-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,05
-
EURO
51,18% 0,33
-
GRAM ALTIN
7110,14% -0,03
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Astronot Alper Gezeravcı liselilerle bir araya geldi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Bahçelievler Belediyesince düzenlenecek programda uzay deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda yüzlerce öğrenciyle buluşan Gezeravcı, astronot olarak seçilme ve Amerika'da aldığı eğitim süreci ile uzay yolculuğunda yaşadığı deneyimleri anlattı.

İçinizdeki potansiyeli kimsenin aşağılamasına müsaade etmeyin
Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır'ın da katıldığı programda konuşan Gezeravcı, "Bu programı icra etmeye çalışmamız, ayaklarınıza kadar gelmemiz, bu programı detaylarıyla anlatmaya çalışmamızın gerekçesi sizlere bir lütuf sunmak değil. Bu bizim boynumuzun borcu. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihinde icra etmiş olduğu ilk insanlı uzay misyonunu birinin gidip uzayda 22 gün zaman geçirmesi için icra etmedi. Ülkemiz, devletimizin güçlü iradesiyle bu görevi geleceğimizin her daim teminatı saydığımız siz sevgili kardeşlerimize haklı, özgüvenlerini ayağa kaldırmasına vesile olacak bir görev olarak icra eder. Hayatım boyunca sizin gibi öğrencilik döneminin içinden geçerken, 24 yıllık pilotluk hayatımda her yıl sınava giriyorum. Sınav hala hayatının çok bariz bir parçası. Girdiğin bütün sınavlarda, girdiğim tüm mülakat süreçlerinde her daim düstur edindiğim 'bir işi benden önce sadece bir kişi yapmışsa ben de yaparım' düşüncesini size de tavsiye ediyorum. Lütfen gelindiğiniz sınavlarda bundan sonra gireceğiniz mülakat süreçlerinde ve eleme süreçlerinde, sizden önce o süreçlere girmiş ve o süreçlerden başarısız olmuş insanların başarısızlık hikayelerinin ardına tutunmaya çalışmayın. Sizin için bir sınava girerken o sınavdan kaç kişinin kaldığı değil kaç kişinin geçtiği önemli. Hangi ruh haliyle, ne tür bir hazırlık sürecinin içerisinden geçerek sizden önceki süreçlerine nasıl girdiğini bilmediğiniz insanların negatif istatistiklerinin ardından siz de onların getirdiği yola lütfen dahil olmayın. İçinizdeki potansiyeli lütfen kimsenin sorgulamasına, kimsenin aşağılamasına müsaade etmeyin." dedi.
"Dünyanın sayılı zihinlerinden biri olacak şekilde yabancı dil dili geliştirin"
Gezeravcı, "Bizim geleceğe yönelik projelerimizin, yürütmüş olduğumuz, koymuş olduğumuz hedeflerin tamamının merkezinde güvencemiz, teminatımız genç kardeşlerimiz. Lütfen bünyenizdeki bu potansiyele de her daim güvenen ve şu eğitim öğretim sürecinin içerisinden geçtiğimiz dönemlerde daha lise safhasından itibaren önümüzdeki süreçte üniversitedeki eğitim süreçlerinizde, bir kısmınız mezun olur olmaz ülkemizin hakikaten güçlü projelerinin içerisinde, merkezinde yer alacağınızı unutmayın. O sebeple şöyle bir yanlış algıdan da lütfen uzak durun. Daha eğitim öğretim hayatım bitecek, meslek hayatını atılacağı, 5-10 yıl tecrübe kazanacağım, ondan sonra bir yerlere geleceğim diye düşünmeyin. Bu kesinlikle yanlış cevap kardeşim. Lütfen sırtınızda taşıdığınız küpeyi daha bugünlerden doldurmanın, içerisine ihtiyacınız olan tüm bilgiyi maksimum kapasiteyle yerleştirmenin arayışında olun. Dünyanın sayılı zihinlerinden biri olacak şekilde yabancı dil dili geliştirin. Sadece ilgi duyduğunuz alanlarda değil, ilginizi çekmeyen alanlarda da en azından entelektüel bilginizi o konu hakkında fikir sahibi olacak kadar takviye edin. Çünkü hayat önünüzde öyle fırsatlar getiriyor ki o fırsat ayağınıza geldiğinde 6 ay kendime zaman ayırayım, bu konuda bir hazırlık yapayım diyecek imkânınız olmaz." diye konuştu.

Bahçelievler Belediyesi tarafından okullarda gerçekleştirilen "Uzay" konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği programın ardından gazetecilere açıklama yapan Gezeravcı, "Türkiye Cumhuriyeti'mizin insanlığı ilk uzay misyonunu icra ettiğimiz ocak ayında hayallerini uzaya hayallerini tuvale aktaran kardeşlerimizin yuvasındayız. Bahçelievler'deyiz bugün. Aradan geçen uzun zamana rağmen planlamamız dahilinde ancak bugüne kısmet oldu kendileriyle buluşmak. Ancak görevin ülkemizin gelecek nesillerine ilham kaynağı olmak üzere icra edildiği ilk günlerin daha ilk dakikalarında da bu yansımanın tuvalleri bu şekilde betimlenmesi bu kardeşlerimizin hayallerinde sınır olmadığını ortaya koyuyor ve devletimizin ne kadar isabetli bir kararla bu kardeşlerimizi büyük bir ilham kaynağı görevi hediye ettiğinin ortaya çıkmasına vesile oluyor." şeklinde konuştu.

"Gençleri uzay merakına davet ediyorum"
Astronot Alper Gezeravcı'nın kendilerini kırmayıp gençlerle buluştuğu için teşekkür eden Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Alper Bey benim çocukluk hayalimi gerçekleştirmiş. Astronot olarak uzaya gitmiş. Benim de çocukluk hayalimdi. Bizi kırmadığı için çok teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki özellikle çocuklarımıza, gençlerimize örnek olduğu için ben kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun yolu açık olsun. İnşallah bundan sonra bizim yan komşumuz gibi uzayımız olacaktır. Gençleri uzay merakına davet ediyorum." dedi. (İLKHA)
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı
Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı
Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama
AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız
Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var
Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı
Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı
Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor
Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı
siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar
İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı
Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor
İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi
Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli
Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu
Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü
İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı
Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı
Habizbinililer Derneği yeni dönem proje taslağını kamuoyuyla paylaştı
Meteorolojiden fırtına uyarısı
Tarsus Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürdü
Yükleniyor






