• BIST 100

    14053,85%0,50
  • DOLAR

    42,61% 0,06
  • EURO

    50,05% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5780,72% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9307,31% 0,19

Ataşehir’in kahraman Arama Kurtarma Ekibi “ATAK” İstanbul’a döndü

16 Şubat 2023, Perşembe 10:25
16 Şubat 2023, Perşembe 10:25
Ataşehir’in kahraman Arama Kurtarma Ekibi “ATAK” İstanbul’a döndü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ataşehir’in kahraman Arama Kurtarma Ekibi “ATAK” İstanbul’a döndü

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Hatay’a giden 16 kişilik Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ATAK) görevini başarıyla yerine getirerek geri dönüş yaptı.
6 Şubat sabahı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından hemen harekete geçerek deprem bölgelerinden Hatay’da göreve başlayan 16 kişilik arama kurtarma personelinin geri dönüşleri için Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde karşılama töreni düzenlendi. Felaket bölgesinde büyük özveriyle gece gündüz dinlenmeden çalışan ATAK ekibini; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcı Abdullah Der, Afet Koordinasyon Merkezi Yöneticisi, Etüt Proje Şefi Saliha Dilek Aral ve AKOM’da çalışan diğer ekip arkadaşları çiçeklerle karşıladı.
ATAK Ekibi’nin Hatay Merkez’de 11 vatandaşı enkazdan çıkararak fedakarca mücadele ettiğini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İlk andan itibaren büyük emeklerle, umudunu yitirmeden, çalışarak bölgedeki yurttaşlarımızın hayatını kurtaran Ataşehir Arama Kurtartma Ekibimiz cansiperane büyük bir mücadele verdiler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Kurtarılan her bir can bu ülke için bir değerdir. Bu acıları tek yürek olarak milletimizle birlik olarak aşacağız” açıklamalarında bulundu.
AKOM’da ATAK ekibini karşılayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der ise şunları söyledi: “Depremin ilk gününden bugüne kadar deprem bölgesinde bulunan ATAK ekibimizle sürekli iletişimde olduk. Ciddi anlamda emekler sarf ettiler. Orada birçok canımızı kurtardılar. Ben kendilerine, Başkanımız ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Ataşehir halkına da çok teşekkür ediyoruz. Müthiş bir duyarlılık gösterdiler. İnanılmaz bir yardım mücadelesi verdiler. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”
ATAK ekip sorumlusu Cemre Kaya, “İlk depremi öğrendiğimiz andan itibaren AKOM’da hızlıca hazırlıklarımızı tamamlayıp yola çıktık. Hatay’da çalışmalarımıza saat 16.00 itibariyle başlayabildik. Ekibimiz, 1 adet tam donanımlı arama kurtarma aracımız ve enkaz üzerinde canlı arama ve kurtarma yapabilme yetkisine sahip kurtarma köpeğimiz Tokyo ile oradaydık. Hemen bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladık. Gerçekten gördüklerim karşısında bacaklarım titredi. Ama ekip lideri olarak ayakta durmam gerekiyordu. Dört bir yandan mücadele ettik, elimizden gelenin en iyisini yaptık. İlk gün, üç can kurtardık. 8 yaşında bir erkek çocuğu, farklı yaşlarda da iki insanımızı kurtardık. İkinci gün araçlarımızla birlikte daha güçlüydük. Sonrasında 18 ve 22 yaşında iki erkek kardeşi kurtardık. 8 yaşında bir kız çocuğunu kurtardık. Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Orada yaşananlar çok zor. Şimdi geldik ama kalbimiz orada yine gideceğiz. Afet öncesinde, bizim dersimize daha çok çalışarak, güçlenmemiz lazım. 10 kişi, 20 kişi değil, tüm İstanbul, tüm Marmara, tüm Türkiye olarak dersimize çalışmamız gerekiyor. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Ataşehir Arama Kurtarma ekibinin deprem bölgesindeki çalışmalarına, enkaz üzerinde canlı arama ve kurtarma yapabilme yetkisine sahip kurtarma köpeği Tokyo da eşlik etmişti.
[gallery ids=',121896']

Dinç: Türkiye’de genç olmak, okurken burs ve barınma sorunlarıyla mücadele etmek demektir

Bingöl tanıtım günleri İstanbul’da başladı

Hatay'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, Bolivya'nın işgal rejimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararını kınadı

Adana’da 8 güzergahta EDS ortalama hız denetimi başlıyor

Merkez Bsı'nın faiz kararı sonrası euro ilk kez 50 lirayı aştı

THY, Kamboçya'nın başkentine ilk direkt uçuşlarını başlattı

Bingöl'de dere ıslah projesi için mahalle muhtarından yetkililere çağrı

Gaziantep'te kalaşnikof ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Uzmanlardan ailelere uyarı: Çocuklara, gelişim dönemlerine uygun ilgi ve dengeli beslenme şart

Siirt’te ortaokul öğrencilerine diyabet farkındalık ve hijyen eğitimi

Ağrı'da riskli gebe ile soluk borusu gelişemeyen bebek uçak ambulans sevk edildi

Kenya, ABD ile yapılacak 1,6 milyar dolarlık anlaşmayı "veri ihlali" nedeniyle durdurdu

"Antep İşi Nakışı" UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alındı

Tayland-Kamboçya sınır çatışmalarında 21 ölü

Su verimliliği farkındalığı için okullarda yarışmalar düzenlenecek

Güney Sudan, önemli bir petrol sahası konusunda savaşan Sudanlı taraflarla anlaşmaya vardı

Elektrik kesintisi nedeni ile esnaf kepenk açamadı

Güney Kore’de inşaatta çökme: 1 ölü

Eski Pakistan İstihbarat Başkanı’na 14 yıl hapis cezası

AHBİB, Türkiye–Japonya gıda ticaretinde yeni fırsatlar oluşturdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'a gitti

Diyarbakır’a yeni sağlık ve rehabilitasyon merkezi: Hippoterapi birimi açıldı

Ukrayna'dan Rusya'ya ait petrol tankerine saldırı

İl Millî Eğitim Müdürü Özdemirci’den kapsamlı okul ziyaretleri

İngiltere’de müzeden 600’ün üzerinde tarihi eser çalındı

Engelli ve Evde Bakım Yardımı ödeme kanalının değişmesi vatandaşları mağdur etti

Bolivya'nın eski Devlet Başkanı Arce gözaltına alındı

Mersin adliyesinde yapısal düzenlemeler ve hizmet iyileştirmeleri hız kazandı

Gaziantep'te hırsızlık olayları: 27 gözaltı, 19 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dinç: Türkiye’de genç olmak, okurken burs ve barınma sorunlarıyla mücadele etmek demektir

Bingöl tanıtım günleri İstanbul’da başladı

Hatay'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, Bolivya'nın işgal rejimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararını kınadı

Adana’da 8 güzergahta EDS ortalama hız denetimi başlıyor

Merkez Bsı'nın faiz kararı sonrası euro ilk kez 50 lirayı aştı

THY, Kamboçya'nın başkentine ilk direkt uçuşlarını başlattı