAMAS'a selam direnişe devam" yazılı prt ve dövizler taşıdı.

ASİM adına Başkan Mahmut Eraslan, basın açıklamasını okudu.

"61 binden fazla Filistinli şehit oldu"

61 binden fazla Filistinlinin şehid olduğunu dile getiren Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, "On yıllardır Filistin'de büyük zulümler işleyen işgalci israil, 7 Ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırdı. Apertheid rejimi israil, 15 ay boyunca Filistin'de insanlık dışı saldırılarda bulundu. Gazze'de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalcilerin saldırılarında 14 binden fazlası enkaz altında kaybolanlar olmak üzere 61 binden fazla Filistinli şehit oldu." dedi.

"İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm"

İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulümün Gazze'de gerçekleştirildiğini vurgulayan Eraslan,"İşgalciler, Gazze'de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarda bulundu. 19 Ocak'ta varılan ateşkes anlaşmasından bu yana, ateşkese uymayan işgal rejimi İsrail, düzenlediği saldırılarla çok sayıda Filistinliyi katletmeye devam etti. Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle Gazze'de her yerde enkaz yığınları var. Siyonistler saldırılarında; camileri, hastaneleri, okulları ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldı. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katledildi. İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları aralıksız olarak Gazze'ye yağdırdı. İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı ve ne yazık ki yaşanmaya da devam ediyor."  açıklamalarına yer verdi.

"Apertheid rejimine verilen destekler sonlandırılmalı"

Apertheid rejimine verilen desteklerin sonlandırılması gerektiğini belirten Eraslan, "Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci israil, uluslararası hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. Dünyanın birçok ülkesinde halklar, işgalci israil'in zulümlerini yüz binlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor. Amerikan Başkanı Donald Trump, Gazze'ye yönelik olarak yaptığı açıklamalarla İsrail zulmüne arka çıkıyor, tarihin gördüğü en barbarca zulümleri işleyen siyonistlere destek veriyor. Gazze'yi satın almak'tan, Gazze'yi ABD yetkisi altına almaktan söz ederken, kanlı ve karanlık iş birlikleriyle, binlerce kilometre öteden Ortadoğu'yu dizayn etmeye çalışıyor. On yıllardır israil'in zulümlerine karşı topraklarını koruyan, zilleti kabul etmeyen, zorbalığa boyun eğmeyen Filistinlilerin, kendi toprakları olan Gazze'den çıkararak başka ülkelere gönderilmelerinin planları yapılıyor. Bu gerçekleşmeyecek hayalin sahiplerine sesleniyor ve diyoruz ki: Gazze dün olduğu gibi bugün de Filistinlilerindir, yarın da Filistinlilerin olacaktır! Apertheid rejimine verilen destekler sonlandırılmalıdır." diye konuştu.

Eraslan, açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Yalnızca vatanlarını işgale teslim etmedikleri için ağır bedeller ödeyen, yakınlarını kaybeden, evlerini kaybeden ve her an kendi hayatlarını kaybetme tehlikesi bulunan Filistinliler, haklı davalarından asla vazgeçmiyorlar. Filistinli kardeşlerimiz, verdikleri mücadele işgale direnmeye devam ediyorlar. Trump'ın Filistinlilerin gönderilmesini teklif ettiği bölge ülkeleri, Filistinlilerin hakkını gasp etmeye yönelik bu teklife net bir şekilde karşı durmalıdır. Devletler, sorumlu uluslararası teşkilat ve kurumlar; ateşkesin başlangıcından bu yana saldırılarına devam eden, alınan kararları uygulamayan İsrail'i, alınan kararlara ve uluslararası hukuka uymaya zorlamalıdır."

Eraslan, "israil, ateşkes anlaşmasında yer almasına rağmen, Gazze Şeridi'ne yeterli insani yardım girişini engelliyor. Anlaşmada mutabık kalınan sayılardaki çadır, konteyner ev, iş makinesi, hastanelerin yenilenmesi için gereken inşaat malzemeleri, gıda ve temel ihtiyaç maddeleri gibi acil ihtiyaç kalemlerinin girişine ya hiç izin vermiyor ya da anlaşmadaki miktarların çok azının girmesine izin veriyor. Tedavi için yurtdışına sevk edilen hasta sayısı da anlaşmada bulunan sayının çok altında kaldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail rejiminin, ateşkes anlaşmasının insani protokollerini uygulamayı reddetmeye devam ettiğini duyurdu. Bakanlık ayrıca, Gazze Şeridi'ndeki hasta ve yaralı çocukların, tıbbi imkânların yetersizliği nedeniyle ölümün eşiğine geldiğini, İsrail'in hastaneler için olmazsa olmaz ihtiyaç maddesi olan elektrik jeneratörlerinin girişini engellemeye devam ettiğini bildirdi." şeklinde konuştu.

"Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadeleyi tüm güçleriyle sürdüreceklerini söyleyen Eraslan, "Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz. Son olarak herkese sesleniyor ve diyoruz ki; tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde hesap vermeli ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir. Bizler Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz!" dedi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır'da kanalizasyon taşkını: Sokak göle döndü

5,6 milyon dosya mahkemesiz çözüldü

Gaziantep’te 28 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da partisinin bayramlaşma programına katıldı

Rusya: ABD küresel enerji piyasasına hakim olma girişiminde bulunuyor

Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti

İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı

2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü

Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi

1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü

Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek

Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı

Tahran'da bir İHA düşürüldü

İran'ın ABD ve siyonist rejimle savaşın durdurulmasına ilişkin 6 şartı

Küba'da yeniden genel elektrik kesintisi: Milyonlarca kişi etkilendi

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Sudan'da hastaneye saldırı: 64 ölü

Devrim Muhafızları Ordusu: 200'den fazla düşman öldü ve yaralandı

Katar'da helikopter düştü: Kayıplar aranıyor

İran'ın askeri politikası "göze göz, dişe diş" ilkesinin ötesine geçti

Kalibaf: israilin semaları savunmasız; sıra sonraki planlarda

Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi

Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü

İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık

Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı

Siyonist rejim: Başaramadık

Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor

Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İran'dan Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6. dalga füze operasyonu

Çekya'da siyonist rejim ile bağlantılı silah fabrikası kundaklandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da kanalizasyon taşkını: Sokak göle döndü

5,6 milyon dosya mahkemesiz çözüldü

Gaziantep’te 28 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da partisinin bayramlaşma programına katıldı

Rusya: ABD küresel enerji piyasasına hakim olma girişiminde bulunuyor

Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti

İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı