• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

’Atma’ kampanyası pilot bölge Gaziantep’te başladı

GÜNDEM 3.05.2024 17:10:05 0
’Atma’ kampanyası pilot bölge Gaziantep’te başladı

’Atma’ kampanyası pilot bölge Gaziantep’te başladı

Türkiye’nin sokaklarını temiz tutmak amacıyla başlatılan “Atma” kampanyası, pilot bölge seçilen Gaziantep’te başladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ATMA Derneği iş birliğinde düzenlenen program, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, ATMA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Ersoy, ATMA Derneği Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Mine Özmen, kurum yetkilileri ve vatandaşların katıldığı “Kültür Yolu Atma Farkındalık Yürüyüşü” ile başladı.
Katılımcılar, Kültür Yolu Keçehane Yokuşu’ndan inerek, 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ne yürüdü. Müzenin konferans salonunda katılımcıları karşılayan çocuklar, hep bir ağızdan ünlü sanatçı Sinan Akçıl’ın yeniden düzenlediği “Atma” şarkısını seslendirerek renkli bir hava oluşturdu. Etkinlik sonrası ATMA Derneği’nin Gaziantep Tanıtım Toplantısı’na geçildi, derneğin hedef ve misyonlarını paylaşan tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

“Her şey bizde başlıyor”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, makamların içini doldurmanın gönüllülük istediğini belirterek, “ATMA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Ersoy’un enerjisi çok yüksek. Yönetim kurulundaki herkes iş güç sahibi insanlar ama her biri işini gücünü bırakıp ortak evimiz olan gezegenimizi korumak için şehir şehir dolaşıyor. Burada yere attığımız bir çöp buzulları eritiyor. Bu eriyen buzullar küresel ısınmayı artırıyor. İklim değişikliğine neden oluyor. Kuraklıktan dolayı su sıkıntısı yaşıyoruz. Temiz su bulamadan yaşamını yitiren çocukların olduğu bir dünyayı izliyoruz. Bir taraftan da attığımız bu çöp bizim toprağımızı, suyumuzu, havamızı kirletiyor, insanımızı hasta ediyor. O yüzden çok basit bir şey ‘atma’. Elindeki çöpü yere atma. Her şey bizde başlıyor” dedi.
Yere çöp atılmaması konusunda çocuklara verilen eğitimin öneminin yüksek olduğuna dikkati çeken Başkan Fatma Şahin, “Çocuklarımıza verdiğimiz eğitimlerde çevreyi kirletmeleri halinde dünyanın nasıl bir kayıp yaşayacağını, nasıl dengesinin bozulacağını anlatmamız gerekiyor. Aksi taktirde kendilerinden sonraki nesle yeni bir dünya kalamayacağını sık sık hatırlatmamız gerekiyor. Kirlenen dünyanın toplumu nasıl hasta ettiğini çocuklarımızın bilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“Bu kampanyayı gönülden destekleyeceğiz”
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, çevre ile ilgili konular konuşulurken ‘Şehirler, çöp toplamakla temiz olmaz. Çöp atmayarak temiz olur’ sözünü sık sık kullandığını anlatarak, “Biz bu şehirde binlerce görevli görevlendirsek bile eğer yere çöp atarsak yine yetişemeyiz. Onun için gerçekten sloganda da belirtildiği üzere yerlere çöp atmamak lazım. İlla bir şey atacaksak çocuklar gibi ‘atma’ diye çığlık atalım. Dolayısıyla bu kampanyayı gönülden destekleyeceğiz. Gaziantep, bir şeyi kafasına koyarsa yapar, ‘başarırım’ diyorsa başarır” şeklinde konuştu.

“Bu kampanyanın şehrimize katkısı çok önemli”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise yapılan toplantının içeriğinin çok önemli olduğuna değinerek, temizliğin kendilerinin yıllardan beri dertlisi olduğu ve üzerinde yoğun olarak çalıştıkları bir konu olduğunu söyledi. Tahmazoğlu, “Belediyelerin görevi çöpleri toplamaktır. Belli başlı noktalardan bunları zaten topluyoruz. Bununla ilgili bir sıkıntı yok. Ama her kişinin arkasına, her sokağın başına bir tane temizlik görevlisi koyulursa belediyenin diğer faaliyetleri yapılamaz. Bu nedenle yıllardan beri bizim de kullandığımız bir slogan vardı ‘En güzel temizlik, kirletmemektir’ diye. Bunu hep anlatmaya çalıştık. Bu katkı çok önemli. Bu yüzden bu programı düzenleyen, destekleyen herkesi yürekten kutlarım” ifadelerini kullandı.

“Atma diyeceğiz ki sokaklarımız tertemiz kalsın”
ATMA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Ersoy da Gaziantep’in kendileri için başlangıç şehir olduğunu ifade ederek, “Gaziantep ile başlamak bize uğur getirecek. Bize bir farkındalık oluşturacak. Bugün, bu tahminlerimin ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Biz bugün buraya ‘Atma! Türkiye’ demeye geldik. ‘Atma! Türkiye’ demeye Gaziantep’ten başladık. Sokaklara çöp atan herkese ‘dur’ demeye geldik. Bizimki çok basit. Bizimki işin başı. ‘Atma’ diyeceğiz ki sokaklarımız tertemiz kalsın. ‘Atma’ diyeceğiz ki doğamız, denizlerimiz tertemiz kalsın” diye konuştu.

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ