-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Ateşkes kâğıt üzerinde: Siyonist işgalciler Gazze'yi bombalamayı sürdürüyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ateşkes anlaşmasına rağmen siyonist işgalciler Gazze'nin doğusunda evleri havaya uçurdu, topçu ve hava saldırıları düzenledi. HAMAS, 100 günde 483 Filistinlinin şehit edildiğini açıkladı.
Siyonist işgalciler, yürürlükte olduğu iddia edilen ateşkes anlaşmasını bir kez daha hiçe sayarak Gazze Şeridi'nde saldırılarını sürdürdü.
Çarşamba sabahı erken saatlerde işgal ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'nın doğusunda çok sayıda konutu havaya uçururken, Han Yunus'un doğusu, Bureyc Mülteci Kampı çevresi ve Refah'ın batısı yoğun topçu atışlarıyla hedef alındı.
Yerel kaynaklar, işgalcilerin ayrıca Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah bölgesine helikopterlerden ateş açtığını aktardı. Bir gün önce de Han Yunus'un güneydoğusunda, işgalcilerin konuşlandığı alanlarda konutların sistematik şekilde yıkıldığı bildirildi.
HAMAS tarafından yapılan açıklamada, ateşkesin ilan edilmesinden bu yana geçen 100 gün içinde siyonist rejimin 1298 ihlalde bulunduğu belirtildi. Bu süreçte 169'u çocuk, 64'ü kadın olmak üzere 483 Filistinlinin şehit edildiği, 1294 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, ihlallerin yüzde 96,3'ünün "sarı hat" olarak tanımlanan bölgede gerçekleştiği vurgulandı.
HAMAS, işgalcilerin ateşkes sürecinde 200'den fazla ev ve yerleşim alanını havaya uçurduğunu, 50 sivilin de esir alındığını duyurdu. Hareketin Sözcüsü Hazım Kasım, siyonist rejimin esirlerle ilgili yürütülen arama çalışmalarını defalarca engellediğini, buna rağmen arabulucularla iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.
İnsani durum ise her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Gazze Sağlık Bakanlığı, 6 aylık bir bebeğin şiddetli soğuk nedeniyle hayatını kaybettiğini, kış başından bu yana soğuktan ölen çocuk sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı. Barınma ve ısınma imkanlarından yoksun bırakılan on binlerce Filistinlinin hayatta kalma mücadelesi verdiği bildirildi.
Şifa Tıp Kompleksi Direktörü Muhammed Ebu Selmiye de grip ve türevlerinin yayılması nedeniyle farklı yaş gruplarında ölümler yaşandığını belirterek, ilaç ve tıbbi malzeme eksikliğinin kritik seviyeye ulaştığı uyarısında bulundu. Kanser ilaçları, diyaliz malzemeleri ve kronik hastalık tedavilerinin tamamen tükendiği ifade edildi. (İLKHA)
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje
Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek
Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor
Batman'da kaza: 2 yaralı
Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Yükleniyor







