• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Atıl durumdaki ısıtıcılar depremzedeler için tamir ediliyor

GÜNDEM 11.02.2023 19:15:07 0
Atıl durumdaki ısıtıcılar depremzedeler için tamir ediliyor

Atıl durumdaki ısıtıcılar depremzedeler için tamir ediliyor

Edirne’de depremzedelerin ısınmasını sağlamak amacıyla bir araya gelen gönüllüler, atıl durumda olan ısıtıcıları toplayarak tamir ediyor.
Atıl durumda olan ve kullanılmayan ısıtıcıları tamir edip kullanılabilir hale getirdikten sonra deprem bölgesine göndermeyi hedefleyen gönüllüler, Edirnelilerden tam destek aldı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği kısa sürede çığ gibi büyüdü. Herkes bir parça da olsa nasıl katkı sağlayabilirim diye çaba gösterirken, Trakya Akademi Spor Kulübü öncülüğünde gönüllülerin desteği ile başlatılan çalışma kısa sürede ilgi gördü.
Trakya Akademi Spor Kulübü’nün Kaleiçi semtindeki binasında toplanan sobalar tamir edilerek kullanılabilir hale getiriliyor. Gönüllü olarak çalışmalara destek veren kulüp üyeleri gelemeyen vatandaşların evlerine giderek sobaları alıyor. Kulübün Kaleiçi semtindeki binasında çalışan gönüllüler, ilk günden 200’den fazla ısıtıcıyı tamir ederek kullanılabilir hale getirdi.
Deprem bölgesine yardım için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Murat Tertibim, gönüllülerin katkılarıyla güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bir tır dolusu ısıtıcıyı tamir edip deprem bölgelerine göndermeyi düşündüklerini ifade etti.
Deprem bölgesindeki enkaz kaldırma çalışmalarının ardından çadır kentler kurulacağını söyleyen Tertibim, 'Oralarda ortaya çıkacak ısınma sorununun çözümüne katkıda bulunmak için vatandaşların evlerinde atıl durumda bulunan kullanılmayan ısıtıcıları tamir ediyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz, kimse ’Benim sobam eski.’ demesin. Eski diye görülen soba onarıldıktan sonra bir çocuğumuzu bir ailemizi ısıtır' ifadelerine yer verdi.
Arızalı ısıtıcıların tamirini yaparak kullanılabilir hale getirdiklerini söyleyen gönüllü vatandaşlardan Olcay Bakkalcı, çok talep gördüklerini ve telefonların hiç susmadığını aktardı. Evindeki elektrikli su ısıtıcısını getiren Nuray Aşar, evinde kullanmadığı elektrikli ısıtıcıyı depremzedelere göndermek üzere getirdiğini belirterek vatandaşlara destek çağrısında bulundu.
[gallery ids=',106999,107000,107001,107002,107003,107004,107005,107006,107007']

Rusya Donetsk yönünde ilerleyişini sürdürüyor

Rusya, Yunanistan'a ait petrol tankerine el koydu

Zeugma Mozaik Müzesi 33 yeni esere kavuştu

Şanlıurfa'dan siyonist vahşete tepki:: Bu zulme sessiz kalamayız

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

Diyarbakır'da kırtasiyede yangın paniği

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Şanlıurfa'da Şehit Abdulvahit Kara şehadet yıl dönümünde anıldı

İki motosiklet çarpıştı: 2’si ağır 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Korunan alanları yılın 4 aylık döneminde 13 milyona yakın kişi ziyaret etti

Manisa'ya uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Çamlıtepe Mahallesi’nde Maddi Hasarlı Trafik Kazası

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Lahey'de "kırmızı çizgi" temalı Filistin'e destek mitingine 100 bin kişi katıldı

Azerbaycan ve İran'dan ortak askeri tatbikat

“Uluslararası Aile Forumu” 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarını İstanbul’da buluşturacak

Malatya’da otomobil devrildi: Bir ölü 4 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

İran, türbe saldırıları nedeniyle 3 kişiye idam cezası verdi

Siirt’te kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kırım Tatar Türkü" sürgünü mesajı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze'yi gündeme taşımaktı, şükürler olsun başardık

Karikatür sergisini gezen vatandaşlar: Gazze ümmetin imtihanıdır

Malatya'da pitbull dehşeti: 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ