• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

Atıl bırakılan hal kompleksi için HÜDA PAR'dan çağrı

23 Temmuz 2025, Çarşamba 10:42
23 Temmuz 2025, Çarşamba 10:42
Atıl bırakılan hal kompleksi için HÜDA PAR
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Ceyhan’da tamamlanmadan kaderine terk edilen hal kompleksiyle ilgili, “Bu halkın malı çürümeye terk edilemez. Sorumlular hesap vermelidir” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Ceyhan’da yıllar önce başlatılan hal kompleksi projesi tamamlanmadan yarım bırakıldı.

İlk olarak bir kooperatif tarafından inşasına başlanan proje, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Devir sürecinde yaşanan usulsüzlük iddiaları yargıya taşındı ve kooperatif hakkında dava açıldı.

Ardından belediye, projeyi bir müteahhide devretti ancak müteahhit işi tamamlamadan bölgeden ayrıldı. Göreve gelen yeni belediye yönetimi, müteahhide yapılacak ödemeleri durdurdu ve süreç çıkmaza girdi. Hal kompleksi bu süreçlerin ardından tamamen atıl duruma düşerek çürümeye terk edildi.

Konuyla ilgili görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, yetkililere çağrıda bulundu.

"İhmalin ve vurdumduymazlığın sembolü"

Kompleksin ihmal ve vurdumduymazlık sonucu bu hale geldiğini dile getiren Beyazçiçek, “Değerli Ceyhanlı kardeşlerim, arkamda gördüğünüz alan, yıllar önce büyük umutlarla başlatılan bir hal kompleksi projesidir. Ancak bugün ne yazık ki bu proje, ihmalin ve vurdumduymazlığın sembolü hâline gelmiştir” dedi.

Beyazçiçek, “İlk olarak bir kooperatif tarafından inşa süreci başlatılmış, sonrasında Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Bu devir sırasında usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla konu yargıya taşınmış, kooperatif mahkemelik olmuştur. Belediye ise bu alanı bir müteahhide devretmiş, ancak müteahhit işi tamamlamadan ortadan kaybolmuştur. Ardından göreve gelen belediye yönetimi de ödemeleri yapmayarak işi daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Projenin bugün atıl durumda olduğunu vurgulayan Beyazçiçek, “Bugün bu alanda ne ticaret var, ne üretim, ne de kamuya hizmet… Sadece atıl kalmış, çürümeye terk edilmiş bir yatırım var” şeklinde konuştu.

Kurumlarla yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamadığını belirten Beyazçiçek, “Bu meseleyle ilgili olarak; Hal Komisyonu, Ceyhan Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Valilik nezdinde yapılan görüşmelerden maalesef bir sonuç çıkmamıştır” dedi.

Halkın malının heba edilmemesi gerektiğini vurgulayan Beyazçiçek, “Buradan açıkça ifade ediyoruz: Bu meselenin üzeri örtülemez. Bu halkın malı çürümeye terk edilemez. Sorumlular hesap vermelidir, çözüm üretilmelidir!” ifadelerine yer verdi.

Konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Beyazçiçek, “HÜDA PAR olarak biz, halkın sesi olmaya, milletin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız, kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak yetkililere çağrıda bulunan Beyazçiçek, “Büyükşehir Belediyesi’ni, Ceyhan Belediyesi’ni ve Valiliği bu konuda göreve davet ediyoruz. Kimse bu karmaşık sürecin arkasına saklanarak sorumluluktan kaçmamalı. Ceyhan’ımıza yakışan; tamamlanmış, faal ve halka hizmet eden bir hal kompleksidir. Biz çözüm için buradayız. Biz hakkı savunmak için buradayız. Ve bu mesele çözülene kadar takipçisi olacağız!” dedi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Glasgow’daki tren istasyonunda yangın sonucu istasyon kapatıldı

Çocuklarda ekran karşısında yemek masum mu?

BAE'de askeri helikopter düştü: 2 ölü

Çin-Rusya yolcu treni seferleri 6 yıl aradan sonra yeniden başladı

Vaiz Karanfil: Zekât bireysel yardımdan öte İslam hukukuna göre sistematik şekilde verilmeli

İşgalin Lübnan'a saldırısında 20 şehit 55 yaralı

Umut Kervanı İzmir'de Ramazan ayı vesilesiyle yüzlerce aileye yardımda bulundu

Umut Kervanı Adana'da çocuklara yönelik giyim yardımında bulundu

Eğitimci Haras, suça sürüklenen çocuklarla ilgili konuştu: Temel sebep maneviyattan uzaklaşmak

Başkan Er: Altyapıdan ulaşıma, çevre projelerinden sanayi yatırımlarına kadar birçok alanda önemli çalışmalar yürütüyoruz

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü