• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Asrın felaketinde yitirilen canlar İslahiye’de anıldı

GÜNDEM 6.02.2024 08:00:03 0
Asrın felaketinde yitirilen canlar İslahiye’de anıldı

Asrın felaketinde yitirilen canlar İslahiye’de anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında Gaziantep’in İslahiye ilçesinde de anma programı düzenlendi. Programda göz yaşları sel oldu.
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lık 6 Şubat 2023’te meydana gelen iki büyük depremin ciddi oranda etkilediği noktalardan biri de Gaziantep’in İslahiye ilçesi oldu. Asrın felaketinin birinci yılında hayatını kaybedenler için İslahiye ilçesinde de anma programı düzenlendi. Kaymakamlık Meydanı’nda düzenlenen programda asrın felaketi ve sonrasında yapılan çalışmaları anlatan video filmi izlendi.

Şahin, yaşanan zor süreci ve yapılan çalışmaları anlattı
Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat 2023 tarihinde çok zor bir sabaha uyandıklarını ifade ederek, yaşadıkları ilk şokun ardından hızlı bir şekilde sahada çalışmalara başladıklarını vurguladı. Şahin, devam eden süreçte depremzede vatandaşların yaralarının sarılması fiziksel ve sosyal anlamda için topyekûn bir gayret gösterdiklerini, çadırkentler, konteyner kentler, briket evler ve son olarak da kalıcı konut çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti. Şahin, sözlerine deprem şehitlerini anarak, benzer afetlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak ve birlik-beraberlik vurgusu yaparak son verdi.

'Bir yıl önce çok büyük bir felâketi yaşadık'
Programda açıklamalarda bulunan ve butik bir felaket yaşandığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, 'Bir yıl önce çok büyük bir felâketi yaşadık. Depremden hemen bir kaç saat sonra hemen deprem bölgesi Gaziantep’e gelerek çalışmalara başladık. İslahiye ve Nurdağı’nda gerekli koordinasyonu yaptıktan sonra tüm ekipler çok büyük fedakarlıklar yaptı. Asrın felaketinde asrın dayanışmasını tüm dünyaya gösterdik. Bu afetten çıkaracağım dersler alacağımız önlemler var. Türkiye’nin her yerinden yardımlar ulaştırıldı ve tek yürek olduk. Yaralar sarılmaya çalışıldı. Bir vatandaşımız dahi dışarıda kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

'Geçen yıl tam da bu saatlerde çok büyük bir afet yaşadık'
Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise ülke olarak derin bir sarsıntı yaşadıklarını vurgulayarak, 'Geçen yıl tam da bu saatlerde çok büyük bir afet yaşadık. Ülke olarak, 81 ilde derin bir sarsıntı yaşadık. Allah böyle bir afeti kimseye bir daha yaşatmasın. Afette yitirdiğimiz canlarımızı, 52 bin canımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Depremin ardından büyük bir dayanışma örneği gösterildi. Herkes mesleğine mevkisine bakmadan insanüstü bir gayret gösterdi. Biz bu acıyı hep beraber hissettik. Ve ne kadar büyük bir devlet ve millet olduğumuzu da hissettik. Biz acılardan ders alarak bir daha benzer acılar yaşamamak için gayret göstereceğiz. Bir yıllık süreçte 10 bin 600 civarında konutun kura çekimini yaptık, yaraları sarmaya çalıştık. Bu felaketin acısıyla parçalandık ama ne büyük bir devlet ve millet olduğumuzu bir kez daha gösterdik' diye konuştu.

Anma programına depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti ve CHP Gaziantep Milletvekilleri, ilçe belediye başkanı, ilçe kaymakamı, kurum müdürleri, arama kurtarma ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ